Jump to content
FAS Goran
neshaoct

51. Srbija reli

Recommended Posts

184455-srbija reli.jpg

 

51. Srbija reli počeće u petak, 21. septembra u 20:30 časova u Vrnjačkoj Banji. Ceremonijalni start je predvidjen na gradskom trgu, a biće održan u prisustvu mnogobrojnih gostiju, visokih zvanica i ljubitelja auto sporta.

Najznačajnije automobilsko takmičenje na ovim prostorima održava se u organizaciji Auto-moto saveza Srbije, Sportskog auto i karting saveza Srbije i Grada Vrnjačka Banja, uz podršku Ministarstva omladine i sporta i AMS Osiguranja. Pored sportskog spektakla, publika će biti u prilici da uživa u besplatnom muzičkom programu od 18:30 časova na trgu u Vrnjačkoj Banji, gde će se do ponoći smenjivati muzičke zvezde za sve generacije, DJ Girl Panic, Željko Vasić i YU grupa, dok će se 22. i 23. septembra takmičari nadmetati na stazama Goča i Kopaonika.

 

Srbija reli 2018. se održava prvi put u Vrnjačkoj Banji, okupiće čak 50 posada, a osim takmičara iz Srbije, učestvovaće i posade iz Bugarske, Slovenije, Rumunije, Švedske i Turske. Reli se boduje za Evropski reli trofej, Balkanski reli trofej, Šampionat Bosne i Hercegovine, Šampionat centralnoevropske zone (CEZ) i Nacionalni šampionat.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Girtofan vodeći posle prvog dana 51. Srbija relija

 

184488-srbija reli.jpg

 

Prvi dan 51. Srbija relija koji je vožen na tri lokacije po dva puta pripao je posadi iz Rumunije Dan Girtofan - Tudor Marza u škodi fabiji R5. Drugi u generalnom plasmanu su komišije iz Bugarske Miroslav Angelov - Nedeljko Sivov u takođe u škodi fabiji R5. Treće vreme u generali zauzima posada iz Turske Mustafa Čakal - Mehmet Kolglev u micubiši lanseru IX evolucije. Najbolje plasirana domaća mešovita posada Vladica Rabrenović - Peter Henel zauzima šesto mesto u generalnom plasmanu. Deseto vreme ukupno ima još jedna domaća posada Goran Rabasović - Milan Janjić u Citroenu C2R2 koja pledira da osvoji šampionsku titulu u generalnom plasmanu za prvenstvo Srbije. Zanimljivo je naglasiti da su Aleksandar Dučić i Vladimir Zarić rentirali Hjundai i20 iz bugarske reli akademiji i prvi dan posvetili upozavanju sa takmičarskom spravom.

 

Opšti utisak, koji je svakako i najbitniji kada su u pitanju posade je, da su brzinski ispiti, odlični, da zahtevaju maksimum koncentracije i da im se jednom rečju sviđaju. Odustajanja su sastavni deo relija što zbog tehničkih kvarova, ali i zbog izletanja sa staze. Pucanja poluosovina, ''prosipanja'' menjača, problema sa elektronikom i klasičnih mehaničkih kvarova je bilo počev od prvog brzinskog ispita. Izletanja su na sreću bila praktično bezazlena, jer ekipe hitne pomoći tokom dana nisu imale posla. Danas su na programu preostala tri brzinska ispita koja se takođe odvijaju na tri lokacije po dva prolaza. Dobrnjac otvara drugi dan, posle toga sledi brzinski ispit Brdo, a treći je Mitrovo polje. Idealno vreme za prvu posadu na ciljnoj rampi je 14:18 časova.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Girtofanu 51. Srbija reli

 

Girtofan Marza.jpg

 

Posle dva dana i deset od predviđenih 12 brzinskih ispita, dva su otkazana, koji su voženi na Kopaoniku i Goču, sa sedištem u Vrnjačkoj banji, prvo mesto u generalnom plasmanu na 51. Srbija reliju pripalo je posadi iz Rumunije Dan Girtofan - Tudor Marza u Škodi Fabiji R5. Drugi na cilj stigli su gosti iz Turske Mustafa Čakal i Mehmet Kolglv u Micubiši Lanseru IX evolucije. Najniži stepenik na pobedničkom postolju u generalnom plasmanu osvojila je posada iz Bugarske Georgi Vasilev - Stefan Dobrev takođe u Micubiši Lanseru IX evolucije. Najbolje plasirana posada u mešovitom sastavu Vladica Rabrenović - Peter Henel u Reno Kliu R3 zauzela je peto mesto u generalnom, ujedno i prvo kada je u pitanju nacionalni šampionat.

 

Poslednji 12. brzinski ispit Mitrovo polje morao je da bude prekinut usled ozbiljnog izletanja posade Miroslav Angelov - Nedeljko Sivov u škodi fabiji R5, koja je u tom trenutku bila drugoplasirana u generalnom plasmanu. Zbog bezbednost posade, a ujedno i zbog intervencije, jer je automobil završio daleko od puta, organizator je doneo odluku da preostale posade brzinski ispit odrade kao etapu, ne bi li posadi ukazala pomoć, odnosno kako bi automobil izvukli iz šume. Odličnu partiju tokom dva dana na šest lokacija pružila je posada Goran Rabasović- Milan Janić u Citroenu C2R2 i zasluženo su osvoji 11. mesto u generalnom, odnosno drugo u šampionatu Srbije. Luka Kotorčević - Dejan Pejić u Pežou 106 bili su na visini zadatka i još jednom skrenuli pažnju domaće sportske javnosti na atraktivne nastupe na brzincima. Aleksandar Tanović i Aleksandar Petričević u Pežou 205 domogli su se 18. mesta u generalnom, odnosno četvrtog za domaći, a Aleksandar Dučić i Vladimir Zarić u rentiranom Hjundaiu i20 završili su na tik iz pomenutih u generalnom, tačnije na petom za šampionat Srbije.

 

Od 42 posade koliko ih je bilo na ceremonijalnom startu do cilja ih je stiglo 29. To govori u prilog činjenici ne samo da ih je odustalo 13, već da su se na svim nivoima vodile bespoštedne borbe za svaki plasaman počev od evropskog reli trofeja, preko FIA CEZ reli šampionata, balkanskog reli trofeja i reli šampionata Bugarske, BiH i Srbije. Ako je suditi po reakcijama samih aktera, odnosno posada, Vrnjačka banja je i te kako položila ispita i narednih sezona biće sasvim sigurno odličan domaćin najboljim takmičara sa ovih prostora kada je u pitanju najzahtevnija disciplina auto sporta.

 

Generalni plasman

1. D. Girtofan - T. Marza

2. M. Čakal - M. Kolglv

3. G. Vasilev - S. Dobrev

4. T. Startiev - D. Borisov

5. V. Rabrenović - P. Henel

6. A. Titov - D. Georgiev

7. H. Atansov - M. Ivanov

8. A. Girtofan - D. Vraja,

9. D. Stojanova - I. Ivanova,

10. J. Atanasov - J. Janakiev

.

.

.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...