Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Gliseri, jahte...

Recommended Posts

Naletim slučajno na internetu na ovo:

 

- 20 metara dužine, 38 tona maksimalne težine, 2 rezervoara po 2.5 tone za 2 motora po 1920 konja...i tako svašta nešto:

 

bg-hedonist-convertible-03.jpg

hedonist-convertible-06.jpghedonist-convertible-02.jpghedonist-convertible-07.jpg

 

- ili, ovaj od 19 metara, 32.5 tone, 3 MAN motora po 800 konja, 3.5t rezervoar za gorivo, 650 litara rezervoar za vodu...

 

hedonist-ext-03.jpghedonist-ext-04.jpghedonist-ext-08.jpghedonist-ext-12.jpg

hedonist-ext-10.jpghedonist-deck-01.jpghedonist-int-01.jpghedonist-int-06.jpg

 

I tako...imaju oni još nekoliko modela u ponudi, možete da pogledate detaljnije na njihovim sajtu klikom ovde.


Ali, suština, razlog za otvaranje ove teme je ustvari u ovome:

- Art of Kinetik

Kopitareva gradina 3, 11000 Belgrade, Serbia

 

- Production facility
Batajnički drum 5, 11080 Belgrade, Serbia

 

Pojma nisam imao da se ovako nešto pravi i kod nas, u Srbiji. :thumbsup: Svaka čast ljudima na dizajnu, na kvalitetu materijala, posvećenosti koja se vidi u izradi detalja...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Porsche jahta Royal Falcon One

 

porsche jahta 04.jpg

 

Superjahta koju je dizajnirao Porsche već neko vreme je dostupna na tržištu, a njen izgled privlači veliku pažnju.

 

porsche jahta 03.jpg

 

Jahta izgleda impresivno, a to je i bila namera singapurske kompanije Royal Falcon Fleet koja je kontaktirala Studio F.A. Porsche, filijalu proizvođača legendarnih sportskih automobila kako bi pomogla u kreiranju ''svemirskog broda na vodi''.

 

porsche jahta 02.jpg

 

Jahta je duga nešto više od 41 metar, nazvana je Royal Falcon One i ima dizajn katamarana, stil gde dva trupa deluju kao ''noge'' koje podižu celi brod iznad vode. Direktor kompanije Royal Falcon Fleet i predsednik M. A. Zaman je rekao da je njen oblik osmišljen tako da se ona razlikuje od svih ostalih u lukama. ''U St. Tropezu ili Fort Lauderdaleu vidite 20 do 40 megajahti koje su prilično jednake. Ako ne pogledate ime, teško da ćete primetiti razliku'', izjavio je ranije Zaman.

 

porsche jahta 01.jpg

 

Katamaranski dizajn je funkcionalan i omogućava luksuznije pozicije spavaćih soba na glavnoj palubi ili iznad nje, a ne ispod kao što je slučaj kod standardnih jahti. Jahta ima i tri kabine za goste na glavnoj palubi, dok je glavni apartman na gornjoj palubi te nudi odličan pogled na okolinu. Dva trupa služe za kabine namenjene desetočlanoj posadi. Napravljena je u Švedskoj, štedljiva je, brzina krstarenja iznosi 15 čvorova, a maksimalna brzina 35 čvorova. Unutrašnjost je moderno dizajnirana, tu su kožne sofe, automatska klizna staklena vrata, džakuzi, glavni salon sa palubom za panoramsko posmatranje, kao i privatna otvorena paluba glavnog apartmana.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tecnomar for Lamborghini 63 jahta

 

lambo jahta05.jpg

 

Najinteresantniji Lamborghini ne poseduje točkove i predstavlja prvi model kompanije Tecnomar kreiran za italijanskog velikana isporučen veoma bogatom vlasniku. Prvi put predstavljena prošlog leta, Tecnomar for Lamborghini 63 luksuzna jahta svoju inspiraciju duguje neprikosnovenom Sián FKP 37 modelu. Dizajn i stil ovih predivnih jahti stvoren je zajedničkim radom dve kompanije i one poseduju veoma aerodinamičan eksterijer sa ugaonim akcentima, zajedno sa prepoznatljivim lučnim farovima, koji predstavljaju direktan omaž Terzo Millennio konceptu.

 

lambo jahta04.jpg

 

Tecnomar for Lamborghini 63 jahta takođe poseduje supersport siluetu i tvrdi krov inspirisan roudster modelima kompanije Lamborghini, koji ne samo da garantuje zaštitu od sunca i vetra, već takođe pruža i iznenađujuće dobre aerodinamičke performanse.

 

lambo jahta03.jpg

 

Pored toga što je eksterijer ove linije jahti neverovatno lep, putnička kabina je kreirana u stilu nečega namenjenog Bondovom suparniku. U kokpitu inspirisanom autoindustrijom, moguće je videti ekran digitalnih instrument satova, sa okruženjem od ugljeničnih vlakana. Svi kupci ovog modela, uključujući i Konora Mekgregora, mogu pronaći unutra volan nalik onim u automobilima, karbonsko kapetanovo sedište nalik školjki i dva start/stop dugmeta koje možemo videti i na sportskim automobilima kompanije Lamborghini.

 

lambo jahta02.jpg

 

U enterijeru je takođe moguće videti stilsku spavaću sobu sa svetlarnikom i multi-kolornim postavama, sličnim onim u Lamborghini automobilima. Spavaća soba poseduje dva kauča i veliki televizor ravnog ekrana, takođe.

 

lambo jahta01.jpg

 

Jahta poseduje minimalističko kupatilo i još jednu spavaću sobu sa dva posebna kreveta. Štaviše, u tipičnom Lamborghini maniru, unutar putničkog segmenta moguće je iskoristiti Ad Personam program, koji omogućuje kupcima širok izbor materijala i boja. Veza sa proizvođačem automobila nastavlja se izvan stilskog segmenta, jer predivne jahte poseduju velike količine ugljeničnih vlakana i napajane su sa po dva V12 motora. Ove jedinice pružaju kombinovan izlaz od 3.945 konja i omogućuju ovim brodovima maksimalno ubrzanje od šezdeset čvorova ili 111 km/h. Ova linija modela poseduje veliki prelazni opseg od čak 210 nautičkih milja, odnosno 289 kilometara, pri krstarećim brzinama od 40 čvorova ili 75 km/h.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Roman Abramovič kupio novu superjahtu vrednu 500 miliona evra

 

jahta ra01.jpg

 

Ruski milijarder Roman Abramovič, kupio je novu jahtu.

Abramovič je u svoj fudbalski tim iz Intera skoro doveo belgijskog napadača Romelua Lukakua za nepunih 100 miliona evra, a nedavno je izdvojio i 505 miliona evra za novu superjahtu. Pedesetčetvorogodišnji tajkun posjeduje vlastitu flotu jahti, a fotografije i snimci objavljeni na društvenim mrežama pokazuju najnoviji dodatak toj kolekciji.

 

 

Radi se o superjahti Solaris sa dva napredna električna motora, a veruje se da se radi o najsnažnijoj jahti na svetu.

 

jahta ra03.jpg jahta ra04.jpg

 

Smeštaj je takođe vrrhunski, jahta je duga 140 metara, poseduje 48 kabina, bazen, jacuzzi, spa i još mnogo toga. Gostima je na raspolaganju osam paluba uključujući onu koja sadrži heliodrom. Iako je impresivna, ovo nije najskuplja i najveća Abramovičeva jahta. Ta titula pripada jahti Eclipse dugoj 160 metara, koju je 2010. godine kupio za milijardu evra.

 

jahta ra05.jpg

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brabus Shadow 300 Edition One

 

224458-brabus s3.jpg

 

Brabus Marine je na Majorci predstavio novi gliser Shadow 300 Edition One, dizajniran da bude brz i luksuzan.

Gliser pokreće 4.6 Mercury 300R V8 ''trkački'' motor, dug je 7.6 metara, a može da postigne brzinu od 93 km/h. Osim što je brz, gliser je agilan i lagan za upravljanje, a ne manjka mu ni luksuza. Poseduje karbonsku armaturnu ploču, a opciono je moguće dobiti i karbonsku fotelju. Kabina je presvučena kožom i alkantarom, a gliser pored kreveta i toaleta ima i sistem pitke vode.

 

224457-brabus s2.jpg

 

Opciono je moguće dobiti sudoperu i frižider, koji će biti korisni za dužu plovidbu. RGB osvetljenje palube se može koristiti za zabave, kao i podvodna svetla i opciono JL ozvučenje. Gliser je opremljen i bežičnim punjačima za mobilne, i sa dva multifunkcionalna Simrad 12-inčna ekrana. Tu je i Smart Chartplotter sistem koji sadrži moćnu navigaciju za lakše istraživanje okoline.

 

224459-brabus s1.jpg

 

Prvi model u Brabus Shadow 300 ponudi će biti Edition One, koji je bio izložen na događaju Axopar Customer Days održanom na Majorci.

Share this post


Link to post
Share on other sites

vrelegume.jpg VreleGume: Sjaj i beda nautičkog čartera na Jadranu

 

Bezbrižno jedrenje od ostrva do ostrva, samo vi, jedrilica sunce i more... A šta ako baš i nije sve tako?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hipergliser Persico Zagato 100.2

 

zagato g 03.jpg

 

Zagato je tokom godina napravio mnoštvo zapanjujućih automobila, ali njihovo najnovije partnerstvo sa Persico Marine rezultiralo je električnim ''hipergliserom''. Nazvan Persico Zagato 100.2, model je dugačak 7.9 metara i ima kompozitnu konstrukciju koja omogućava čamcu da ponudi deplasman manji od 2.500 kg.

 

zagato g 02.jpg

 

Imaće varijante Sport i Long Range, od kojih će prva imati bateriju od 83 kWh i elktrični pogon od 279 KS.

 

zagato g 01.jpg

 

Omogućavaće brzinu krstarenja od 26 čvorova (48,2 km/h) i maksimalnu brzinu od 43,5 čvorova (80,6 km/h). Što je još važnije, predviđeno je da model ima domet krstarenja od 28 nautičkih milja (52,5 km). Long Range varijanta ima dodatnu bateriju od 83 kWh i ovo smanjuje performanse jer brzina krstarenja pada na 24 čvora (44,5 km/h), a maksimalna brzina na 36 čvorova (66,7 km/h). Ipak, domet krstarenja skače na 47 nautičkih milja (88,1 km). Biće napravljeno samo devet primeraka i ''svaki vlasnik će moći da personalizuje svoj na jedinstven i ekskluzivan način''. Konkretno, boje i završna obrada koje odaberu kupci Launch Edition biće jedinstveni za njihov brod i neće se nuditi ni na jednom drugom modelu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Brabus super-gliser kome i multimilionske jahte mogu pozavideti

 

brabus sg 04.jpg

 

Brabus Marine odeljenje predstavilo je novi čamac koji bez previše truda može oteti pažnju od najeskluzivnijih superjahti vrednih milione evra koje ga mogu okruživati. Nazvan Shadow 900 Stealth Green Signature Edition, ovaj supergliser redefiniše luksuznu plovidbu. Kao što je slučaj i sa ostalim Brabus Shadow 900 modelima, Stealth Green Signature Edition napajaju dva Marcury Marine 450R četvorocilindrična trkačka V8 motora zapremine 4.6 litara, koji kombinovano stvaraju 900 konja, zbog kojih se ova cifra i u imenu broda.

 

brabus sg 03.jpg

 

Brod je težak 4.100 kilograma i u svojoj najosnovnijoj formi može razviti više od 60 čvorova, što je više nego dovoljno kako bi se uživalo u vetru u kosi. Zadivljujućem izgledu Shadow 900 glisera doprinosi njegova Stealt Green boja kojoj savršeno komplementiraju Signature Style grafike nemačke kompanije, različiti akcenti od ugljeničnih vlakana i mat crni detalji.

 

brabus sg 02.jpg

 

U kabini novog Brabus broda moguće je naći obilje karakteristika, od kojih se sve nalaze vozaču na dohvat ruke. Ova oprema uključuje sistem sa par displeja visoke rezolucije sa ažuriranim Brabus UI, G-shok monitoringom, navigacionim kontrolama, upravljanjem motorom, informativno-zabavnim sistemom i pristupom brojnim sistemima asistencije.

 

brabus sg 01.jpg

 

Extended Navigation sistem takođe je dostupan i dodaje dva devetoinčna ekrana, 4G mobilni WiFi ruter, VHF jedinicu sa AIS resiverom, Halo20+ radar, petoinčni ekran osetljiv na dodir za prerdnji deo segmenta za sedenje. Iako Brabus reklamira svoj novi Shadow 900 kao motorni čamac, on ipak omogućuje višednevna putovanja zahvaljujući king sajz dušecima koji se nalaze ispod palube. On takođe uključuje i bežični punjač za telefone, integrisani električni toalet, sistem sa svežom vodom i zaklon od sunca. Brojni opcioni dodaci su takođe dostupni, uključujući mokri bar paket, plinsku kuhinjsku ploču, nove delove od ugljeničnih vlakana, klima uređaj i krovne nosače. Kompanija Brabus će prodavati svoje Shadow 900 Stealth Green Signature Edition modele u Spyder, Sun-Top i XC Cross Cabin izdanjima.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...