Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Renault Arkana / Renault Megane Conquest

Recommended Posts

cargurus.jpg CarGurus: 2021. Renault Arkana

 

Renault Arkana je prilično jedinstven, jer iako na tržištu postoje i drugi SUV-ovi u obliku kupea, oni su uglavnom premium modeli poput npr. BMW X6 ili Mercedesa GLC Coupe. Renault koristi isti recept, ali ga primenjuje na pristupačniji, dostupniji način kroz model Arkana. Da li bi to trebalo da odvede ljude od Toyote C-HR, Nissan Juke-a ili Honde HR-V?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

AutoservisEmisija.jpg AutoservisEmisija: Renault Megane Conquest

 

Nešto novo (potpun nov model), nešto staro (ime Megane), i nešto posuđeno (linija SUV-Coupe):

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carbuyer.jpg CarBuyer: Renault Arkana

 

Renault Arkana je najnoviji SUV francuskog brenda, koji se nalazi između modela Captur i Kadjar, sa stilskim dizajnom u stilu kupea. Nije to samo elegantnija verzija Captura sa prostranijom unutrašnjosti koja ga zbog praktičnosti približava većem Kadjar-u. Nije ni kao Kadjar jer je duži auto od njega i sa većim međuosovinskim rastojanjem. Snaga dolazi iz izbora benzinskih i hibridnih motora, ali sa nizom hibridnih SUV vozila već na tržištu, da li je Arkana dovoljno dobra da se istakne pored rivala kao što su npr. Mazda CX-30 ili Citroen C4?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

osv.jpg OSV: 2022. Renault Arkana

 

Renault je tokom decenija bio pionir u različitim, potpuno novim tržišnim segmentima - setite se npr. modela Avantime, Twizy, Clio V6... Skoro uvek su ti modeli na kraju bili tržišna katastrofa. Ono u čemu je Renault bio mnogo bolji je u pravilnom daljem razvoju već postojeće ideje - pomislite na Clio, Scenic i Captur. Dakle, po tome ima nade za uspeh modela Arkana.

 

Potiče iz postojeće, ali relativno nerazvijene tržišne niše, one za Coupe-SUV automobile srednje veličine. Do sada su samo premium evropski brendovi lansirali modele u ovom segmentu - recimo BMW X4, Audi Q5 Sportback i Mercedes GLC Coupe. Arkana je veličine negde između ovih automobila, i nešto manjih Coupe-SUV-ova kao što su BMW X2 i Audi Q3 Sportback. Kako god da gledate, Arkana je jedini model ''narodne'' marke (i zato jedini zaista pristupačan) ulazak u ovaj segment. Škoda i Kia planiraju Coupe-SUV, ali će oni biti poptuno električni i zato dosta skuplji. 
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

automarkethr.jpg AutoMarket.hr: Renault Megane Conquest - benzinac vs hybrid

 

Koja je razlika u potrošnji i performansama benzinca i hibrida proverili smo sa dva Renault Megane Conquesta:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

polovniautomobili.jpg PolovniAutomobili: Renault Megane Conquest

 

Ovaj auto je predstavnik francuskog proizvođača u segmentu SUV kupea. Ovakav tip vozila podrazumeva nekoliko kompromisa jer kombinuje dizajn i karakteristike koncepcijski različitih automobila. Opremljen mikro-hibridnim pogonom, ovaj zavodljivi Renault nudi visoku autentičnost po značajno nižoj ceni od premium konkurencije. Testirani primerak je bio u najvišem R.S. Line paketu opreme, koji osim dodataka u enterijeru podrazumeva i atraktivniju spoljašnost:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

emisijaSATyoutubelogonovi.jpg Emisija SAT: BMW X4 vs Renault Megane Conquest

 

''Voleli'' bi iz SAT-a da je Megane Conquest premium model, ali...

Ipak, ovakvo poređenje nije totalno beskorisno jer skreće pažnju da se konačno na tržištu pojavio jedan SUV-Coupe koji nije premium (i samim tim skup), već je dostupan široj publici - Megane Conquest:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autobamagazinyoutubelogo.jpg AutobaMagazin: Renault Megane Conquest R.S. Line

 

1.3 TCe 160 - samo što ovaj lik lupeta da je ime Arkana zamenjeno zbog njih u Sarajevu... :D eto, Renaultu je toliko važno tržište Federacije BiH da je potrčao samo zbog njih da promeni ime, jer ipak će na tom tržištu prodati jedno 3 komada za celu godinu. :D

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

parkers.jpg Parkers: Renault Arkana

 

Pola SUV pola Coupe, i to postaje sve popularnije. Zato su do sada uglavnom postojali samo premium primerci (npr. GLC Coupe ili X4) takvog auta.... pa je Renault rešio da ponudi dosta jeftiniju alternativu. Ali, i drugi su, kao npr. Citroen sa novim C4:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

automotovisionHR.jpg Automotovision.hr: Renault Megane Conquest R.S. Line E-Tech 145 Hybrid

 

Renault je modelom Megane Conquest postao prvi proizvođač automobila za široki krug kupaca koji je Evropi ponudio SUV-Coupe:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

automarkethr.jpg AutoMarket.hr: Renault Megane Conquest TCE 160

 

Svi smo čuli za Renaultove motore u Mercedesu, ali Megane Conquest nudi se sa 1.3 benzincem iz Mercedesove fabrike motora :D

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

AutoservisEmisija.jpg AutoservisEmisija: Renault Megane Conquest

 

R.S. Line TCe sa 160 konja i automatskim menjačem (EDC):

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Conquest je jedan od najgorih crossovera koje sam imao priliku da vozim, Techno paket opreme, 140 KS EDC. Nikako nisam mogao da se namestim a s obzirom da sam visok 180 uvek i u svakom autu lako nađem dobar položaj. Motor razočarenje, počinje da vrti tek na višim obrtajima, a start& stop sistem funkcioniše tako da se auto upali tek kada se stisne gas a ne kada se pusti kočnica, veoma iritantno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Renault Arkana restajling

 

235889-renault arkana 24 04.jpg

 

Renault Arkana (kod nas kao Megane Conquest) je do sada u Evropi plasiran u 163.000 primeraka, a ukupno u 240.000 jedinica uključujući XM3 koji je dostupan u Južnoj Koreji.

 

renault arkana 24 03.jpg

 

Za novu modelsku godonu Arkana dobija revidirani Renault logo i dolazi sa crnim, satenskim ili tamnim hromiranim detaljima u zavisnosti od nivoa opreme. U paleti su verzije Evolution, Techno i Esprit Alpine. Ovaj potonji zamenjuje dodsadašnji RS Line i služi kao top verzija u ponudi.

 

235888-renault arkana 24 03.jpg

 

Ostala suptilna podešavanja uključuju delimično zatamnjena svetla i tamne akcente koji zamenjuju srebrne. Ekskluzivno za Esprit Alpine dolaze 19-inčni alu točkovi sa dvobojnom završnom obradom, kao i Alpine natpis koje se takođe nalazi na logotipu na prednjim blatobranima. Takođe ima blago doteranu prednju masku u poređenju sa starom RS Line verzijom.

 

renault arkana 24 02.jpg

 

U unutrašnjosti imamo kombinaciju crvenih, belih i plavih šavova na vratima, zajedno sa istom takvom završnom obradom na prednjem panelu. Na sedištima je upotebljeno ono što Renault naziva Eco Tep, sa 10 procenata sasatava koristeći materijale iz bio-izvora.

 

235890-renault arkana 24 01.jpg

 

U opremi mogu da se nađu i Renault Easy Link infotainment sistem, kao i Bose audio sistem. Budući kupci će moći da biraju između istih blago hibridnih benzinskih motora sa 140 KS i 260 Nm odnosno 160 KS i 270 Nm. Verzija sa osnovnim motorom do 100 km/h stiže za 9.8 sekundi, a snažniji za 9.1 sekundu. Njima se pridružuje E-Tech potpuni hibrid sa 145 KS koji kombinuje 1.6 atmosferski benzinski motor i elektromotor. Baterija je od 1.2 kWh i Renault kaže da možete da koristite električni pogon do 80% vremena u gradovima. U poređenju sa konvencionalnim benzinskim motorom, potrošnja goriva je smanjena za 40%.

 

Potpuni hibrid koristi E-Tech multi-mode automatski menjač u poređenju sa sedmostepenim EDC (dvostruko kvačilo) kod varijanti sa blagim hibridom. Arkana E-Tech ima i manji prtljažnik (480 umesto 513 litara kod standardnih verzija), pri čemu se zapremina povećava na 1.263 litara sa oborenim zadnjim sedištima. Doterani Renault Arkana će biti dostupan za naručivanje od leta 2023. u zavisnosti od tržišta.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Renault Megane Conquest E-Tech 145 Hybrid

 

Renault je jedan od retkih proizvođača automobila koji je u poplavi krosovera i terenaca, izbacio na tržište model baziran na kupeu sa elementima SUV-a:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...