Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Ofarbane, sad samo šmirglanje i poliranje ostaje kad se dobro osuši. Posle idu još dva sloj laka u celosti.

 

2.jpg

 

Imam dilemu, pošto je desni far lošiji (mada izgledaju perfektno) da kupim ove.

 

product_25105.jpg

thumb_25106.jpg

 

Ima li ko ikakvog iskustva sa ovako nečim ili da idem na xenon varijantu za srednja svetla?

Edited by spaad

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koliko cenis felne :lol: ? Super su, svidja mi se sto nije veliki kontrast izmedju boja. Ima da legnu kao du*e na nosu :thumbup: , meni lepse nego bilo koja od onih aftermarket varijanti koje si razmatrao. Plus je i sto su Plug&Play, nemas o cemu da razmisljas.

Apropo farova, aftermarket varijanta koju si postavio meni ide na "onu", cuning stranu :) . Plus sa onim zastarelim, segmentnim LED, plus je drugar imao neke aftermarket na Stilu i nisam bas bio odusevljen snopom novih projektora (doduse, uvalili su mu i 6000K sijalice)... Pre bih isao na fabricki far i njegovu modifikaciju. A tu potrebni radovi zavise od trenutnog stanja tvojih soljica/projektora, sa kojima se Bravo nije proslavio. Skoro sam i ja bio u slicnoj dilemi (pojacane Philips sijalice/xenon/reparacija ili Morimoto Mini H1). Neko vreme sam pokusavao da vozim sa obicnim svetlima ali ne vredi, navikao sam na 4300K koje sam vozio od 2008. Srecom sam prosao samo sa ugradnjom xenon seta, moguce sto je i Sportak mladji pa su projektori sacuvani. Upucao farove, milina za nocnu voznju u odnosu na ranije.

Da ti ne off-ujem temu - imas ovde moje iskustvo, cene, preporuku za set, mesta koja su meni bila zgodna za balaste, mozda ti bude od pomoci ;) :

 

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Felne top, farove ne bih stavljao te cuning, kapiram Juhica ili neko ko se time bavi, da uradi reparaciju i modifikaciju postojecih fabrickih farova, na xenon, sa nekim dobrim projektorima, i samo vatra :D

Edited by horvat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jaka je i cena za ove farove (480E) Ovi na autu su kao novi (tako izgledaju). Stavljen Osram Laser H1,  ali desni gubi liniju i oba imaju žućkastu crtu iznad cenralne tačke , kad se gleda na prepreci ispred auta. Zamena projektora je neminovna, samo da nađem ko će to kvalitetno i brzo da odradi. Ovde kod mene to niko ne radi pa mi je i to malo problem. Hvala na savetima, kontaktiraću članove koji se time bave , da vidim kako stoje stvari.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Preskupo je to, za duplo manju lovu mozes da uradis upgrade tvojih farova samo da bije :) . Jedino ako stavljas Morimoto Mini H1, mislim da ces morati da "visis" majstoru iznad glave - ima puno jeftinog bofluka, tako da sam vidjao rezultate od sjaja do ocaja :) (los hotspot, zakrivljen projektor, lose nastelovan snop, nagoreli projektori i farovi "zadimljeni" sa unutrasnje strane, vlaga u faru)... Iscitaj malo iskustva, pa proberi gde ces ;) .

Kada se probere projektor, pedantno montira i kasnije precizno upuca  far - to moze bas fino da izgleda na putu... Vidi i da ti mozda malo pritamne rozetne kada vec otvaras far (kod mene je restyle, pa mi je odgovaralo sto je vec taman fabricki, jos jedan razlog manje za otvaranje i cackanje mecke).

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uops ... Jesu li to Ti felgice ? 

Uzeo sam i ja sebi iste ali greškom dve su bile 8J i te ne staju na Tipa, malkoc su široke ! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mi u subotu montirali letnji set na Bravo. Morao sam da idem kod vulkanizera da otpusti šrafove!!! Pukla 3 ključa. :o Što se tiče estetike mnogo lepše izgleda ovako, pogotovo uživo. Što se tiče udobnosti, mala je razlika u odnosu na 16" , ali ipak postoji. Hteo sam i kočione čeljusti da farbam u crveno, ali nije bilo vremena  za sve, za jedan dan. Na Tipu su još uvek zimske, pa imamo obe opcije za korišćenje. Inače , ako nekog interesuje šoferka za Tipo u ovlašćenom servisu sa rukama i svim propratnim košta 50K dinara. Decembra smo imali nalet kamiona iz suprotnog smera i "tras".  Pre dve nedelje mi isto tako u NS razbije isto na Bravu. Kao,  "BOMBA" ! Uradio reparaciju za 2000 din. Maler!!! Tipo je na 30K , i kao prvog dana je sve, mada ima 70% km van grada. Smanjena je i potrošnja ulja. Evo i par slika.Pozdrav za sve!

 

IMG_20200321_132924.jpg IMG_20200321_132945.jpg IMG_20200321_133002.jpg

 

IMG_20200321_133019.jpg IMG_20200321_133301.jpg

 

#OstaniKodKuće

 

Edited by Ivan
Sredjene slike

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posle 6 dana čiste muke moram da prenesem iskustvo u vezi zamene zadnjih zvučnika na Bravo. Kupljeno sve pre par nedelja, ali pošto nemam garažu čekam pogodno vreme. Pre radova sam pripremio sve za montažu. Kupljeni su ovi zvučnici  https://www.ground-zero-audio.com/en/produkt/gzif-52x/  , ovi ekstenderi https://audiopower.rs/product/ram-20-519-k/  , i ovi adapteri https://www.velteh.rs/product/konektor-za-zvucnike-zrs-ag-2/562/ .

Prethodno su isečene ušice na zvučnicima i isečene rupe na adapterima na otvor od 119mm. Zalepljeni su dvokomponentnim lepilom na ekstendere i onda kreće montaža. Lako sam skinuo tapacirunge vrata ima ovde sve u vezi toga. https://www.youtube.com/watch?v=f3y_nFQTVr8  Skinem stare zvučnike(buše se pop nitne) spojim sve i prilikom spajanja zvučnika čujem tupi udar sa membrane. Sve ugašeno. Upalim radio, ne rade ni prednji zvučnici, multimedia InstantNav ima prikaz svega, ali nema zvuka , ugasim je. Isključim zadnje zvučnike i ponovo upalim multimediju vrati se zvuk i sve radi. Ali onda posle davanja kontakta auto krene da ludi. Greške ASR,ESP,ručna,...On radi,ali non stop izbacuje greške. Skinem klemu sa akumulatora on i dalje tera svoje. Resetujem multimediju isto i dalje. Zovem majstora, dođe sa dijagnostikom,pobriše sve to i probamo fabričke zvučnike. Oni rade kao i što su radili, odnosno sve radi, ali zadnji probijaju? Priključimo nove, nema zvuka. Posle konsultacija sa @Ivan došlo se do zaključka da postoji neki otpor na zvučnicima koji blokira sve. Multimedija je izbacivala upozorenje o pregrevanju kad su zadnji novi zvučnici bili povezani. Danas sam Skinuo adaptere za fabričko spajanje sa instalacijom, isekao konektore na vratima, spojio zvučnike zicama koje sam dobio sa istim i termo bužirom sve izolovao. Sve radi! 6 dana nerviranja i ludila zbog gluposti. Ovo pišem da drugi ne bi imali isti problem i bespotrebno nerviranje. Hteo bi da se zahvalim @ISV_01  na savetima, a posebno @Ivan na pomoći. Hvala na svemu! Evo i koja slika svega.

Nadam se da će ovo iskustvo nekom pomoći.

Da dodam i ovo. Ovi zvučnici rade dosta bolje od fabričkih ovako ugrađeni.

Hvala još jednom.:respect:

 

IMG_20220226_113927.jpg IMG_20220226_120619.jpg IMG_20220306_103252.jpg IMG_20220310_152523.jpg IMG_20220307_161557.jpg

 

Edited by Ivan
Sredjene slike

Share this post


Link to post
Share on other sites

U bre, ti prošao golgotu :D E vidiš kako je lakše bez toliko elektronike, samo mp3 CD plejer i vozi bato, nema error ovde, lampica onde, samo prevežeš žice i OPAAAA, bije Ilija iz zadnjih zvučnika :D 

 

Drago mi je da si rešio problem, doduše posle 6 dana....nadam se da si zadovoljan odabirom zvučnika i jasnoćom zvuka :) 

Edited by ISV_01

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ček, meni nije jasno, tj izgubio sam nit. 

Uzeo si zvučnike i adaptere ove iz velteha i ne radi, zatim si direknto spojio žice na zvučnike i radi?

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, spaad said:

Danas sam Skinuo adaptere za fabričko spajanje sa instalacijom, isekao konektore na vratima, spojio zvučnike zicama koje sam dobio sa istim i termo bužirom sve izolovao.

Ne reče li ja da direktno spajaš na žice ? :) 

 

@andreja.micovic Da, izgleda tako. Ja sam direktno žicu na žicu spajao, bez ikakvih adaptera + izolirka i to je to. 

Edited by ISV_01

Share this post


Link to post
Share on other sites

I ja sam tako sebi spojio zvučnike kad sam menjao, direktno. Očigledno je taj adapter ili šta već negde u kratkom spoju. 
mislim, to je običan prelaz sa onog fijatovskog konegtora na standardne papučice za zvučnike, nema tu ništa drugo. Možda nije dobro zaliven. 

 

Ja nisam kupovao adapter zato što sigurno fijatove zvučnike neću vraćati nazad, a za bilo koje druge sam iskrimpovao klasika papučice.

 

@spaad trebao si staviti pozadi 16" jer može da stane, samo uzmeš taj plastični adapter

Edited by andreja.micovic
popravljen tag, jbg na 2 teme pišem simultano

Share this post


Link to post
Share on other sites
24 minutes ago, andreja.micovic said:

mislim, to je običan prelaz sa onog fijatovskog konegtora na standardne papučice za zvučnike, nema tu ništa drugo. Možda nije dobro zaliven

Ti "4CarMedia" proizvodi su tanjeg kvaliteta. Ne pisem napamet, kada sam ugradjivao InstantNav, kupio sam njihov konverter sa ISO na QuadLock:

 

IMG_20210608_175440_resized_20220310_103138105.thumb.jpg.35822a797d15b48f83826b705bede5e6.jpg IMG_20210608_175626_resized_20220310_103138213.thumb.jpg.7ddb4d7ad721b72ace061c12c8519870.jpg

 

Povezem, radilo je to... Ali same zice su izuzetno tanke (tanak poprecni presek, zica srebrnkaste boje), izolacija takodje vrlo tanka i lako se osteti na ostre ivice kaveza... Sve je to mlitavo u odnosu na fabricku instalaciju koja je bakarna, sa daleko vecim poprecnim presekom, primetno boljom izolacijom... Vec kada uzmes zice u ruke, primetis ogromnu razliku u kvalitetu.

Em mi je gomila kablova pravila guzvu iza navigacije, em sam se plasio da se ta krhka izolacija ne osteti i napravi mi kurcslus. Na kraju sam od celog tog konvertera ostavio samo QuadLock plastiku :D - tj. po semi za InstantNav sam izbockao linije (za struju, podatke, zvucnike i Blue&Me) direktno iz fabricke instalacije u sam konektor. Vidi se sta sam sve izbacio i na kraju napravio fabriku:

 

IMG_20210610_132352_resized_20220310_103138329.thumb.jpg.1f7eb64bff480be8e05a247bcd837953.jpg IMG_20210610_133354_resized_20220310_104753812.thumb.jpg.e099527e1f8bd72f66e591ea57619d4b.jpg IMG_20210706_113438_resized_20220310_103137963.thumb.jpg.3cf04c968cf37ad5b764a1706217a797.jpg

 

Da ne duzim vise, na tu temu sam i caskao sa kolegom - ocigledno da se negde sa novim komponentama pravio problem/spoj, sto je dizalo temperaturu na samom izlazu za zvucnike na InstantNav, koji je onda ulazio u "Safe Mode" :) i prikazivao poruku na ekranu.

 

@spaad

Drago mi je da si resio problem, bez neke vec komplikacije. Nema na cemu, uvek kazem da smo tu da se druzimo i pomognemo. A nadam se i druzimo uzivo na nekom okupljanju, uzdravlje :cheers: .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eto. A meni trebalo pola sata da skontam kako da skinem jbn. ručicu na zadnjim vratima, kad sam onomad konačno svečano zamenio produvali zadnji fabrički fabričkim neproduvalim ... :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 hours ago, andreja.micovic said:

 trebao si staviti pozadi 16" jer može da stane, samo uzmeš taj plastični adapter
 

Nisam siguran da staje zbog tapacirunga vrata , možda bez plastičnog nosača na lim može. Ali to onda nije to. Zato sam i uzeo 13-ke.

 

IMG_20220311_143242.jpg

Edited by spaad

Share this post


Link to post
Share on other sites

mora adapter da se napravi, tipa od iverice ili neceg tako kako bi se lepo usrafio. 
Na delti su 16 cm pozadi fabricki tako da mora da stane :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...