Phikret 0 Posted August 15, 2018 (edited) Pozdrav, od juce nastade problem sa rashladnom tecnoscu. Nikad nije gubio mililitar iste, ali od juce problem. I to ocigledan. Na crevu koje (cini mi se) ide iz izduvne grane ka kabini, na delu gde se dva creva paralelno dodiruju i gde na gornjem crevu ima neki ventil voda ide skoro kao gejzer. Ispraznio bocu za cas. Evo slika i video snimka. Da napomenem kad sam podigao haubu da vidim zasto je zabario primetio sam da na tom mestu ima neki čep koji je labav i oko koga izlazi tecnost. Samo sto sam ga prstom takao ispade i ode u negde u motorni prostor. Da li je to neki sigurnosni vetnil, ili cesmica ili nesto trece? Da li to moze da se zameni ili ide celo crevo? Planiram do majstora ali ne mogu danas ali me interesuje sta je. Evo i link do videa na youtube-u: https://www.youtube.com/embed/LVnxYlMHII4 Edited August 15, 2018 by Phikret Quote Share this post Link to post Share on other sites
beli82 56 Posted August 15, 2018 Neka me neko ispravi ako grešim, ali meni to izgleda kao ventil tj čep za ozračivanje rashladnog sistema. Trebao bi taj čep da ima i neku oprugicu (pod uslovom da je to isti ventil kao kod punta mk2). Verovatno nije bio dobro stegnut pa se od vibracija olabavio, a prilikom odvrtanja ti je iskočio zbog opruge koja ide ispod. Probaj da nađeš čep koji je ispao ili nađi polovan ventil na oglasima. Ne znam da li ima da se nađe nov u radnjama posebno kao rezervni deo. Sent from my PRA-LX1 using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshShomy 113 Posted August 15, 2018 To je za ozracivanje, obrati paznju da li je tu gumica, na taj srafcic Quote Share this post Link to post Share on other sites
lemy 24 Posted August 15, 2018 Ja sam to polomio na puntu mk3 kada sam zatezao. To je u sustini obican sraf koji ima pri dnu zarez po duzini da kada ga odvijes recimo na pola vazduh moze da izlazi kada se ozracuje sistem. Ja sam to zamenio obisnim srafom (mislim da je M6) stim sto sam brusilicom zarezao malo sraf u donjoj polovini i stavio gumicu sa dihtuje. Ovo zarezivanje u sustini nije ni potrebno, nego sam ja pisajzla. Da reimiram, zavi tu obican sraf (kraci) i stavi gumicu i vozi. Ako bas hoces da se bahatis stavi progrom Quote Share this post Link to post Share on other sites
Phikret 0 Posted August 16, 2018 Hvala na informaciji. Jos kad bih nasao da ga kupim. BIo u Kit komercu, kazu moraju da provere sa dobavljacem pa da mi jave. Moram do otpada nekog, ne gine mi to. Sta ima od Fiat otpada na Novom Beogradu ili preko novog mosta (Cukarica, Vidikovac, Rakovica, Zarkovo, Banovo brdo)? Quote Share this post Link to post Share on other sites
beli82 56 Posted August 16, 2018 Imaš ppSent from my PRA-LX1 using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites