Jump to content
FAS Goran
neshaoct

F1 Legende: Schumacher vs Hill, sezona 1994. godine

Recommended Posts

1994. godina je najviše upamćena u istoriji F1 kao godina u kojoj je poginuo Ayrton Senna.

Ali, ta godina je donela i jedan od najuzbudljivijih duela za šampionsku titulu između Šumahera i Hila. Nemac je najbolje ''iskoristio'' crne okolnosti u toj sezoni, i bio je dominantan u prvom delu sezone jer je od prvih 7 trka pobedio u 6. Ali, onda dolazi Silverston na kojem Šumaher dobija crnu zastavu i ne poštuje je. FIA ga kažnjava diskvalifikacijom na toj trci i sledeće dve. Nakon žalbe konačna odluka je odložena, tako da je mogao da vozi sledeću trku...ali FIA je ostala pri svome i Šumaher je bio kažnjen sa dve trke. Na njima je Hil pobedio, plus i na prvoj sledećoj nakon povratka Šumahera.

Tako se stiglo do poslednje trke u sezoni, Šumaher je imao 1 poen više u generalnom plasmanu. Bolji je bio tokom trke u Australiji, ali je u jednom trenutku napravio grešku i izleteo sa staze. Hil je to iskoristio, približio se, obišao Šumahera, ali ga ovaj namerno udara u bok bolida. Strada prednja leva guma na Hilovom bolidu, ali strada i vešanje. Tako ni Hil nije mogao da nastavi...i epilog je prva titula Šumahera u karijeri:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...