Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Aston Martin Project 003

Recommended Posts

aston martin 003.jpg

 

Svemirski model Valkyrie i njegova AMR Pro verzija su Project 001 i 002, a sada je britanski proizvođač potvrdio da je već počeo rad na Projectu 003. Skicu tog vozila možete videti priloženu uz ovu vest, a glavna trenutno poznata razlika između 001 i 002 sa jedne, i 003 sa druge strane je da će poslednji novitet biti namenjen širem krugu potencijalnih kupaca, ako tako nešto možemo uopšte i reći u svetu super sportskih, odnosno hyper automobila. Šef Aston Martina je izjavio da je Valkyrie zamišljen kao jedinstveni automobil koji će stvoriti novu modelsku porodicu čiji budući članovi će se prodavati u nešto većem broju primeraka, a svaki od njih će postaviti nove standarde unutar svog segmenta i prodavaće se paralelno sa standardnom mainstream ponudom Astona. Rekao je i da je Project 003 prvi korak u tom smeru.

 

Dalje, iz Astona su otkrili da će se ovaj model bazirati na laganoj konstrukciji i da će ga pokretati hibridni (benzin-struja) pogonski sklop sa centralno smeštenim turbo motorom. Sistemi aktivne aerodinamike i oslanjanja kao i mala masa će garantovati vrhunske performanse i vozne sposobnosti. Takođe, ovaj utomobil će biti moguće koristiti svakodnevno, odnosno biće u potpunosti legalan za drumsku upotrebu, imaće prtljažnik a biće dostupan u varijantama s upravljačem na obe strane vozila. Na dizajn će svakako određeni uticaj imati i Valkyrie, a Aston planira da proizvede 500 ovih modela u coupe verziji. Prve isporuke se očekuju do kraja 2021. godine, a nakon toga ponuda bi mogla da bude proširena i kabrioletom.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najavljen Aston Martin Project 003

 

aston martin project 003.jpg

 

Svemirski model Valkyrie i njegova AMR Pro verzija su Project 001 i 002, ali britanski proizvođač je još prošle godine potvrdio da je počeo rad na Projectu 003. Novu ''teaser'' sliku tog vozila možete videti priloženu uz ovu vest, a šef Aston Martina je ranije izjavio da je Valkyrie zamišljen kao jedinstveni automobil koji će stvoriti novu modelsku porodicu čiji budući članovi će se prodavati u nešto većem broju primeraka. Svaki od njih će postaviti nove standarde unutar svog segmenta i prodavaće se paralelno sa standardnom mainstream ponudom Astona. Rekao je i da je Project 003 prvi korak u tom smeru.

 

Dalje, iz Astona su otkrili da će se ovaj model bazirati na laganoj konstrukciji i da će ga pokretati hibridni (benzin-struja) pogonski sklop sa centralno smeštenim turbo motorom. Sistemi aktivne aerodinamike i oslanjanja kao i mala masa će garantovati vrhunske performanse i vozne sposobnosti. Takođe, ovaj automobil će biti moguće koristiti svakodnevno, odnosno biće u potpunosti legalan za drumsku upotrebu, imaće prtljažnik a biće dostupan u varijantama sa upravljačem na obe strane vozila. Na dizajn će svakako određeni uticaj imati i Valkyrie, a Aston planira da proizvede 500 ovih modela u coupe verziji. Prve isporuke se očekuju do kraja 2021. godine, a nakon toga ponuda bi mogla da bude proširena i kabrioletom. Britanski ''Autocar'' procenjuje da će cena iznositi oko milion funti, a pominje se da bi premijera možda mogla da bude već na predstojećem sajmu automobila u Ženevi (to doduše još nije zvanično potvrđeno).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...