Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Infiniti Project Black S

Recommended Posts

Infiniti u Parizu predstavlja novi prototip Project Black S sa F1 hibridnom tehnologijom

 

184659-infiniti q 1.jpg

 

Kompanija Infiniti je najavila da će na Sajmu automobila u Parizu predstaviti novi prototip model po imenu Project Black S, koji ima F1 hibridnu tehnologiju. Novi prototip zapravo predstavlja korak napred u odnosu na dizajnerski projekat od prošle godine pod istim imenom, što znači da je reč o potpuno funkcionalnom automobilu. Naime, on je baziran na modelim Q60 Red Sport 400, a ispod njegove haube se nalazi dualni hibridni pogonski sklop sa trolitarskim twin-turbo VR30 V6 agregatom i sistemom za obnavljaje energije. Ukupna izlazna snaga novog hibridnog pogonskog sklopa iznosi 563 konjske snage, zahvaljujući čemu Project Blasck S od 0 do 100 km/h ubrzava za manje od 4 sekunde.

 

184660-infiniti q 11.jpg

 

Novi hibridni pogonski sklop nastao je saradnjom između kompanije Infiniti i sportskog F1 tima kompanije Renault, a konstruisan je za upotrebu na automobilima legalnim za havne puteve. Pored SUS agregata tu su još i tri generatora, od kojih jedan ''prikuplja'' kinetičku energiju koja nastaje prilikom kočenja, dok su ostala dva montirana na turbo punjače kako bi sakupili energiju od izduvnih gasova.

 

184661-infiniti q 111.jpg

 

Pored toga, karoserija je aerodinamički optimizovana, što je potvrđeno od strane Renault tima F1, pre svega zahvaljujui zadnjem spojleru koji ima sličan aerodinamični profil kao i bolid F1. Infiniti Project Black S će zvanično biti predstavljen 4. oktobra na ovogodišnjem sajmu automobila u ''gradu svetlosti''.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...