Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Novi Alfa Romeo GTV za 2021. godinu

Recommended Posts

alfa romeo gtv 1.jpg

 

Kao što je već poznato, kompanija ''Fiat-Chrysler Automobiles'' je u svom najnovijem petogodišnjem planu predvidela sedam noviteta za Alfa Romeo, uključujući dva sportska modela 8C i GTV. O novoj Alfi 8C je nedavno već bilo reči, pa ovde par rečenica i o novoj Alfi GTV koja će se bazirati na ''Giorgio'' platformi. Dakle, novi Alfa Romeo GTV će biti coupe za četiri putnika, a koji će odlikovati i raspored težine 50:50, snaga od 600+ KS (2.9 litarski V6 benzinac i elektromotor), pogon na sva četiri točka i Torque Vectoring. Takođe, biće moguća i vožnaj samo na elektropogon, i to oko 30 milja (48 km).

 

alfa romeo gtv 11.jpg

 

Po nekim izvorima, postojaće i pristupačnije verzije, sa manje snage i sa samo zadnjim pogonom. Promocija nove Alfe GTV u Coupe verziji se očekuje tokom 2021. godine, dok bi 18 meseci kasnije trebalo da se pojavi i GTV Spider.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

@neshaoct

 

Znam da autoblog ovo samo prevede. Ali originalni članak je pun netočnih podataka.

 

Uostalom planovi sa prezentacijom su vrlo jasni.

 

Screenshot_20180807-001514.thumb.png.2cbdaf2d248c1cbab41b5696f5ed222a.pngScreenshot_20180807-115342.thumb.png.58c0c5f1c7d26eaa38f96afde137b942.png

 

Kao što piše nikakav plug in hybrid nine u planu za najjači GTV. 

 

U planu je običan mild hybrid sa eBooster tehnologijom.

Kao što se vidi eBooster je ništa drugo nego električni kompresor. Neki ga nazivaju električni turbo.

 

Koliko znam ciljana snaga je okruglo 650 KS

 

Plug in hybrid ili skraćeno PHEV je u planu za 8C. I to se vidi sa slajda u novom planu.

 

Screenshot_20180807-001614.thumb.png.d2604d97159bf90c9f183eb2e47d4b3e.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

@N.N.

 

Hvala na pojašnjavanju teksta. :thumbup: 

 

Važnije kod Alfe je da krene da ostvaruje planove u zadatim rokovima... :D a, ne da odmah (kao do sada), čim vidimo neki plan za Alfa nove modele odmah dodamo jedno 18-24 meseca na projektovane datume. :) 

Mada, generalno ne znam čemu veliko ulaganje u limuzine kada tržište sada faktički pre svega kupuje SUV i krosover rešenja, sa tendencijom da taj segment tržišta još raste u narednim godinama. Da su već dostigli maksimum i da su sada na početku neke silazne linije tog trenda, pa da i razumem čemu jedna tako jaka limuzina. Ali, u situaciji kada se izgleda još nije došlo do maksimuma prodaje SUV i krosover modela...da nije malo previše ambiciozno gurati još jednu limuzinu (sa kupe linijom)?

U vreme kada neki drugi odustaju od svojih limuzina (Ford)...

Share this post


Link to post
Share on other sites

@neshaoct

 

Pa ako si vidio u planu nema limuzine. Samo 2 SUV modela, 1 sportski i 1 supersportski tj. egzotični model. Zadnja 2 služe za imidž i to sportska marka kao Alfa mora imati. 

 

Ja znam da su razmišljali o još 2 modela no nijednog nema u planu. B SUV i coupe-limuzina u E segmentu. Nijedan nije za imidž. Drugi ne bi donosio novaca onaj prvi može narušiti imidž kojeg sada pokušavaju graditi.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, N.N. said:

Pa ako si vidio u planu nema limuzine...

Da, GTV tako nije predstavljen...al' imajući u vidu one ilustracije koje nam daju za novi GTV, onda po svemu sudeći on treba da bude poput nekog Audija A5 Coupe.

Ako bude ovako nešto:

 

Screenshot_20180813-084754.png

 

...onda to nema ni L od limuzine.

Ali ako bude ovako nešto:

 

Screenshot_20180813-084754 - Copy.png

 

...eto ga ''limuzinoliki'' auto. :D To je ono što sam napisao gore kao ''limuzinu sa linijom kupea''. Koliko sam razumeo, novi GTV je viđen u ponudi Alfe kao Coupe verzija sadašnje Giulie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alfa Romeo GTV i u cabrio izdanju?

 

nuova-alfa-romeo-gtv-il-rendering.jpg

 

Alfa Romeo petogodišnji plan do 2022. uključuje značajan broj noviteta i unapređenja postojeće ponude. U njemu se između ostalog pominju elektrifikacija ponude, novi SUV iz C i E segmenta, novi 8C kao i novi GTV baziran na modelu Giulia Quadrifoglio i sl, a sada saznajemo da ovaj potonji neće biti dostupan samo u jednoj varijanti. Konkretnije, GTV bi trebalo da bude coupe baziran na najsnažnijoj verziji Giulije, a Car Magazine javlja da će ovaj automobil biti dostupan i u varijanti sa sklopivim krovom, odnosno kao kabiolet s oznakom Spider. Coupe bi na tržište trebalo da stigne tokom 2021, a Spider će postati dostupan u drugoj polovini 2022.

Oba modela će se u ponudi smestiti ispod novog 8C i oba će se bazirati na platformi Giorgio koju koriste Giulia i Stelvio. Ono što je najvažnije ove dve verzije će pokretati identičan pogonski sklop, odnosno turbo 2.9 litarski benzinac uparen sa električnim motorom kombinovane snage od oko 600KS, a treba reći i da će se raditi o modelima s pogonom na sva četiri točka i električnom autonomijom do 50 km. Kako i priliči Alfi, ovi automobili će moći da se pohvale prelepim dizajnom, a Spider će zadržati zadnju klupu pa u svojoj putničkoj kabini imati mesta za četiri putnika.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

@N.N.

 

Objavili su ovi isti i za 8C da je otkazan, kao i za onaj veliki SUV...ne znam jel se FCA oglašavao nešto i povodom tih modela?

 

afs 001 - Copy (2).jpgafs 001 - Copy (3).jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objavili su da su GTV, 8C, E-SUV, otkazani, a da je C SUV odgođen. Slično sa Maserati D SUV-om

 

No nitko to ne bi primjetio da Autoline Daily nije prekjučer prenio tu vijest:

 

 

 

Jučer je Autoline Daily objavio da je dobio demantij od Alfa/FCA u kojem kažu da nije istina i da pozorno prate nadolazeći Auto Show u Ženevi.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Procureo Alfa Romeo GTV?

 

190992-alfa gtv.jpg

 

Kao što je već poznato, kompanija Fiat-Chrysler Automobiles je prošle godine u svom petogodišnjem planu predvidela sedam noviteta za Alfa Romeo, uključujući sportski model GTV. Taj novi GTV je navodno na ovoj slici, procureloj sa neke interne Alfine prezentacije. Kako stvari sada stoje, novi Alfa Romeo GTV će se bazirati na ''Giorgio'' platformi, a u pitanju je coupe za četiri putnika koji će odlikovati i raspored težine 50:50, snaga od 600+ KS (2.9 litarski V6 benzinac i elektromotor), pogon na sva četiri točka i Torque Vectoring. Takođe, biće moguća i vožnja samo na elektropogon, i to oko 30 milja (48 km). Po nekim izvorima, postojaće i pristupačnije verzije, sa manje snage i sa samo zadnjim pogonom. Promocija nove Alfe GTV u Coupe verziji se očekuje tokom 2021. godine, dok bi 18 meseci kasnije trebalo da se pojavi i GTV Spider.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

U planu električni Alfa Romeo GTV

 

215465-alfa gtv.jpg

 

Alfa Romeo navodno oživljava model GTV i priprema ga za elektrifikaciju. Detalji o automobili su za sada misterija jer se još uvek čeka ''zeleno svetlo'' za proizvodnju, ali direktor Alfe Jean-Philippe Imparato je ranije pokazao interes za oživljavanje modela GTV.

 

Autocar piše da postoji nekoliko prednoga, od dvovratnog coupea u retro stilu do modernog četvorovratnog coupea, a postoji mogućnost da se kupcima ponude hibridna i potpuno električna verzija. Veće šanse ima električna verzija koja bi bila rival modelima kao što su Tesla Model 3 i BMW i4. Ne tako davno GTV ime je trebalo da bude oživljeno u formi dvovratne verzije modela Giulia, ali se od tog projekta odustalo. Alfa je sada deo Stellantis grupe nakon što su se spojili Fiat-Chrysler Automobiles i PSA Group, te planira velike stvari za svoju ponudu u narednim godinama. Koristiće elektrifikovane platforme i pogone iz grupacije, a očekuju se naslednici modela Giulia i Stelvio.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...