Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Volkswagen 1500 / 1600 Variant

Recommended Posts

Nakon 38 godina otkupio VW Type 3 kojeg je kao novog kupio njegov otac

 

volkswagen-type 02.jpg

 

Da li postoji neki bivši automobil koji ste prodali, ali sada biste želeli da znate gde se nalazi ili da ga čak i otkupite? Verujemo da će određeni broj ljudi odgovoriti potvrdno, a činjenica je da se polovnim automobilima često vrlo teško ulazi u trag. Dovoljno je da ga osoba kojoj ste prodali (i čiji kontakt eventualno još imate) proda automobil dalje, i tu se stvari već komplikuju ako ste naumili da otkupite neki vaš prethodni automobil.

 

Ipak, Lynn Pfenning Iz Minesote je imao zanimljivu avanturu kako bi došao u posed Volkswagena Type 3 kojeg je njegov otac kupio novog 1967. godine, i to po ceni od 2.200 dolara (oko 17.000 dolara po današnjoj vrednosti). Zatim ga je prodao sredinom 70-ih, i to lokalnom farmeru koji ga je dao svom sinu. Kada je sin prerastao automobil, porodica je počela da ga povremeno koristi za potrebe održavanja farme, a nakon nekog vremena automobil je ostao napušten na imanju.

 

volkswagen-type-3 01.jpg

 

Na njega nije zaboravio Pfenning koji je ponudio određeni iznos kako bi otkupio automobil, ali vlasnik je to odbio. Kroz godine, Pfenning je povremeno ''ispitivao'' teren i nudio otkup, a to mu je nakon niza godina pošlo za rukom 2013. godine! Tada je usledio proces restauracije koji je koštao čak 40.000 dolara. Danas je ponosan na svoj projekat, a kao šlag na tortu došla je vožnja sa 83-godišnjim ocem koji se prvi upisao u saobraćajnu dozvolu ovog modela, a koji tom prilikom nije mogao da veruje da je reč o istom automobilu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...