Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Sređeno sve juče. Ako ostane ovako kao do sad :rolleyes:. Evo  šta Eper prijavljuje za njega. Ovo je zalepljeno na haubi sa donje strane. Bio je i potsetnik na kartonu , ali je bio opširniji i pisalo je da je ulje 5-30 ? Ja sam sipao  Seleniju K P.E.? Koje svećice da mu stavim ,ako ne nađem kataloške ? Majstori na tehničkom kažu da je svaki šraf odozdo fabrički ?

Danas ga stavljam na dijagnostiku pa ću videti da li šta prijavljuje i kakve su opcije.

 

Untitled.png

Untitled1.png

 

IMG_20190619_154846.jpg

Edited by spaad

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danas san malo probao auto za NS i nazad. Opšti utisak je dobar. Auto je baš utegnut! Ide za 10, ali me brine što u 3-ećoj ima neki zvuk, koji kako sam skontao dolazi iz menjača?  Samo u 3-oj brzini. Kao neki Šum koji se baš čuje. Vozim 3-ćom, stisnem kvačilo i toga nema? Ili prebacim u bilo koju drugu brzinu isto? Ima li mi spasa?

Ostalo je OK,  multiecuscan i alfaobd prijavljuju samo grešku na klimi za neka krilca, ali sve radi.

Može neki savet.

Hvala!

Share this post


Link to post
Share on other sites

ePer je pokazao da imas M32 menjac, koji je poznat da nekad pravi probleme, mada je tipicno za 5. i 6. brzinu, ali eto mozda je taj tvoj slucaj sa 3. bas to? Resava se to, jedino sto mora da se skida i rastavlja menjac...

 

evo nesto vise o tome : http://www.wgmotorworks.co.uk/repairs/transmission/m32-gearbox/

 

 

Za krilca: tu gresku resetuj, pa prati da li ce se pojaviti opet. U medjuvremenu mozes da isprobas pazljivo, da li pomera duvanje kad menjas ne znam na stakla, kabinu, noge i kombinacije... ali verujem da si to vec proverio... Mozda je bilo problema, pa neko resio, a zaboravio da obrise gresku samo? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danas bio po auto.  Sad se ne ćuje.:rolleyes: Koštalo 34000 din.  Zamenjeni svi ležajevi i druk + ulje.  Kaže majstor sve ostalo je ok.  Materijal 20.000 din i ruke 14.000 din.  Garancija,  1 godina.

Mora li se skidati prednji branik da bi se izvadio gornji i donji gril?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jedan lokalni majstor u mestu pored ZR. Ne bi detaljnije javno iz određenih razloga. Pitao sam na više mesta i svi kao jedan kažu ,  možemo da skinemo, ali nosimo kod njega. Zato sam odlučio da sve on radi. Čovek ima delove na lageru. Kaže da sam na vreme uradio,  jer nema drugih oštećenja. Pokazao mi 3 menjča koje radi sa pojedenim zupcima totalno. Neugledna radionica sa dve stubne dizalice, delovi na sve strane :D,  ali  gužva stalno. Prava majstorska! B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

U najavi za Bravo 16" ili 17"? + Sava  Intensa UHP 2 letnji set. Kako će izgledati , i pokazati se, će vidimo.:lol:

 

momo.jpg

Edited by spaad

Share this post


Link to post
Share on other sites

Malo pomoći. Ako sutra ne uspem da naručim gore pomenutu felnu u 17" varijanti, interesuje me šta mislite kako bi ova legla za Bravo (17") Silver varijanta je u pitanju,kao na slici.

 

DB-Silver.jpg

Edited by spaad

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislim da bi legla malo 'cudno' jer ovo je dizajn kopija sa Focusa ST... Ali pokusaj da se poigras u fotosopu, meni je trebalo oko 10-15 minuta (inace pojma nemam photoshop) da namestim na svoj auto neku felnu... :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I mene je felna prvo asocirala na Fordaljku. Ako gledas za letnji set i ako ti se svidjaju, baci pogled i na fabricke Sport felne. Imas ih u 17'' (dvobojne) i 18'' (silver) varijanti - posto je kod tebe ista boja evo kako idu na crni Sport:

 

18'':

923387651_.thumb.jpg.a705150b9ca6c0c4e542a752529a2202.jpg

 

17'':

Untitled.thumb.png.75e6cec0971609e4feeee5a86b5fbbd2.png

 

Ima i lepih aftermarket, ali nekako uvek prvo gledam OEM. Korektnog kvaliteta, Plug&Play montaza, stilski idu uz model za koji su namenjene...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dve najlepse felne za Bravo, nema sumnje...

 

Video sam nedavno na jednom oglasu i 18' Turbine sa Mita - isto lepo lezi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slično sam i ja razmišljao. Umalo kupih ove 18" sport, ali nisu... Hteo sam da ih puknem u crno-alu varijantu... Ovo što ima po oglasima je... Nekako se ne nalazim tu. Puno lažnih oglasa, sa forom samo zovi,  imamo mi i druge??? Letnji set pravim. Prvo mi je 17" zbog naših uslova puta. Pregovaram za Momo K2 sa slike u 17" narudžbinu. Ako uspe u ponedeljak super, mada je koliko sam obavešten mart 2020 je u pitanju. Meni je ok, ako se potrvrdi. Imam i Mak Ikona Black u pregovorima za dosta veći iznos od ovih Momo? (150E+) Glupo mi je da dam 350E za polovno kad za 100+ imam novo. Naravno da bih kupio polovno za 350, u koliko je to ovako kao na slici, ali da ne moram još i da razbušujem CB na 58.1. Slaba je ponuda polovnih koje bih ja voleo da vozim. Hvala svima na predlozima.

 

5e240b7c839b-1920x1080.jpg

Edited by spaad

Share this post


Link to post
Share on other sites

Malo pomoći molim.:mellow: Felne sa gornje slike su ET39 , a za Bravo je propisano ET 31 za 17". Znači 8mm bi išle unutra. Ima li neko iskustva sa montažom ovako nečega i da li mora distancer?

Hvala!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vidjao sam Bravo sa Stilovim felnama i ono..bas su uvucene, bar za moj ukus. Mozes distancer 5mm cisto da malo 'ublazis' uvucenost ili 10mm da to totalno anuliras. Sa boka kada se gleda ne primeti se dok se ne iskosis a onda je bas vidljivo. Originalne 16-17 umeju da nalete kao jeftinije ali to je bas retko...

Sent from NOMU S10 PRO using Tapatalk

https://www.wheel-size.com/calc/

Klik iznad da 'vidis' kako bi izgledalo.

Sent from NOMU S10 PRO using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, spaad said:

Felne sa gornje slike su ET39 , a za Bravo je propisano ET 31 za 17". Znači 8mm bi išle unutra.

Ako gledas koliko ce obod felne ici unutra - ovo ti pije vodu, ali samo ako poredis felne iste sirine ;) . I razlika u sirini felne bitno utice na krajnju racunicu, pa proveri i to.

@ISV_01

Stilo felne su jos uvucenije - 16'' i 17'' alu su sa istim offsetom od 41mm i istom sirinom od 7''. Dok su 15'' sa ET 43 i siroke 6.5''.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala. Po slici je to od fabričke 17" uvučeno tih 8mm. Ako se danas dogovorim sa momkom da ih razbuši na 58.1 , idem po njih. Kad stavim distancer od 5,5mm to je razlika od nepuna 3mm. Gde ima kvalitetnih i po razumnoj ceni plivajućih šrafova i distancera?

Hvala svima još jednom.

 

wheelimage.php.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
52 minutes ago, spaad said:

Po slici je to od fabričke 17" uvučeno tih 8mm.

Za sirinu obe felne od 7'', to je onda to :thumbup: . Ako se gleda blizina suspenzije, a felne su razlicite sirine, onda i to ulazi u racunicu (sira felna bi bila jos blize suspenziji, dok bi uza felna anulirala taj veci offset).

Ako ti znaci info, kod mene su na restyle varijanti Sporta, OEM 17'' felne koje su fabricki isle sa jos manjim ET od 26mm (umesto standardnih 31mm). Znaci jos malo izbacene napolje, tako da sa 7'' felnom i standardnim 225/45 pneumatikom komotno mozes i siri distancer, cisto da imas reper.

Za srafove, prstenove, distancere, adaptere, sigurnosne, itd. - mozes da probas u "Vracaru". Za Fiat mislim da su kataloski imali alu-distance i od 7 i 10 mm, tako da komotno mozes i taj od santim (kada vec pakujes lep, letnji set :)):

https://2017.tuningstyling.co.rs/

 

Untitled.thumb.png.34c395a00e3a463ac0607dfdce659916.png

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Malo sam danas počeo sa radovima. Ne mogu ni ja da dočekam leto.:lol: Šmirglanje fronta, P120,P320,P600, P1000(sunđer). Nemam uslova za rad u zatvorenom, pa kako vreme i obaveze dozvole. Samo sam u dilemi u koju crnu da farbam pozadinu? Mat ili glossy, 2K lak svakako ide posle.

 

1.jpg

2.jpg

I zimske stavljene na oba. Ove na Bravu su neuporedivo tiše od letnjih Bridgestone.

 

4.jpg

5.jpg

3.jpg

p.s.

Imam i one zelene na zidu od komšije. Poklanjam , samo da ih se rešim!!! Pssst. Samo sms.:rolleyes::ph34r:

Edited by spaad

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...