Jump to content
FAS Goran
neshaoct

F1: Alonso objavio povlačenje

Recommended Posts

Fernando Alonso bez Indy 500

 

192610-alonso indy.jpg

 

Španski vozač Fernando Alonso nije uspeo da se kvalifikuje za Indijanapolis 500, pošto je završio na četvrtoj poziciji u kvalifikacijama. Dvostruki šampion u Formuli 1 je ostvario prosečnu brzinu od 227.353 milja, što je bilo za 0.019 sporije od Kajla Kajsera, Amerikanca koji je završio na poziciji tri i izborio plasman za Indijanapolis 500. ''Bila je ovo teška nedelja, bez sumnje. Dali smo sve od sebe, ali nismo bili dovoljno brzi. Neki drugi su bili bolji od nas. Nije lako voziti ovde na preko 227 milja i želeti još veću brzinu. Hvala svima na podršci'', istakao je između ostalog Alonso. Pored pomenutog Kajsera, na Indijanapolisu 500 naći će se još i Kanađanin Džejms Hajnklif, koji je bio drugoplasirani sa 227.543 milja, i Amerikanac Sejdž Kerem sa pobedničkim skorom od 227.740 milja. Trka Indy 500 na programu je 26. maja.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

McLaren se izvinio Alonsu: ''Nismo potcenili Indi 500''

 

167942-alonso 21.jpg

 

Fernando Alonso nije uspeo da se kvalifikuje za legendarnu trku 500 milja Indijanapolisa, a nakon što je Španac rekao da bolid jednostavno nije bio dovoljno brz iz Meklarena se izvinjavaju zbog neuspeha. Velika želja Fernanda Alonsa je bila da osvoji veliku triplu krunu moto sporta time što bi posle Formule 1 i 24 časa Le Mana osvojio i 500 milja Indijanapolisa. Ipak Španac nije uspeo da se kvalifikuje za trku u kojoj je učestvovao 2017. godine kada je imao dobar rezultat ali nije pobedio. Ove godine je Alonso bio tek 34. i jedan je od trojice vozača koji nisu uspeli da se kvalifikuju.

 

''Zahvalan sam timu, trudili smo se, ali jednostavno nismo bili dovoljno brzi. Bilo bi lepo trkati se ovde u nedelju. Čestitam momcima koji će voziti, biće odlična borba. Ja ću nažalost gledati na televiziji'', poručio je razočarani Alonso. ''Ovo je težak sport i sigurno je da ga nismo potcenili. Znali smo da će biti veoma teško. Viđao sam da su neki neverovatni vozači propuštali ove trke. Svesni smo bili kako je ovo teško. Želim da se izvinim i zahvalim partnerima koji su nas podržavali, da se zahvalim Indikar zajednici. Želim da se izvini navijačima, da se zahvalim timu'', rekao je direktor Meklarena Žil de Feran koji se zahvalio i Alonsu.

 

''Nismo mu dali dovoljno brz bolid, ali je vozio kao šampion posebno ova poslednja tri dana. Bilo je veoma napeto i teško ali nismo mogli da tražimo išta više od njega. U mojoj karijeri nije postojalo bolnije iskustvo, ali mi smo trkači. Poštujemo ovo mesto i ovo je jedan od najtežih izazova u trkanju. Iskustvo će naš tim učiniti jačim i želimo da se vratimo'', dodao je de Feran koji je osvajio trku u Indijanapolisu 2003. godine. Inače predsednik Meklarenove sekcije za Indikar Majke Fernli je smenjen posle neuspeha u Indijanapolisu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alonso u Ferrariju?

 

toyota alonso 11.jpg

 

Nije mnogo prošlo od kako je Fernando Alonso odvezao poslednji krug pre odlaska u penziju, a Španac je, kako prenose mediji bliski dešavanjima u najbržem cirkusu na svetu, sve bliži povratku. Iako je 2018. navodno rekao ''zbogom'', Alonso je jedan od kandidata koji bi trebalo da u Maranelu zamene Sebastijana Fetela. Fetel je pre nekoliko dana potvrdio da su ga loši rezultati Ferarija naterali da počne da razmišlja o prekidu karijere, a kako je hvatanje priključka za Mercedesom i Hamiltonom u domenu teorije, čini se da je pitanje dana kada će rastanak biti ozvaničen, a vrata za povratak dvostrukog šampiona sveta širom otvorena.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako Alonso hoće opet u F1, McLaren ga neće sprečavati

 

alonso 2019 002.jpg

 

Fernando Alonso se prošle godine povukao iz Formule 1, a postoji mogućnost da će sledeće godine opet sesti u neki bolid u ovom šampionatu. Fernando Alonso je sezonu počeo kao konsultant u Meklarenu za koji je vozio na kraju karijere, a ideja mu je bila i da se takmiči na legendarnoj trci 500 milja Indijanapolisa. Za tu trku se nije kvalifikovao ali je utehu našao u trijumfu na 24 časa Le Mana. On će dalje pomagati Meklarenu na razvoju bolida za narednu godinu, ali je šef te ekipe Zek Braun rekao da Španac može da vozi u Formuli 1 opet ukoliko to želi i da mu Meklaren neće tu praviti problem.

''On ostaje sa Meklarenom, imamo dobar odnos i razgovarali smo sa njim o nekim trkačkim programima za budućnost koji se tiču Formule 1. Srećni smo zbog njega ako želi da se vrati u Formulu 1. Nemamo slobodan bolid u našem timu i slobodan je da se trka za drugi tim. Podržaćemo ga ukoliko to želi da uradi'', rekao je Braun. Karlos Sains i Lando Noris su inače tokom tekuće nedelje potpisali ugovore sa Meklarenom i za njega će voziti i 2020. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alonso: Imam veće izazove od Formule 1

 

toyota alonso 11.jpg

 

Dvostruki svetski šampion Fernando Alonso negirao je da je fokusiran na povratak u Formulu 1 sledeće godine, iako se poslednjih nedelja spekuliše o tome. Španski automobilista trenutno nema nikakvih trkačkih obaveza, pošto mu se završila sezona u Svetskom šampionatu izdržljivosti, a odlučio je da ne produži ugovor sa Tojotom posle osvojene titule. U poslednje vreme se mnogo priča o tome da bi Ferari mogao da se odrekne Sebastijana Fetela i da bi italijanski tim bio zainteresovan da vrati Alonsa u svoje redove, kao i da njegovi predstavnici razmatraju opcije u Formuli 1. Međutim, Alonso je negirao da njegov sledeći potez zavisi od dešavanja na tržištu vozača.

 

''Poslednjih godina ono što je Formula 1 mogla da mi ponudi na ličnom nivou nije bilo dovoljno atraktivno. Bio je to neverovatan period za mene, ali sada mi izazovi u Formuli 1 nisu primamljivi kao oni van nje'', rekao je Alonso. Alonso je istakao da je već doneo odluku o tome šta će biti naredni korak u njegovoj karijeri, ali da je rano za otkrivanje detalja. ''Imam jasnu ideju šta ću raditi. Ne ostavljam otvorena vrata i ne čekam nekoga, niti očekujem da će me neko zvati. Oduvek sam sâm odlučivao gde i kada želim da se trkam jer sve zavisi od toga šta me čini srećnim. Ono što ću raditi u budućnosti je već u mojoj glavi i svi će biti obavešteni kada dođe vreme za to'', naglasio je Alonso, koji je negirao i da planira učešće na Dakaru, iako je nedavno imao priliku da testira Tojotin model za najteži reli na svetu. Španac je tokom karijere u Formuli 1 vozio za Minardi, Reno, Meklaren i Ferari, osvojio je dve titule i ostvario 32 pobede, uz 65 podijuma. Na kraju prošle sezone je napustio šampionat i od tada je osvojio titulu u Svetskom šampionatu izdržljivosti, a takođe i upisao drugi trijumf na 24 časa Le Mana.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alonso o povratku u F1: Videćemo, postajem stariji

 

183017-alonso.jpg

 

Fernando Alonso je nagovestio da bi mogao da se vrati Formuli 1, i to najverovatnije kako bi pomogao organizatorima u izmeni pravila 2021. godine. Alonso je trenutno na Velikoj nagradi Italije kao ambasador Meklarena, za koji je vozio pre nego što je krajem prošle sezone odlučio da prestane da se takmiči. Španac se od tada oprobao u nekoliko kategorija motosporta - učestvovao je u Indi 500, a osvojio je Svetski šampionat izdržljivosti u junu. On se trenutno priprema za eventualni debi u Dakar Reliju u januaru. Ipak, spekulacije o povratku 38-godišnjeg šampiona u F1 nikada nisu prestale. Upitan da li planira da se vrati svetskom šampionatu sledeće godine, Alonso je kazao:

 

''Možda, videćemo. Prvo moram da kompletiram nekoliko drugih izazova izvan Formule 1, kao što je Indi 500 i još par drugih. 2021. će biti ustanovljena nova pravila i mislim da ćemo moći tako da postavimo stvari, da ćemo gledati malo drugačiju Formulu 1 nego sada. Razlozi zbog kojih sam napustio F1 i dalje su prisutni, a među njima je dominacija nekih timova i to što su trke previše predvidive. Ali, stvari bi 2021. mogle da se promene i mislim da je to dobra prilika.'' Upitan da li je pregovarao sa nekim timovima, on je smešeći se rekao: ''Uvek'' i dodao: ''22 trke tokom sezone bi bilo prilično zahtevno. Videćemo još, postajem stariji'', zaključio je Alonso.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alonso i Meklaren pregovaraju, povratak u F1 isključen

 

alonso 2017.jpg

 

Kako prenosi Sport Klub, šef Meklarena Zek Braun je kazao da će uskoro početi pregovori sa Fernandom Alonsom o angažmanu španskog automobiliste u tom timu Formule 1. Alonso međutim sigurno neće ponovo voziti u trkama što mnogi potajno priželjkuju. Fernando Alonso je posle prošlogodišnjeg povlačenja iz Formule 1 postao savetnik i test vozač u Meklarenu. Dosta je bilo priče o tome da će Španac eventualno sesti u bolid Meklarena ponovo ali to je ipak daleko od realnosti. Iz Meklarena kažu da im je Alonso mnogo pomogao u razvijanju bolida, a kako akutelni ugovor sa Fernandom ističe uskoro kreću razgovori o produžetku saradnje.

 

''Imaćemo razgovore o budućnosti i o tome kako bi ona trebalo da izgleda. Imamo i tim u Indikaru, imamo i Miku Hakinena kao ambasadora i to na duge staze tako da mislim da ćemo do kraja godine sesti sa Fernandom i da ćemo pričati o tome šta on želi da radi, kako da nastavimo napred i da li ima smisla da radimo zajedno'', kaže Zek Braun koji je na pitanje da li će Alonso biti u bolidu F1 ponovo kratko odgovorio ''ne''. Čelnik Meklarena kaže da je veoma zadovoljan Alonsovim učinkom kao i da Meklaren ima želju da on bude u porodici. Takođe kaže da je Alonso jedan od najboljih i najbržih vozača na svetu kojeg bi mogao da angažuje u nekom drugom šampionatu u kom Meklaren želi da učestvuje. ''Naš pravac u Formuli 1 smo odredili sa našim trenutnim vozačima, ali u zavisnosti u odnosu na ostale aktivnosti, svakako smo veoma zainteresovani da nastavimo odnos sa Fernandom'', dodao je Braun.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alonso: Prvo Indi i Dakar, F1 će biti zanimljiva...

 

toyota alonso 11.jpg

 

Kako prenosi Sport Klub, Fernando Alonso se sigurno neće vratiti u bolid Formule 1 naredne sezone, međutim Španac nije sasvim zatvorio vrata za povratak u F1 2021. godine. Bar se to može zaključiti iz njegovih komentara. Fernando Alonso i dalje ima za cilj da osvoji triplu krunu motosporta. Posle trijumfa na Velikoj nagradi Monaka u Formuli 1 i pobede u trci 24 časa Le Mana on i dalje želi trijumf i na trci 500 milja Indijanapolisa. Prošle godine nije uspeo da se kvalifikuje, a sada će se ponovo vratiti u želji da dođe do pobede.

 

''Definitivno ću da idem na Indi. Videćemo šta će se dešavati u narednim sedmicama. Indi je jedini koji mi nedostaje posle pobeda u Le Manu i Dajtoni i titule u Svetskom šampionatu u izdržljivosti. Ako bih pobedio i u Indijanapolisu ne bih mogao više ništa da tražim i zato ću probati ponovo'', rekao je Alonso. Španac je prošle godine rešio da se povuče iz Formule 1, ostao je savetnik i test vozač za Meklaren koji je bitno napredovao zbog njegovog učešća u ekipi. Ipak konstantno se spekuliše o Fernandovom povratku u Formulu 1, a sigurno je da će se na to čekati barem do 2021. godine.

 

''Prvo želim da vozim Dakar i Indi pa da onda vidim da li mi fali F1. Ove godine bilo je lepo da budem van Formule 1 ali su mi svi prijatelji govorili kako je vreme da malo uživam u životu. Ja kažem da me trkanje čini srećnim'', rekao je Alonso koji ne zatvara vrata eventualnom povratku. ''F1 je i dalje mogućnost. U 2021. će pravila biti prilično zanimljiva. Možda će malo pomeriti stvari i biće lakše trkati se u tim bolidima. Ako se ispostavi da mi nedosatje F1 onda sam otvoren da se vratim. Takođe će tada tržište vozača biti veoma otvoreno pa se ne žurim sa odlukom'''.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alonso više nije ambasador McLarena

 

183131-alonso f1.jpg

 

Dvostruki F1 svetski šampion Fernando Alonso i Meklaren su zvanično završili svoju saradnju, pošto Španac više nije ambasador britanskog tima. Alonso je branio boje Meklarena od 2015. do 2018. godine, a tokom prošle je ostao vezan ugovorom u okviru kojeg je bio savetnik vozača i inženjera. Takođe je testirao Pirelijeve pneumatike u prošlogodišnjem bolidu britanskog tima, a vozio je za Meklaren na Indijanapolisu 500, ali nije uspeo da se kvalifikuje za tu trku.

 

''Fernando je takmičar svetske klase i želimo mu sve najbolje u budućnosti. I dok je naš odnos došao do prirodnog kraja, on će zauvek biti deo porodice Meklarena'', rekao je portparol Meklarena. Meklaren je, inače, još sredinom prošle sezone odlučio da zadrži Karlosa Sainsa juniora i Landa Norisa iako se spekulisalo o Alonsovom povratku. Španski automobilista je nedavno učestvovao na Dakaru na kojem je zauzeo 13. mesto, a naredni cilj mu je Indi 500. Čini se da će na toj legendarnoj trci braniti boje Andreti Autosporta, a na njoj mu je cilj da iz trećeg pokušaja kompletira ''triplu krunu'' auto-moto sporta, pošto je već trijumfovao na preostale dve najveće trke na svetu - Velikoj nagradi Monaka i 24 časa Le Mana. Uprkos tome, Alonso je više puta naglasio da će razmotriti mogući povratak u Formulu 1 od 2021.

 

''Mislim da su razlozi zašto sam napustio Formulu 1 i dalje prisutni zbog dominacije jednog tima, a i činjenice da su trke predvidive, ali bi to moglo da se promeni 2021. i možda će to biti dobra prilika'', rekao je Alonso prošle godine. Alonso je vozio 95 trke za Meklaren u pet sezona, pošto je prethodno boje tima branio 2007., a u tom periodu je ostvario četiri pobede. Najveće uspehe je ostvario kao vozač Renoa, a vozio je još i za Minardi i Ferari, a pored dve titule ima i 32 pobede i ukupno 97 podijuma.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alonso u Meklarenu na Indi 500 juri triplu krunu

 

alonso 2017.jpg

 

Dvostruki šampion Formule 1 Fernando Alonso voziće ove godine na prestižnoj trci Indijanapolis 500 za tim Arrow McLaren SP. Špancu će to biti treće učešće u Indijanapolisu, a partner njemu i Meklarenu biće Ruoff Mortgage koji ima šampionsku titulu iz 2017. godine. Alonso je pored dve titule u Formuli 1, dva puta trijumfovao na trci ''24 sata u Le Manu'', jednom u Dejtoni, a bio je i svetski šampion izdržljivosti. Jedino mu nedostaje titula u Indijanapolisu da postane drugi vozač u istorjii sa takozvanom triplom krunom motorsporta: Pobedama u Lemanu, Velikoj nagradu Monaka i Indijanapolisu 500. To je uspelo smao Grejemu Hilu.

Meklaren će ove godine na pomenutoj trci pored Alonsa predstavljati i Oliver Askju i Pato O'Vord. ''Ja sam trkač, a ''Indi 500'' je najveća trka na svetu. Volim navijače koji ovu trku čine posebnon za nas vozače, i zbog njih se uvek vraćamo. Imam poseban odnos sa Meklarenom, prošli smo toliko toga zajedno, što je stvorilo neraskidivu vezu između nas i snažnu lojalnost'', rekao je Alonso.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Korona odložila Indy 500 i Alonsovu priliku za istoriju

 

indy 500.jpg

 

Legendarna trka Indijanapolis 500 odložena je za nedelju 23. avgusta usled pandemija koronavirusa. Na taj način će 104. izdanje ''najvećeg trkačkog spektakla'' ipak biti održano sa tri meseca zaostatka, pošto je prvobitno bilo zakazano za 24. maj.

 

''Razočarani smo što je do odlaganja moralo da dođe, ali su zdravlje i dobrobit svih naših takmičara na prvom mestu'', izjavio je Rodžer Penske, legenda američkog automobilizma. Na trci će učestovati i nekadašnji prvak Formule 1 Fernando Alonso - on će pokušati da postane tek drugi čovek u istoriji koji je osvojio triplu krunu auto-moto sporta. Tri trke koje je čine su Velika nagrada Monaka, 24 sata Le Mana i Indi 500. Jedini automobilista kojem je to ranije oošlo za rukom je Grejem Hil. Trka Indijanapolis 500 najstarije je aktivno automobilističko takmičenje na svetu - vozi se od 1911. godine, a trka je ime dobila po tome što je duga 500 milja, tj. 804 kilometra. Vozi se na popularnom ''Spidveju'' u predgrađu Indijanapolisa.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alonso spreman za povratak u Formulu 1

 

toyota alonso 11.jpg

 

Fernando Alonso u potpunosti je spreman za povratak u Formulu 1, kaže njegov agent Flavio Brijatore. Dvostruki šampion propustio je prošlu sezonu u F1 i sad je rešen za veliki povratak u to takmičenje.

 

''Motivisan je. Godina van F1 bila je dobra za njega. Izvršio je ''detoksikaciju'' i vidim da je znatno smireniji i spremniji za povratak'', rekao je Brijatore za Gazzetta dello Sport. Alonso (38) najveće uspehe beležio je u Renou sa kojim je 2005. i 2006. osvajao titule. Zatim je od 2009. do 2014. bio član Ferarija i u tri navrata osvajao drugo mesto u generalnom plasmanu, da bi potom četiri godine vozio za Meklaren. Karijera u tom timu nije bila uspešna pošto Alonso nijednom nije završavao sezonu u prvih 10 vozača.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alonso spreman za Indijanapolis

 

151661-alonso.jpg

 

Kako prenosi Sport Klub, Fernando Alonso će ovog avgusta probati drugi put da ostvari triplu krunu motosporta, a za to mu treba pobeda na trci 500 milja Indijanapolisa. Trka je na programu 23. avgusta, a uskoro kreću testiranja. Legendarni Alonso ima već dve krune, pobedu u Monte Karlu u Formuli 1 i pobedu na trci 24 časa Le Mana. Sada želi i trijumf na 500 milja Indijanapolisa u okviru Indikar serije.

 

''Mnogo sam se pripremao iako nisam imao simulator kao ostali vozači, ali istovremeno osećam da sam spreman i da je tim veoam dobro organizovan i jedva čekam prvi test'', kaže Alonso koji se prošle godine nije ni kvalifikovao za trku. ''Optimisti smo kao i prošle godine, ali treba da čekamo da vidimo kakvi smo sa brzinom i ritmom, ali tim je drugačiji, Erou ima godine iskustva i drugačije je od 2019. kada nismo bili spremni za izazov. Imamo premalo iskustva, maltene smo početnici. Veliki je izazov, možda nismo među favoritima jer nam fali iskustva ali tim nije nov i saradnja traje nekoliko meseci''.

 

Alonso ove godine vozi za Erou Meklaren, a s obzirom na to da se vraća u Formulu 1 i to u Reno 2021. godine, teško će imati još koju priliku za trijumf na ovoj legendarnoj trci. ''Mislim da dolazim znajući da za dve godine će biti skoro nemoguće, uz to neću nastaviti u Meklarenu sledeće godine i zato je komplikovano. Spreman sam međutim da uživam i da dam sve od sebe. Videćemo kakve su šanse u budućnsti. Možda se otvori više prilika ako pobedim''.

 

Triplu krunu motosporta do sada ima samo Grem Hil, a neki su bili blizu poput Huana Pabla Montoje kome fali Le Man, Austrijancu Johenu Rintu fali Indijanapolis, isti je slučaj sa Australijancem Brusom Meklarenom, Francuzom Morisom Trininjanom i Italijanom Tacijom Nuvolarijem. Amerikanac Ej Džej Fojt nikada nije osvojio trku u Monaku, a ima pobede u Le Manu i Indijanapolisu. Alonso dugo nije bio u trkačkom automobilu i 2020. godina je sigurno najčudnija za njega. Ipak kaže da je u dobroj formi. ''Sedam meseci bez trkanja, ali ne mislim da je to problem jer sam došao fizički spreman i ne mislim da je ovo teže od Dakara što mi je bila nepoznata teritorija i svaki kilometar je bio nov. Ovde nisam u prednosti jer nemam toliko iskustva ali je trka toliko posebna i siguran sam da ako budemo dobro radili, sreća će biti na našoj strani''.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alonso daleko od het-trika, Takuma Sato prvi na Indiju

 

Fernando-Alonso indy.jpg

 

Kako prenosi Sport Klub, na legendarnoj trci 500 milja Indijanapolisa prvi je kroz cilj prošao Takuma Sato. Fernando Alonso je bio tek 21.

Takuma Sato je slavio na trci 500 milja Indijanapolisa ispred Australijanca Skota Diksona i to za svega 57 hiljaditinki. Japancu je ovo druga pobeda na Indijanapolisu, a bivši vozač Formule 1 je ovde slavio prethodni put 2017. godine. Inače, Sato je do pobede stigao pod žutim zastavama zato što je pred kraj trke Spenser Pigo imao veliki udes. Treći je trku završio Grem Rahal, četvrti Santino Ferući, a peti Džozef Njugarden.

 

Fernando Alonso je završio trku tek kao 21. u svom Erou Meklarednu sa jednim krugom zaostatka u odnosu na pobednika. Ovako je Španac propustio priliku da se domogne het-trika motosporta i da svojim pobedama u Monte Karlu i Le Manu pridoda i 500 milja Indijanapolisa.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bliži li se Alonsu nova penzija?

 

221760-alonso.jpg

 

Francuski tim Alpin namerava da do jula reši pitanje da li će Fernando Alonso i dalje voziti za tu ekipu. Legendarni Španac ima samo za još aktuelnu sezonu ugovor sa ovom ekipom, a pominje se da bi njegova zamena mogao da bude Oskar Pjastri.

 

Fernando Alonso je već jednom otišao iz Formule 1. 2019. je rešio da se bavi drugačijim vrstama trkanja, ali se 2021. vratio u najbrži cirkus na svetu i ponovo pokazao da mu je tu i mesto čak iako ima 40 godina. Ipak, ugovor dvostrukom šampionu ističe na kraju sezone, a još uvek se ni ne priča o tome da bi Alonso mogao da nastavi saradnju sa Alpinom. Alonso odlično vozi u 2022. godini, a malo sreće mu je nedostajalo da njegovi rezultati ''zvone'' u Formuli 1.

 

Sa druge strane Aplin ima Oskara Pjastrija, Australijanca koji je osvojio titule u Formuli 3 i Formuli 2 i ove sezone je test vozač za francusku ekipu. Nema sumnje da on mora uskoro da se vrati u bolid kako bi nastavio sa svojim momentumom. ''Nismo mislili o tome još jer je malo rano. Međutim oko Silverstona ćemo verovatno pričati o tome'', rekao je šef ekipe Otmar Šafnauer. Pjastri je inače navodno na meti Vilijamsa koji bi mogao u sred sezone da zameni Nikolasa Latifija koji je od 20 vozača do sada pokazao ubedljivo najmanje. Ono što je sigurno, Silverston je početkom jula i tada bi trebalo da bude poznata sudbina Alonsa i Pjastrija, barem kada se radi o 2023. godini.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...