Jump to content
FAS Goran
Lybra 1.9 JTD

Lancia Lybra 1.9 JTD - neće da zavergla

Recommended Posts

Pozdrav svim članovima. Jutros sam seo u Libru i okrenuo ključ u bravi. Sve lampice su se upalile i kada je grejač odradio svoje okrenuo sam ključ dalje kako bih startovao auto. Međutim, samo se čulo kao da je motor jedva zaverglao. Pustio sam ključ koji je i dalje bio na kontaktu i sve lampice su počele da trepere, kazaljke od pokazivača goriva i temperature su se podigle do nekog nivoa i počele da se pomeraju gore dole, svi ekrani su počeli da trepere, čuo se zvuk migavaca samo tri puta brži nego normalno, a kada krenem ponovo da zaverglam ceo šou bi se prekinuo u tom momentu a zatim se sve nastavi po puštanju ključa. Molim za pomoć i unapred sam zahvalan svima koji imaju bilo kakvu informaciju o tome što mi se dešava. Pozdrav.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Šta sa akumulatorom? Možete li mi malo više reći?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala na odgovoru. Mene samo brine šta je to

moglo da ga isprazni. Nisam primetio nikakve simptome, alternator bi trebalo da je dobar. Hvala u svakom slučaju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Lybra 1.9 JTD

 

Nije moralo nista da ga isprazni. Desava se da akumulator jednostavno umre u nekom trenutku. mislim, ne kazem, mozda jeste nesto sjebalo aku u toku noci, ili alternator ne puni kako treba, a mozda je samo akumulator odsluzio svoje. Svakako proveri i punjenje, pa ces videti... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo i ja da pripomognem.2 puta mi je crkao akumulator.Prvi put,dosao iz grada,istovario nesto i da za okrenem kljuc ne pali nikakve lampice.Drugi slucaj seo ujutru u auto,otkljucao na daljinac,popalile se lampe zavergla pola sekunde i to je to.U oba slucaja je auto palio na pola kljuca,tj hocu da kazem da akumulator ni prvi ni drugi nisu pokazivali slabost.Inace jednom sam imao problem,da takodje nije hteo da zavergla,tu je alternator bio problem,sredjeno sa pojacanom masom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja pre 15-ak dana krenuo na posao nisam mogao ni da ga otkljucam na daljinac, nista mrtav kao da nema akumulatora uopste. A normalno palio pre toga. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...