Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Ferrari Monza SP1 i Monza SP2 / Ferrari Daytona SP3

Recommended Posts

ferrari-f176.jpg

 

Ferrari je danas objavio ''teaser'' sliku novog modela koji će premijeru imati 17. septembra. Za sada je poznato da je autombil razvijen pod kodnom oznakom F176, a budući da će imati ekstremno mali prednji vetrobran pretpostavlja se da je reč o speedsteru. Neke glasine kažu da će automobil navodno poneti naziv 812 Monza kao i da je napravljen na bazi modela 812 Superfast. Standardni 812 Superfast pokreće 6.5 litarski V12 sa 788KS i 718 Nm, a za sada nije poznato da li će u modelu F176 / 812 Monza možda dobiti više snage. Takođe, očkeuje se da će ovaj model biti napravljen u ograničenoj seriji, a ne bi bilo iznenađenje da su svi primerci već unapred prodati... 

 

 

Edited by neshaoct
update naslova teme

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ferrari Monza SP1 i Monza SP2

 

Ferrari SP1 1.jpg

 

Ferrari je prošlog meseca najavio da će 17. septembra održati promociju jednog svog noviteta, što se i desilo, mada je premijera bila samo za odabrane. Ipak, set fotografija sa ovog ekskluzivnog događaja se u međuvremenu pojavio u javnosti.

 

Ferrari SP1 11.jpg

 

Automobil je napravljen na bazi modela 812 Superfast, a pripremljene su dve verzije, i to Monza SP1 koji je jednosed i Monza SP2 koji ima mesta za dve osobe.

 

Ferrari SP1 111.jpg

 

Ferrari još nije saopštio detalje, ali slike pokazuju da ovaj automobil u barchetta formi odlikuju i sportska kožna sedišta i volan, kao i elementi od ugljeničnih vlakana.

 

Ferrari SP2 1.jpg

 

Standardni 812 Superfast pokreće 6.5 litarski V12 sa 789KS i 718 Nm (sa 7-stepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom), a pretpostavlja se da je ovde dobio više snage.

 

ferrari sp2 11.jpg Ferrari SP2 111.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zvanično: Ferrari Monza SP1 i Monza SP2

 

Ferrari-Monza_SP1 11.jpg

 

Nakon prvih slika sa jučerašnje promocije u Maranellu, Ferrari je danas objavio kompletnu foto galeriju i video priloge svog prvog specijalnog modela iz novog segmenta nazvanog ''Icona''.

 

Ferrari-Monza_SP1 111.jpg

 

Pripremljene su u stvari dve verzije, i to Monza SP1 koji je jednosed i Monza SP2 koji ima mesta za dve osobe.

 

Ferrari-Monza_SP1 1.jpg

 

Monza SP1 i Monza SP2 su inače insipirisani Ferrarijevim modelima iz pedesetih godina prošlog veka, ali imaju najnapredniju tehnolgiju sportskih automobila koja je danas na raspolaganju. Kako se najavljuje, u pitanju su automobili specijalne serije koji će biti napravljeni u ograničenon broju.

 

Ferrari-Monza_SP1 1111.jpg Ferrari-Monza_SP1 11111.jpg

 

Ovi automobili u barchetta formi nemaju krov ni klasični vetrobran, a tu su sportska kožna sedišta i volan, kao i elementi od ugljeničnih vlakana.

 

Ferrari-Monza_SP2 1.jpg Ferrari-Monza_SP2 11.jpg

 

Dok standardni 812 Superfast pokreće 6.5 litarski V12 sa 789KS (sa 7-stepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom), Monza SP1 i Monza SP2 imaju takođe 6.5 litarski V12 agregat ali sa 810KS i 719 Nm.

 

Ferrari-Monza_SP2 1111.jpg

 

Dužina vozila iznosi 4657 mm, širina 1996 mm, visina 1155 mm, dok je težina 1500 kg (Monza SP1) odnosno 1520 kg (Monza SP2).

 

Ferrari-Monza_SP2 111.jpg Ferrari-Monza_SP2 11111.jpg

 

Ferrari navodi da ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 2.9 sekundi, od 0 do 200 km/h stiže za 7.9 sekundi, a najveća brzina je veća od 300 km/h.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zlatan Ibrahimović za svoj 38. rođendan kupio Ferrari Monzu SP2

 

ferrari monza.jpg

 

Jedan od najboljih napadača u proteklih 20-tak godina švedski napadač, bosanskih korena Zlatan Ibrahimović nedavno je proslavio svoj 38. rođendan. Na Instagramu se tako pohvalio rođendanskim poklonom od dva miliona dolara. Naime, on je kupio Ferrari Monza SP2, a verujemo da mu kupovina ove mašine nije bila komplikovana i pored toga što se radi o ograničenoj seriji.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ferrari SP2 Monza

 

Poziranje i slikanje visoko u snegom pokrivenim planinama, sve sa ciljem da se driftuje:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carfection.jpg Carfection video: Nico Rosberg i Ferrari Monza SP1

 

I to ne na bilo kojoj stazi, nego Fiorano sa sve posetom Ferrari muzeju u Maranelu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zlatan Ibrahimović provozao svoj Ferrari

 

203069-zlatan ferrari.jpg

 

Zlatan Ibrahimović je maksimalno uživao u svojoj Švedskoj poslednjih dana. U jednoj od retkih zemalja sveta u kojoj nije bilo ograničena, policijskih satova, karantina, popularni fudbaler je mogao da slobodno igra fudbal, ali i da uživa u vožnji ulicama sa svojim novim rođendanskim poklonom. Na društvenim mrežama se pojavio snimak gde Ibra vozi gradskim ulicama svoj Ferrari. Ali, neke informacije sa severa Evrope govore da bi mogao da ima problema. Čini se da taj njegov automobil nije bio - registrovan. Ferrari Monza SP 2 navodno se prodaje isključivo vernim kupcima Ferrarija, a dostiže brzinu od 100 km/h za samo 3 sekunde.

 

''Taj automobil nije registrovan od 30. marta'', poručili su iz Švedske agencije za saobraćaj. ''Automobil ne se vozi ako nije registrovan'', dodali su. Ibra se u međuvremenu vratio u Italiju gde je prvo u karantinu, a onda ga očekuje početak treninga sa Milanom. Ali, kad se vrati u Švedsku mogao bi da dobije ''čestitku'' u poštanski sandučić:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novitec Ferrari Monza SP1

 

novitec monza 04.jpg

 

I Ferrarijev jednosed Monza SP1 je prošao obradu kod Noviteca.

 

novitec monza 03.jpg

 

U paketu su Vossen točkovi od 21 inča, modifikovano oslanjanje (auto je niži za 35 mm), novi izduvni sistem od Inconela, enterijer sa alkantarom, kao i pojačani 6,5 litarski V12 motor koji sada raspolaže sa 833KS i 780 Nm obrtnog momenta.

 

novitec monza 02.jpg

 

Ubrzanje od 0 do 100 km/h je smanjeno na 2.8 sekundi, a najveća brzina je 300 km/h.

 

novitec monza 01.jpg

 

Isti paket je dostupan i za dvosed Ferrari Monza SP2.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

topgear.jpg Top Gear: Ferrari Monza vs McLaren Elva vs Aston Martin Speedster

 

Kakav auto da napravite/izmislite za milijardere koji već imaju svaki auto koji su poželeli i tu u jedno 12 komada svaki? Pa, napravite im superauto bez šoferke, bez krova, koji nema nikakav smisao postojanja - i eto ga, kupovaće ga kao ludi. :D Dobrodošli u ''sveto trojstvo'' Speedsters-a: Ferrari Monza vs McLaren Elva vs Aston Martin Speedster.

Pogledajte video i razmislite da li su ovo krajnje besmisleni ili apsolutno sjajni automobili:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zlatan Ibrahimović & Ferrari Monza SP2

 

Pitao ga je autor snimka da malo ''da po gasu'' da se čuje V12, ali...Zlatan radi ono što on hoće :D

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

shmee.jpg Shmee150: Ferrari Monza

 

Ne viđa se često (ili nikada) prizor sa 33 komada Ferrari Monza na jednom mestu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ferrari Daytona SP3

 

ferrari daytona 09.jpg

 

Nakon SP1 i Monza SP2, Ferrari je danas predstavio i treći specijalni model iz nove serije nazvane ''Icona''.

Najnoviji Ferrari Daytona SP3 je izgledom insipirisan Ferrarijevim trkačkim modelima iz šezdesetih godina prošlog veka, ali ima najnapredniju tehnologiju sportskih automobila koja je danas na raspolaganju. U pitanju su automobili specijalne serije koji će biti napravljeni u ograničenom broju.

 

ferrari daytona 08.jpg

 

Tačnije, Daytona SP3 će biti proizveden u ograničenoj seriji od samo 599 primeraka, a svi su već unapred prodati.

 

ferrari daytona 07.jpg

 

Za Daytonu SP3 je predviđena modifikovana verzija kompozitnog monokoka LaFerrari Aperte, pri čemu je automobil težak 1.485 kg bez tečnosti (raspored težine je 44:56 napred/pozadi). Ovde i podatak da odnos težina/snaga iznosi 1.77 kg po KS. Što se dimenzija tiče, dužina je 4.686 mm, širina 2.050 mm, visina 1.142 mm, međuosovinsko rastojanje iznosi 2.651 mm, dok su točkovi od 20 i 21 inča. Ako nekoga interesuje, zapremina rezervoara je 86 litara.

 

ferrari daytona 06.jpg

 

Motor je centralno smešteni 6.5 V12 sa 840KS i 697 Nm, uz 7-stepeni menjač sa dvostrukim kvačilom, zadnji pogon i LSD diferencijal.

 

ferrari daytona 05.jpg

 

Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 2.85 sekundi, do 200 km/h stiže za 7.4 sekunde, a može da postigne više od 340 km/h.

 

ferrari daytona 04.jpg

 

Tu su i targa krov, jedinstveni petokraki točkovi, gume Pirelli P Zero Corsa, 16.0-inčni digitalni panel sa instrumentima i infotainmentom, kao i najnoviji sistemi pomoći vozaču (uključujući Side Slip Control 6.1).

 

ferrari sp3 03.jpg

 

ferrari sp3 02.jpg ferrari sp3 01.jpg

 

Sa cenom od 2 miliona evra po primerku (plus lokalni porezi), Daytona SP3 je i najskuplji model iz Icona serije. Prvi primerci će biti isporučeni krajem sledeće godine, dok će se proizvodnja okončati 2024. godine.

 

 

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

shmee.jpg Shmee150: Ferrari Daytona SP3

 

Potpuno novi Ferrari Daytona SP3 predstavljen je svetu tokom ''Finali Mondiali'' na Mugello stazi, sa modernim atmosferskim V12 motorom i stilom iz 60-ih.

Nastavljajući niz Monza SP1 i Monza SP2, Daytona SP3 pridružuje se Ferrarijevoj ''Icona'' seriji specijalnih, ograničenih izdanja automobila koji se povezuju sa modelima iz njihove istorije. U ovom slučaju primarni fokus je na 330 P3 i 330 P4, i proslavljanju njihovog uspeha u motosportu sa osvojenim kompletnim podijumom (prva tri mesta) na trci ''Daytona 24sata'' 1967. godine. Biće ograničen na samo 599 komada, sa cenom od 2 miliona evra. Potencijalno je jedan od poslednjih superautomobila sa centralno postavljenim atmosferskim V12 motorom koji će ikada postojati. U ovom slučaju, 6.5 V12 je dalji razvoj tog istog motora u modelu 812 Competizione, ali ovde pravi 840KS/697Nm, što ga čini najsnažnijim ikada V12 atmosfercem:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ferrari Daytona SP3 izabran za najlepši superautomobil godine

 

ferrari daytona 09.jpg

 

Festival Automobile International od 1987. godine dodeljuje nagradu za ''najlepše i najmodernije automobilske projekte godine'' u različitima kategorijama, a najprestižnije odličje ovog puta pripada Ferrariju.

Reč je o fantastičnom Ferrariju Daytona SP3, koji je proglašen najlepšim superautomobilom godine. Pravila nalažu da kandidati u ovoj kategoriji moraju da budu skuplji od 60.000 evra, a SP3 s tim nema problema :D. Ferrarijev šef dizajna Flavio Manzoni je takođe dobio nagradu za svoj uticaj i kreativni rad u automobilskom sektoru.

 

ferrari daytona 06.jpg

 

''Ove dve nagrade su neoborivi dokaz nivoa kvaliteta i izuzetnosti koje je dostigao Ferrari Styling Centre, a koji ja imam privilegiju da vodim. Takođe, dokaz su sofisticiranog istraživanja u projektu Ferrarija Deytona SP3'', izjavio je Manzoni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

lovecars.jpg LoveCars: Ferrari Monza SP2

 

SP2 je inspirisan Ferrari modelima 166MM i 750 Monza, automobilima koji su pobeđivali na trkama širom sveta 50-tih i 1960-tih. Ferari će napraviti samo 499 komada po ceni od skoro 2 miliona evra, i svi su već prodati. Automobil je dostupan ili kao SP1 sa jednim sedištem, ili kao SP2, što vam daje mesto i za putnika.

Zasnovan je na 812 Superfast, ima 6.5 atmosferski V12 motor, sa 810 konja. Sprint do stotke traje samo 2.9 sekundi i ima najveću brzinu od preko 300 km/h:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

dougdemuro.jpg Doug DeMuro: Ferrari Monza SP1

 

Ferrari postaje brend koji svake godine pravi sve više i više automobila, juri za sve većim prihodom i profitom, ali....sa vremena na vreme izbace model (kao ovaj) koji ne služi tome da značajno poveća prihode fabrike, već da nam pokaže šta sve znaju:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mansory Ferrari SP2 Monza

 

226395-mansory 15.jpg

 

Postavlja se pitanje da li je automobilu kao što je Ferrari SP2 Monza uopšte potrebno doterivanje nekog tjunera i ako jeste da li je Mansory pravi izbor za takav projekat? Očigledno da postoji bar jedan od ukupno 499 vlasnika ovog ekskluzivnog Ferrarija koji je bio spreman na rizik i tako je nastao ovaj Mansory Ferrari SP2 Monza.

 

mansory 14.jpg

 

Ipak, Mansory ovog puta (srećom) nije preterao pa su u paketu tek novi prednji spojler, set pragova i zadnji difuzor od ugljeničnih vlakana, a od istog materijala su takođe i kućišta retrovizora.

 

226394-mansory 13.jpg

 

Mansory je dodao i nove crne točkove od 20 i 21 inča, a pojačan je i V12 motor, mada ne mnogo. Tačnije, umesto fabričkih 810KS i 719 Nm, Mansory Ferrari SP2 Monza ima 830KS i 740 Nm obrtnog momenta.

 

Mansory 12.jpg

 

Treba podsetiti da fabrički primerak sa 810KS od 0 do 100 km/h stiže za 2.9 sekundi, od 0 do 200 km/h za 7.9 sekundi, kao i da je najveća brzina veća od 300 km/h. Dužina vozila iznosi 4.657 mm, širina 1.996 mm, visina 1.155 mm, dok je težina 1.520 kg.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...