Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Napravio sebi Formulu 1 za put

Recommended Posts

Dozlogrdila mu vožnja u Betmobilu, pa napravio Formulu 1 za put

 

f1 betmobil.jpg

 

Izvesni Zac Mihajlovic je veliki ljubitelj automobila i filmova pa tako ovaj Australijanac balkanskih korena već neko vreme ulicama Sidneja upravlja u replici Betmobila. Zac se čak i oblači kao mračni vitez Gotama, ali nakon pet godina superjunaštva za dobrotvorne ustanove - došlo je vreme za promenu. Zac poslednjih meseci razvija Formulu 1 za drumsku upotrebu. Baš kao Betmobil i njegov bolid Formule 1 će biti registrovan, a za razliku od 6.2-metarske filmske atrakcije, ovo čudo neće samo izgledati brzo.

Pod metalnom kožom, naime, krije se Ferrarijev 6.3 litarski V12 iz F12 Berlinette uparen sa Albinsovim menjačem. Pogon će, naravno, biti pozadi, a kako bi njegov bolid mogao da pređe preko ležećeg policajca, kao i da nudi kakav-takav komfor, Mihajlovic ga je opremio i vazdušnim oslanjanjem. Projekat je navodno stigao dalje nego što bi se to moglo zaključiti iz fotografija koje je ovaj entuzijasta objavio na društvenim mrežama.

Navodno bi sa testiranjem mogao da počne već krajem godine, a za razliku od Betmobila, ovo čudo je na prodaju po ceni od milion američkih dolara.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...