Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Procurela slika predloga Formule 1 za 2021. godinu

Recommended Posts

F1-2021.jpg

 

Procurele su slike Formule 1, koju Ross Brawn i njegov tim predlažu za 2021. godinu

 

Od 2021. godine bolidi Formule 1 mogli bi stvarno izgledati mnogo drugačije. A kako bi mogli izgledati pokazao je Ross Brown na svojoj tehničkoj prezentaciji u Singapuru. Iako je ovaj tehnički seminar održan iza zatvorenih vrata, na Twitteru su se pojavile fotografije koje pokazuju kako bi mogli izgledati bolidi u 2021. Primer je na renderu Ferrarija, a jasno su upadljivi jednostavnije prednje krilo sa povišenim terminezonima, odsustvo deflektora na bokovima vozila, i zadnje krilo integrisano u poklopac motora. Na renedru se vide i veći 18'' točkovi sa niskoprofilnim pneumaticima, o kojima se dosta govori već godinama. Ono što nije vidljivo svakako je DRS sistem, koji bi Brawn želeo da ukine kao pomoć za preticanje. Upravo pokazani renederi deo su projekta vlasnka ''Liberty Medije'' da unapredi atraktivnost i gledanost neizvesnijim trkama i manjim razlikama među bolidima, a među predlozima ponovo se našla i mogućnost limitriranja budžeta, koju pozdravljaju mali timovi, a jako se protive najbogatiji timovi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Formula 1 zvanično predstavila fotografije bolida za 2021. godinu

 

f1 2021 1.jpg

 

Sportski i tehnički direktor Formule 1 Ross Brawn je predstavio prvi uvid u sledeću generaciju automobila najbržeg cirkusa na svetu. Iako konačni propisi još uvek nisu dogovoreni, Brawn je predstavio tri koncepta koje je razvila aerodinamička grupa Formule 1 uz pomoć dizajnera. Glavni cilj novih pravila je pomoć takozvanim ''točak uz točak'' trkama od 2021. godine, ali Brawn je izjavio da se estetika takođe razmatra kako bi ovaj sport postao što atraktivniji široj publici.

 

f1 2021.jpg

 

''Radili smo na novom automobilu već više od 12 meseci. Estetika automobila je za mene veoma važna. Mislim da se svi slažu da želimo sjajan izgled automobila Formule 1'', rekao je Brawn. Novi dizajn uključuje veće točkove, manje profile guma i revidiranu verziju ''halo'' sistema što više integrisano u dizajn. Krilca na prednjim točkovima će takođe biti integrisana kako bi pomogla u boljem protoku vazduha oko guma.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...