Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Bentley S2 karavan

Recommended Posts

Karavanski Bentley S2 za 575.000 dolara

 

bentley s2 1.jpg

 

U vreme kada je slobodna ljubav postojala i u autoindustriji, a milioneri znali šta je stil, nisu bile ni retke želje za stvaranjem posebnih automobila, unikata dostojnih divljenja. Istina, ovaj sigurno nije najlepši i najskladniji, ali je itekako poseban. Nastao je u vreme kada je Bentley lansirao S2 i sa Rolls-Royceom ispunio snove mnogih. Ne i svih jer luksuzni karavan, pa ni ''shooting brake'' nisu bili opcija čak ni na Ostrvu.

 

bentley s2 11.jpg

 

A upravo to je poželeo jedan anonimni milioner kada se obratio Mercedesu za pomoć. U Štutgartu su ga navodno glatko odbili i odlučili da svoj W112 zadrže isključivo u luksuzu dostojnim formama. Milioner je obišao još neke adrese i na kraju se obratio nemačkom Wendleru, karoseristi poznatom po specifičnim modifikacijama i vrhunskim kreacijama na osnovu Porschea, BMW-a i Mercedesa. Wendler je osnovu naručio od Bentleya i onda na nju ugradio Mercedesovu karoseriju.

 

bentley s2 111.jpg

 

Upravo taj Bentley S2 u karavanskom izdanju je sada u ponudi firme Hyman LTD, a tražena cena je astronomskih 575.000 dolara. To je iznos za koji možete dobiti dve Bentayge s W12 motorom. Ipak, ovaj je zaista poseban. Za početak recimo da se radi o produženoj verziji, kojih je proizvedeno samo 57. Od njih je samo 6 završilo kod karoseriste, a ova je nastala na zahtev trgovca iz Njujorka. Wendler je tako na osnovu Bentleya postavio karoseriju Mercedesa W112 300. Naravno, mnogo delova je napravljeno iznova, a sve kako bi se optimalno spojila dva automobila. Konkretan automobil je restauriran pre šest godina, a trenutno je izveden u konfiguraciji za prevoz pet putnika i puno, puno prtljaga.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...