Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Na prodaju Alfa Romeo Spider koji je pripadao bokseru Muhamedu Aliju

 

alfa ali 1.jpg

 

Alfa Romeo Spider iz 1976. koji je pripadao legendarnom bokseru biće ponuđen na prodaju na aukciji u Las Vegasu. Jedan od najvećih boksera svih vremena preminuo je 2016. godine, a u septembru će se na aukciji u organizaciji kuće ''Baret-Džekson'' naći automobil koji je nakratko bio u Alijevom vlasništvu, pre nego što ga je poklonio svom prijatelju.

 

alfa ali 11.jpg

 

Neimenovani prijatelj, koji je i dalje vlasnik ovog Alfa Romea Spider, odlučio je da unovči poznanstvo sa čuvenim bokserom.

 

alfa ali 111.jpg

 

Kako se navodi, automobil je prešao preko 80.000 milja (blizu 130.000 km), a pogonjen je četvorocilindarskim 2.0 litarskim motorom uparenim sa petobrzinskim manuelnim menjačem.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

vrelegume.jpg VreleGume: 1978. Alfa Romeo Spider 1300

 

Pravila se od 1966. do 1993. godine u 4 generacije.

Auto u video klipu je druge generacije koja se pravila od 1970. do 1982. godine. Ima motor sa 1300 kubika koji daje 104KS/137Nm, do stotke stiže za 14 sekundi, maksimum je na 174 km/h.

Nekada službeno vozilo ''old skul'' šmekera, danas prilično redak automobil kod nas...ili su se to pravi šmekeri proredili?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alfaholics Alfa Romeo Spider ide na aukciju

 

alfa h 03.jpg

 

Ako niste čuli za Alfaholics, reč je o porodičnoj kompaniji koja je najpoznatija po zadivljujućim restomodovima Alfinog coupea Giulie iz 1960-ih godina. Međutim, sudeći po ovim fotografijama, porodični recept Alfaholics jednako dobro deluje na malom Spideru koji je postao poznat po filmu Dustina Hoffmana iz 1967. - The Graduate. Ovaj Spider, koji će ići na Collecting Cars aukcijsku platformu, započeo je život kao Spider serije 2 iz 1977. godine. Najočiglednija tačka razlikovanja od ranijih Duetto automobila predstavljenih decenija pre toga je rezani rep Kamm.

 

alfa h 02.jpg

 

Međutim, osim ukupnog oblika tela, većina je promenjena. Od 2011. godine automobil je prošao kroz opsežan program nadogradnji, koji ga je pretvorio u alternativu Alfaholicsove Giulie GTA-290. Ostale modifikacija uključuju četvorocilindrični Twinspark od 216KS, uparen sa šestostepenim sekvencijalnim menjačem i diferencijalom sa ograničenim proklizivanjem.

 

alfa h 01.jpg

 

Tu je i puni paket podesivog oslanjanja Alfaholics GTA-R i veliki komplet kočnica. Iz Alfaholicsa tvrde da je reč o ''najbržem Spideru na svetu, i iako je moguće da bi ga snažno modifikovani Spider sa ludom transplantacijom motora mogao pobediti na ravnoj liniji, možete biti prilično sigurni da niko neće ići brže oko kruga''. Zaista, to je sjajan spoj starog i novog, i iako se nekome neće svideti izbor modernih sedišta, teško je ne voleti biserno belu karoseriju. Nismo sigurni kako će se stvari odvijati na aukciji, ali Alfaholics ga već oglašava na svom sajtu bez cene, iako je navedeno da bi repliciranje koštalo 150.000 funti (175.000 evra).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alfa Romeo Spider Duetto Hybrid

 

225735-garage 04.jpg

 

Alfa Romeo Spider Duetto Hybrid je restomod projekat za koji je zaslužan Garage Italia Customs, a pripremljen je za događaj Design Week u Milanu gde je bio izložen od 9. do 12. juna. Baza je Series 4 Alfa Romeo Spider Duetto iz 1992. godine koji ima 2.0 benzinski motor.

 

225736-garage 03.jpg

 

Motor je sada opremljen sistemom KERS (kinetic energy recovery system), a tu su i 5-stepeni manuelni menjač i zadnji pogon.

 

garage 02.jpg

 

Garage Italia Customs u kratkoj vesti nije objavio konkretne tehničke detalje (pomenuti 2.0 motor je u fabričkoj specifikaciji inače raspolagao sa 124KS).

 

225737-garage 01.jpg

 

Olakšana i ojačana kompozitima, karoserija je takođe izmenjena u nekim delovima, kao što je prednji branik. Karoserija je zatim ofarbana u posebnu boju pod nazivom GICMiramare. U paketu su i Poltrona Frau koža, D-Tales drveni elementi, novi audio sistem od 700 W...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...