Jump to content
FAS Goran
SavaN

SUV predlog / SUV solucije

Recommended Posts

Pozdrav svima, 

 

nisam novi clan foruma, jer sam ga pre par godina aktivno koristio pod drugim nickname-om, upoznao neke super ljude odavde, cak odrzavao svoj auto kod jednog clana foruma (p.s. pozdrav veliki za Nenada Dezurnog ako je i dalje aktivan :) od Bajage :D), medjutim onda sam zaboravio lozinku i broj :) Salu na stranu, menjao posao, bio u frkicama i bas frkama i sto neprijatnih i prijatnih cuda, pa sam se evo sada reaktivirao novim nalogom. Delom, jer, realno, povremeno bacim oko na forum, iako vise ne teram samo 'Talijane ljute, ali bez sign up-a hehe za razliku od sada, delom  jer je super forum, delom jer imamo sada jednu urgentnu porodicnu nedoumicu da je tako nazovemo. Pa da krenemo redom: 

 

  • Zelimo zena i ja da kupimo SUV do nekih 6.000 evra, ne preko toga, jer, realno, nemamo ni ič više, da nas bijete prosto nemamo :) Zelimo da bude sto pouzdaniji, da ne bude papren za odrzavanje, da ne trosi k'o kamion, da nema neke karakteristicne bubice, registracija ne preko dve 'iljade kubika, a ako moze i manja do džadža, moze predlog i za benzin i za dizela. Znate sve ono što građanin Srbije kad kupuje polovnjaka želi, kao na oglasima NOVO!!!!, a dvaes' godina staro. E tako nekako. Salu opet na stranu. Kad kazem da nema neke karakteristicne bagove, ne mislim na ono ako ti se zalomi zamajac, jer to moze na bilo kojem dizlu da se desi. Ovo nije hir kupovina, ne lozimo se na SUV i te sminkeraje, vozili smo navek talijane spustene do poda i klimavog trapa, nego imamo realnu potrebu za vozilom podignutim nesto vise iznad tla (min 16/17 cm pa u rasponu do nekih 22 cm bi bilo ok skroz, pokrilo bi nasa bespuca), a to imaju jelte SUV vehicles upravo. U tom smislu, otvorene su cetvore oci, napregnuto je i dva para usiju i slusamo vas, pardon citamo :) 
  • Mala napomena, bilo bi ok da je 4 x 4, ali nije nuzno i neophodno, u tom smislu cak i nesto vislji monovolumen ako nekom padne na pamet dolazi u obzir. Iako meni nista nije palo na pamet a da je višlje od 16-17 cm od tla ili makar te visine i u toj ceni. Takodje, ne treba da bude sad nesto preogroman auto, ali ni nesto malo poput Pande, iako je to super mali suvić :) Godište ne bismo gledali ispod 2007. godine. Dakle, što mlađe može da se nađe, što ono kažu.

 

Bilo bi super da bude solidno udoban, da ne ispadaju kameni iz bubrega, jer, stvarno, imam kamen u bubregu  :( pa da ne iziđe odma na test vožnji.

Hvala svima puno! Slušamo vas i zahvalni smo.

 

Još jednom pozdrav

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

hehe znam da je budzet skakljiv, narocito ako pricamo o tim SUV sminkerajama. No, zato i pitam. Komšija je nedavno kupio dobrog Qashqai-ja, osnovna verzija, ulazno 07'. godište, sa 1.6 b motorom za te pare, ugradio plin i voza se. Vidim da se nude Sx4 dizeli i benzinci, Captive i Antare sada za vec te pare. Ali, kazem ne poznajem ta vozila, ne samo u smislu da se nisam vozio, niti ih vozio, nego i u smislu odrzavanja, kvaliteta, a verujem da ovde ima ljudi koji mogu reci da li recimo taj Sx4 ili pomenuti Nissan mogu da se uzmu za te pare i da li su ok sto se tice pouzdanosti, udobnosti, odrzavanja. 

 

Ako, naravno, nije moguce, onda nam stvarno nema pomoci. Ipak, generalno cene automobila su pale. Naročito u tom razdoblju godišta, naročito za modele koji su već uveliko dobili svoju 2015. + ediciju.

 

Neki predlog, ideja, razmišljanje? Hvala :)

 

Pretraga kaze da pod tim kretirijumima ima sta da se izabere 

 

Screenshot_12.jpg

https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/pretraga?brand=&price_from=&price_to=6200&year_from=2007&year_to=&chassis[]=2632&door_num=&submit_1=&without_price=1&date_limit=&showOldNew=all&modeltxt=&engine_volume_from=&engine_volume_to=2000&power_from=&power_to=&mileage_from=&mileage_to=200000&emission_class=&seat_num=&wheel_side=&registration=&country=&country_origin=&city=&registration_price=&page=&sort=

 

 

Edited by neshaoct
dodao printscreen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam ni na sta gadljiv sto se barem nekako uklapa u nasu potragu. Vozio sam svasta i brand i low brand itd. Ne patim ja od bedza na kolima. Realno, licno bih kupio neki Bravo Sport ili Alfu 159 inace, mozda neko slicnog Zabara, nasao dobar auto za te pare, ali moramo SUV, pa ako moramo i ako je Duster ok, u smislu da je ok za odrzavanje, da ne trosi ko kamion, da nije problematican, i nesto narocito neudoban, onda cemo gledati i Dustera. Hvala zato na konstruktivnom predlogu.

 

@gile smederevo:)

 

 

Edited by SavaN

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salim se malo, ne zameri. U koliko si raspolozan da gledas i daciju i sx4 i sl. onda imas izbora. Recimo pre bih gledao sx4 ili sedici dizel

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@MS PK NImalo nisam zamerio, hvala na predlogu :) Kazem svestan sam ja da za te pare ne mogu da uzmem dobru Grand Vitaru ili Rav neki u tom godistu. Ali eto, vec smo dosli do nekih predloga, sve dolazi u obzir i nisma ninasta gadljiv. Kada sam kupovao stila svojevremeno, svi mi rekli biiip, ja se lepo navozao. Kada sam uzimaju citroen c 5 svi mi rekli, meko, nepouzdan bolje nemac, ja se navozao. Dakle, ocu i sad lepo da se navozam ali mora biti nekakav SUV lookalike :) zbog realnih potreba

 

Qashqai neki?

Edited by SavaN

Share this post


Link to post
Share on other sites

@SavaN

 

Ako se sećaš imena tog starog naloga, možemo ga spojiti sa ovim novim :thumbup: šteta da se ne dodao tvom imenu sve što si nekada pisao. :) 

 

Inače, kao što se prepliću SUV i crossover modeli automobila, tako bi valjalo da i ti pogledaš temu oko crossover solucija:

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/47169-crossover-solucije/

Share this post


Link to post
Share on other sites

@neshaoct Secam se svog imena, to je jutros jedino sigurno :)

Salu na stranu, mislim da je nick bio nesto tipa Jugo ili tako nesto tupavo, veruj mi da sam zaboravio. Ali, bio sam tada vise aktivan u druzenju i odrzavanju auta kod Nenada *gore pomenutog Dezurnog, manje na forumu u smislu postovanja itd. Sto se tice citanja tema jesam. Kao i sad, pa sam tako i ovu temu iscitao, koju je kolega jos 2011. zaceo, ali hvala svakako! Ova tema je super, ali bi verujem i @chikavili (ako je voljan i u mogucnosti) danas bolje nakon trosenja automobila mogao da kaze sta zamera svom Sx4, da li je Sedici bio mozda bolja kupovina sa dizel mjtd motorom, jer se mnogi vlasnici i preko na forumima zale da je Sx4 sa benzincem daleko bucniji na autoputu od dizelasa 1,9, odnosno 2.0 koji je kasnije krenuo isto mjtd. Koje jos automobile treba gledati u cenovnom rangu sadasnjem? I slicno.  Tada je situacija, naime, skroz bila drugacija, jer je tada Qashqai bilo nemogu naci do 6.500, sada ih ima, ali ima i Antare, Captive, pa cak i Outlandarea *2007. itd itd. Naravno, Dacia i slicno.  A da ne govorimo da je SUV po ceni Sx4 bilo nemoguce kupiti za te pare nov. Nudila se Kia Soul, kao sto covek i pise, ali je ona ipak neki gradski malo cudan crossover. Danas su se cene izmesetarile prilicno, a i iskustva vlasnika. Recimo, Duster sve vise ispada za tu cenu korektan auto, jer, ako ne lazu, vlasnici nemaju nekih prituzbi za odrzavanje itd...narocito sa nissan 4x4 itd...

 

Moja i drage mi trenutna je nedoumica je da li:

  • Suzuki S x 4/Fiat Sedici, 2008 + godiste iskljucivo sa 1.9 mjtd 120 ks ili ako  uleti 2.0 mjtd motorom
  • Nisan Qashqai 1.5 dci ili 1.6 benzin, komsija je kazem kupio istog za ravno 6.000 i nije imao posebnih problema
  • Dacia Duster 4x4 1.6 benzin + gas

Ko je voljan moze da kaze zasto neki da, ili zasto nesto ne?

 

Antare, Captive i ostale lokomotive bih izbacio, iako sam Antaru probao i iskreno mnogo je udoban auto, lepo se sedi, i materijali su skroz ok i pristojni, stavise u momentima odlicni.

 

Svakako, bili bismo oboje zahvalni :)

Edited by SavaN

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napni se, uzmi kredit i NEMOJ da daš sav raspoloživ keš iz džepa (daš 3-4-5 za učešće i ostaviš 2-3 u kešu), i kupi ovo:

https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/12966776/suzuki-sx4-16-glx

 

A ako nećeš tako, onda Duster No1 i pogledaj dugački Freelander. Ako nađeš primerak u dobrom stanju sa 2.0d motorom ima da se navozaš kao sa prethodnim automobilima....

Edited by PremieRacing

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kao prvo stvarno nemam nameru da uvredim nekoga ko vozi daciu. Kod nas u firmi se voze dacie, naravno stare godinu dve max. Imamo benzince i dizele. Vozio sam sve osim Dustera, ovo ostalo je isti djavo djubre klasicno. Svidja mi se samo kako upijaju rupe na putu i radio sa bluetooth-om, ostalo - menjac ima makar meni neki cudan prenos, izgled.. Na sve dodaj cenu koja pada jako brzo. 

Sa druge strane sef je uzeo novog SX-a benzinca extra je zadovoljan autom ali nema prostora dovoljno da se potrpa cetvoroclana porodica. Kaze to je mali auto u pokusaju dzipa :D 

Edited by Nikola 1.6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja kada sam imao ovu nedoumicu suzio izbor na Duster ili Freelander.

Vozim Freelandera 2005 g već više od godine i nemam zamerki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ljudi, izvinite, radio sam i bio zauzet za vikend, pa nisam stizao da odgovorim. Prvo, hvala svima koji su se javili, dali misljenje, predlog, iskren. Drugo, budzet nam je svima takav kakav je, pa smo uvek ograniceni, barem smo na to navikli kod polovnjaka. U tom smislu situacija je ista bilo da kupujemo SUV ili 'obicno' vozilo, samo se granice pomeraju, jer za tih 6.000 soma mozes uzeti alfu ili brava u dobroj opremi i s relativno malo km, ili pak gotovo 2012. godiste 308-icu, a SUV-a ne mozes, niti novijeg, niti neku the makinu, nego se izbor svodi na Duster, Suzuki S x 4, odnosno Fiat sesnaestku i recimo Qashqai vec moze da se nadje do nekih sest, sest i po soma, ulazna godista. Ali, i to je izbor, zar ne? Radio sam u ino firmi,l cesto obitavao van zemlje i video masu njih koji djiraju S x 4, pa ako jednom Britancu, u Londonu, sa 10 boljim standardnom to ne smeta, sta se mi onda tu stidimo? :)  A da, mi cemo radije uzeti matorog Vagena ili Audija pred izdisajem, da komsiji crkne krava, no to su neke druge mentalne granice, koje su, barem, ako nigde drugde, na ovom forumu prevazidjene i zato sam ovde i postavio pitanje, a ne negde drugde. Takodje, izbor sam sveo na:

 

  • S x 4, bilo 1.6 ili dizlo  *obrazlozenje za razliku od ranije, Sediciju sada drasticnije pada cena, dok Suzuki drzi cenu, ali i vise primeraka je kupljeno ovde, pa se moze naci primerak Sx4 od prvog vlasnika

 

 

  • E sad, za ovo trece Duster, prednost, upada u cenu, moze se naci benzinac plinas, malo predjenih kilometara, plastika uzas blagi, i to je jasno. Ono sto me jedino zbunjuje, ako uzmemo da je Qashqai ipak za nijansu kvalitetniji auto od Suzuki S x 4, u smislu da su bolji materijali, da je bolja voznja, manji osecaj buke itd itd. Kakva je situacija Duster vs Sx4, da li je S x 4, 1.6 benzinac, bolji auto za svakodnevnu uporebu od Dustera 1.6 benzin. Ostavimo na stranu izgled, to je subjektivno, pa cak i plastiku, nije se tu ni S x 4 bas proslavio, nego realno me zanima vase misljenje na tu temu. Imam ponudu vec za Dustera dobru zato pitam. A kibicovao sam i jednom Sx 4 od prvog vlasnika i daje mi ok cenu, servisnu istoriju tu kod nas itd itd.

Voleo bih cuti kako razmisljate?

 

Hvala,

 

Pozdrav svima!

 

Meni je

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne verujem da neko zna to da ti kaze, slabo se to vozi. Sedi i probaj 8 jedan u drugi pa vidi sta ti bolje lezi i to je to
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

hehe @shomispc jeste Qashqai mi od svih navedeni najvise lici na kola :D Morate razumeti da je covek koji je vozio alfe, lancije, stila abartha i stila trovratnog, te bmw tu i tamo, primoran nakon desetljeca vozackog iskustva da kupi SUV vozilo. E pa od toga suvastog za sta imam novaca Qashqai mi najvise slici na auto, mada je i S x 4, to jest Sedici lepuskast, sto bi rekla moja zena ;)  Jedino me brine da li Qashqai u toj ceni valja cemu.

 

@MS PK Hvala, no rekoh mozda je neko djirao ovako usputno, pa moze da prokomentarise....itd....Hvala svakako

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja te razumem, slepo sam hteo da menjam Brava za Djulijetu pre par meseci, ali sam odustao jer je situacija baš onakva kakva je i kod tebe - "Kol'ko para tol'ko muzike" :) 

Prevashodno treba da voziš ono što ti se sviđa, i ako će ti natezanje budžeta izazvati satisfkaciju kada sedneš za volan onda samo napred. 

Sad ona čuvena "Svaki polovnjak ti je mačka u džaku" i auto koji je jeftin u startu može da ti izbije gomilu para na duže staze, a isto tako može i da te služi bolje nego neki x puta skuplji. 


Suma sumarum, sviđa ti se -> odeš i pogledaš -> odeš kod majstora -> prežališ malo više para -> voziš se srećan što imaš auto koji ti se sviđa :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ima moj buraz SX4, 2010 dodište, benzin/plin. Manji je od kaškajia. Održavanje je u euro sumaru i trio motors, mada malo ima ljudi koji znaju suzukije u dušu, a oni što znaju, ubijaju sa cenama održavanja.
Verujem da je ista priča i za Nissan.
Po meni, SX4 nema mesta da se sad nešto oduševiš preterano. Zgodan je za grad i eto za manja putešestvija van asfalta.
U principu je pouzdan. Ovaj je prešao 90000km, pa nije ni bilo nekih intervencija.
Jedino što se "posvađao" sa plinom. Još nije utvrđena tačna dijagnoza, upravo zbog spomenutog iskustva sa majstorima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@shomispc Sve jasno, hv ala na razmisljanjima. Mi imamo realnu potrebu ponavljam za SUV vozilom, narocito zimi. Kuca je na takvom prilazu itd itd, a i ja pecam pa se sunjam svuda itd itd itd. Dakle, stvarno nije hir, generalno, moramo, vislje vozilo tog tipa imati. Tu je caka, inace ja sam uvek vozio kola sa sto manjim klirensom. Koji Bravo vozis btw? Mislim na motorizaciju. To je super auto :)

 

 @knezevic76 Hvala na iskustvima, generalno koliko kapiram kazes da je auto korektan, ja ni ne trazim halu za basker, ili da prevozim sljunak nazad, ako ima mesta za cetvoro ljudi, super :) Gepek znam da je mali, znam i da je auto malo bucniji i da je tvrd. U Qashqaiju sam se vozio, i meksi je puno, udobniji nekako, ali nisam vozio, i blage veze nemam kakvi su ti auti za odrzavanje, ali eto moram da razmisljam o njima zbog stvari i terena koje sam u recenicu na pocetku predocio. Hvala svima :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

tegleće magarence 1.9 8v 120ks :) Ne žalim se ja na njega, dosadio mi je za ove skoro 3 godine, al ajde, neka ga još malo :) 

 

Ja lično mislim da je Kaskai klasu veći auto od ta dva, DCI motor je opšte poznat, i plus je 10 godina na tržištu tako da ne možeš da kažeš da je neka nepoznanica uopšte... Pozoveš neki dobar Reno/Nisan servis, pitaš kakav je auto i na šta treba obratiti pažnju i to je manje više to :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@shomispc Radim na tome :)

 

Da ne offujemo, to je proveren motor u Bravcu, i ako sve sljaka, samo teraj. Dobar tim ne treba menjati po svaku cenu, sem ako se ne preselis na Frusku Goru :) iako imas gajbu u gradu, ali eto o's malo vise svezeg vazduha :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Nikola 1.6 To su sve odlicni automobili, ali u toj cifri mogu da se kupe vec malo prematora godista naravno, i to me nekako odbija. Grand Vitara je daleko bolji auto od S x 4 recimo, ali u toj ceni do 6.000 eura Vitaru moze da nadjes 2006. jedino, dok sa Sx4 moze da dobaci na znatno mladje godiste itd itd. Znam da auto ne mora nuzno biti u boljem stanju, ali sto je veci i siri izbor, lakse je i naci ok primerak. Tako nekako razmisljam. Ne znam, mozda gresim. Recju, uvek bih pre uzeo Bravo-a za 5.000 evra mladjeg par godina, nego Golfa V 2005 :) Tako i ovde razmisljam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne mozes tu bas mnogo tako da razmisljas jer hoces da predjes u kategoriju za koju nisi bas spreman. Recimo za tih 6-7000e kola mozes da biras i po godistu, opremi, boji...uzmes neki fr poluproizvod maltene nov, dok u ovoj klasi, pa vidis i sam

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...