Jump to content
FAS Goran
Phikret

Stilo 1.9jtd 115ks, gubi rashladnu tecnost na ventilu

Recommended Posts

Pozdrav, od juce nastade problem sa rashladnom tecnoscu. Nikad nije gubio mililitar iste, ali od juce problem. I to ocigledan. Na crevu koje (cini mi se) ide iz izduvne grane ka kabini, na delu gde se dva creva paralelno dodiruju i gde na gornjem crevu ima neki ventil voda ide skoro kao gejzer. Ispraznio bocu za cas. Evo slika i video snimka. Da napomenem kad sam podigao haubu da vidim zasto je zabario primetio sam da na tom mestu ima neki čep koji je labav i oko koga izlazi tecnost. Samo sto sam ga prstom takao ispade i ode u negde u motorni prostor. Da li je to neki sigurnosni vetnil, ili cesmica ili nesto trece? Da li to moze da se zameni ili ide celo crevo? Planiram do majstora ali ne mogu danas ali me interesuje sta je.

 

Evo i link do videa na youtube-u: https://www.youtube.com/embed/LVnxYlMHII4

Camera.jpg

Camera2.jpg

Edited by Phikret

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neka me neko ispravi ako grešim, ali meni to izgleda kao ventil tj čep za ozračivanje rashladnog sistema. Trebao bi taj čep da ima i neku oprugicu (pod uslovom da je to isti ventil kao kod punta mk2). Verovatno nije bio dobro stegnut pa se od vibracija olabavio, a prilikom odvrtanja ti je iskočio zbog opruge koja ide ispod. Probaj da nađeš čep koji je ispao ili nađi polovan ventil na oglasima. Ne znam da li ima da se nađe nov u radnjama posebno kao rezervni deo.

 

Sent from my PRA-LX1 using Tapatalk

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam to polomio na puntu mk3 kada sam zatezao. To je u sustini obican sraf koji ima pri dnu zarez po duzini da kada ga odvijes recimo na pola vazduh moze da izlazi kada se ozracuje sistem.

 

Ja sam to zamenio obisnim srafom (mislim da je M6) stim sto sam brusilicom zarezao malo sraf u donjoj polovini i stavio gumicu sa dihtuje. Ovo zarezivanje u sustini nije ni potrebno, nego sam ja pisajzla.

 

Da reimiram, zavi tu obican sraf (kraci) i stavi gumicu i vozi. Ako bas hoces da se bahatis stavi progrom :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala na informaciji. Jos kad bih nasao da ga kupim. BIo u Kit komercu, kazu moraju da provere sa dobavljacem pa da mi jave. Moram do otpada nekog, ne gine mi to. Sta ima od Fiat otpada na Novom Beogradu ili preko novog mosta (Cukarica, Vidikovac, Rakovica, Zarkovo, Banovo brdo)?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...