Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Trosed F1 bolid za najluđu vožnju sa prijateljima

Recommended Posts

trosed 1.jpg

 

F1 automobili predstavljeni su jednosed dizajnom, a tako je još od Alfa Romeo grand prix trkača koji su se borili u predratnoj eri. Međutim, sa vremena, na vreme, određeni brendovi kreiraju bolide sa dodatnim sedištem ili dva. Sada, nekoliko takvih varijanti odlazi na doboš.

 

trosed 111.jpg

 

Ponuđeni od strane ''Heritage F1 kuće'', na aukciji tokom ''RaceCarsDirect'' događaja, dolaze čak dva primerka neverovatnog modela Arrows AX3. Oni su kreirani tokom početka milenijuma od strane kompanije ''Arrows Grand Prix International'', koja je sponzorisana od strane brenda ''Orange'' i bili su kupljeni i voženi rukama Toma Volkinšava, legendarnog konstruktora trkačkih modela i Holden tjunera, po vokaciji.

 

trosed 1111.jpg

 

''Arrows AX3 modeli dizajnirani su kako bi ljudima što više približili iskustvo koje vozači F1 bolida imaju tokom trka u kokpitu'', izjavio je inžinjer tokom lansiranja ovih bolida. ''Dosta toga se piše o ubrzanju, G silama i kočionim mogućnostima ovih trkačkih automobila, ali sada, mi se oslanjamo na mogućnosti da pružimo ljudima priliku da osete sve što se prilikom jedne trke dešava.'' Ove dve jedinice poseduju Hart V10 motore, sa 92-dba prigušivačima dostupnim na stazama koje poseduju restrikcije buke, zajedno sa otvorenim kokpitom, klasičnim dizajnom šasije, baš kao i svi ostali modeli koje je Arrows kreirao u Formula 1 šampionatu tih godina. Najbitnija razlika jeste to, što one poseduju više sedišta, tačnije dva plus, pozicionirana i izmeštena od vozačeve postavke, ne kao u slučaju McLaren F1 automobila. Putnici koji su povezeni dobijaju potpun uvid u stazu, dok istovremeno mogu doživeti neverovatne performanse modernih grand-prix trkačkih modela. Ovo je jedinstvena prilika u životu, koju neće svako od nas doživeti, nažalost, makar ne iz prve ruke. Ovo nisu jedini F1 demonstrativni i putnički bolidi ikada kreirani. Postojali su modeli koji su dolazili sa tandemnim dvosed konfiguracijama i nekoliko njih sa ovakvim trosed postavkama. Međutim, retko možemo videti ovakve bolide u prodaji, a kamoli dva u isto vreme. Ovo je potpuno retka prilika za sve koji žele da sebi priušte nešto nesvakidašnje, a oba modela su ponuđena po ceni od 595.000 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...