Jump to content
FAS Goran
silenci

F1: Austrija 2018.

Recommended Posts

Botas bio najbrzi na kvalifikacijama,al glupi svaba Vetel usporio Sainca u brzom krugu i za to dobio kaznu pomeranjem 3 mesta

 

viber image.jpgviber imagewww.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije samo Fetel i ostali se prave ludi treba jos vise kaznjavati... Vidim ove godine ima 3 drs zona mozda bude dobra trka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kao što rekoste:

 

Botasu pol, dominacija Mercedesa

 

Valteri-Botas.jpg

 

Finski automobilista Valteri Botas osvojio je pol poziciji pred trku za Veliku nagradu Austrije ispred timskog kolege Luisa Hamiltona. Mercedesov drugi vozač izvezao je najbrži krug u vremenu 1:03.130, a aktuelni šampion i lider u karavanu bio je sporiji samo 19 hiljaditih delova sekunde od timskog kolege. Treći i četvrti bili su vozači Ferarija Sebastijan Fetel, sa 334 i Kimi Raikonen sa 530 hiljaditih delova sekunde zaostatka. Peti je bio Maks Ferštapen sa 710 hiljaditih delova zaostatka, a unutar jedne sekunde bili su još Roman Grožan, Danijel Rikardo i Kevin Magnusen, dok su prvih 10 zatvorili Karlos Sainc i Niko Hilkenberg.

 

Fetel kažnjen - startuje šesti u Austriji

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel pomeren je na šesto mesto na startu Velike nagrade Austrije pošto je kažnjen zbog usporavanja Karlosa Sainsa juniora tokom kvalifikacija. Četvorostruki svetski šampion je zauzeo treće mesto na stazi ''Red Bul ring'', iza dvojca Mercedesa Valterija Botasa i Luisa Hamiltona. Do incidenta sa španskim automobilistom je došlo tokom drugog dela kvalifikacija, a Fetel je naknadno rekao da uopšte nije primetio Sainsa, a i da ga tim nije upozorio da mu se približava. Iako je direkcija trke prihvatila Fetelovo objašnjenje da nije mogao da vidi vozača Renoa, svakako nije smeo da vozi toliko sporo na trkačkoj putanji. Zbog toga je kažnjen pomeranjem za tri pozicije, uz komentar direkcije trke da je takav slučaj bio i u sličnim incidentima tokom ove sezone. Zahvaljujući Fetelovoj kazni, njegov timski kolega Kimi Raikonen će startovati sa treće pozicije, a za po jedno mesto u odnosu na kvalifikacije napredovaće i vozač Red Bula Maks Ferstapen i Roman Grožan u bolidu Hasa. Sains, koji je uspeo da prođe u poslednji deo kvalifikacija, izleteo je sa staze u prvoj krivini da bi izbegao kontakt sa Fetelom i tako je oštetio svoj bolid. Španski automobilista će na trci za Veliku nagradu Austrije startovati kao deveti.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobra trka nije kao moto GP danas ali nije bilo loše,3 drs zone ove godine odradile posao.Gume se raspadale kod svih osim kod Ferarija.Kimi na kraju trke sa takvim gumama najbrži krug da je ranije stisno možda bi sustigao Maxa 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ferstapen i Ferari iskoristili katastrofu Mercedesa

 

Max-Verstappen.jpg

 

Na Velikoj nagradi Austrije je slavio Maks Ferstapen, drugi je bio Kimi Raikonen, a treći je Sebastijan Fetel. Luis Hamilton i Valteri Botas koji su bili favoriti na ovoj trci su odustali.

Luis Hamilton je dobro počeo trku i brzo je preuzeo prvo mesto od klupskog kolege Valterija Botasa. Finac je inače završio trku već u 13. krugu jer je ostao bez pogona, a to je otvorilo priliku Ferstapenu, Raikonenu i Fetelu da prete Luisu Hamiltonu. Tada je bilo aktivirano virtuelno vozilo bezbednosti kada su Ferstapen, Rikardo, Raikonen i Fetel išli na promenu guma za razlku od Britanca. U 26. krugu Luis Hamilton je ušao u boks posle čega se vratio tek na četvrto mesto, a potom ga je i Sebastijan Fetel. Vodeći u generalnom plasmanu morao je da završi trku sedam krugova pre kraja zbog problema sa bolidom.

 

hamilton out.jpg

 

U tom momentu je Maks Ferstapen držao prvo mesto, iza njega su bila dva Ferarija, Kimi Raikonen i Sebastijan Fetel pa je po tom rasporedu i završena trka. Danijel Rikardo je trku završio u 54. krugu zbog problema sa menjačem. Red Bulu je ovo prva pobeda na domaćem terenu u Austriji, a posle ove trke će Fetel biti na prvom mestu u generalnom plasmanu u odnosu na Luisa Hamiltona i to za jedan bod. Takva razlika bila je i pred prošlu trku u Francuskoj.

Naredna trka u šampionatu Formule 1 je već narednog vikenda u Silverstonu.

 

Ferštapen: Kontakt sa Kimijem? Dobro je za ovaj sport

Pobednik Velike nagrade Austrije Maks Ferštapen osvrnuo se na mali kontakt sa vozačem Ferarija Kimijem Raikonenom u prvom krugu devete trke u sezoni. Holanđanin je lagano dodirnuo automobil finskog asa, ali nije bilo poslednica po Raikonena koji se istog trenutka obratio ljudima iz svog boksa. U tom trenutku Ferštapen je krenuo u napad. Obojica su bila pod istragom direkcije trke, ali izostale su kazne. ''Bila je to teška borba, ali dobra borba. Dovoljno je iskusan da dobro reši ove situacije. Imali smo mali dodir, ali to je dobro za sport'', rekao je Ferštapen. Holanđanin je u Austriji ostvario prvi pobedu u sezoni, dok je Raikonen završio na drugoj poziciji, ispred Valterija Botasa.

 

Rikardo ljut: Šta sam vozio, olupinu?

Prvi vozač Red Bula Danijel Rikardo zbog mehaničkih problema nije završio nedeljnu trku za Veliku nagradu Austrije. ''Ovo je sport u koji sam došao kao dete. Ako bih mogao da vratim vreme, možda bih to promenio. Siguran sam da će se u nekom trenutku sve promeniti i to me uznemirava. Razočaran sam kako je prošao ovaj dan, budući da smo se prešli na meke gume i nismo mnogo dobili. Kimi je ostvario najbrži krug u poslednjem krugu, pritom isto vreme smo imali identične gume na stazi, a ja sam otišao u pit stop 30 krugova ranije. Da li sam vozio olupinu? Ne znam. Za Maksa, ekipu i holandske navijače to je bio izvrstan dan'', bio je utučen Rikardo. Australijanac je poslao i poruku prvom čoveku MMA organizacije Denu Vajtu. ''Mislite li da je prekasno za početak karijere u MMA? Trenutno nemam ugovor, pa ću verovatno sve da promenim. Dana Vajt može da me pozove, to može da potraje nekoliko godina, ali to će mi dati priliku da se oslobodim svoje ljutnje'', naglasio je Rikardo.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fetel: Kazne su takve jer svi redom kukamo

 

178544-Sebastijan-Fetel.jpg

 

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel rekao je da veruje da su njegove kolege i on sami krivi zbog oštrih kazni koje se primenjuju u poslednje vreme u Formuli 1. Nemački automobilista je kažnjen pomeranjem za tri mesta na startu Velike nagrade Austrije jer je tokom drugog dela kvalifikacija usporio Karlosa Sainsa juniora u bolidu Renoa. Fetel je posle kvalifikacija pojasnio da ga tim nije upozorio da mu se Sains približava, ali je direkcija trke odlučila da je zbog problema sa retrovizorima svakako trebao da se kloni trkačke linije. Tokom trke četvorostruki svetski šampion je napredovao do trećeg mesta, a nije propustio priliku da iskaže svoju frustraciju zbog ponašanja vozača poslednjih godina.

 

''Nije mi rečeno, pokušao sam da pazim, ali ne mogu više o tome... Pravilnik je postao neverovatno velik. I mislim da je to posledica toga što svi vozači, da svi vozači, manje ili više kukaju i žale se. 'Ah, on je uradio to, on je uradio ovo'. Moje mišljenje je da treba da nas puste da sve to rešimo na stazi'', istakao je Fetel. Sains je prihvatio da ga je Fetel slučajno usporio, iako je da bi izbegao kontakt izleteo sa staze i oštetio bolid. ''Generalno mislim da su takve situacije ponekad više krivica inženjera, ne vozača, pošto ih ne obaveste da im neko nailazi. Moram da priznam, da nisam prošao u treći deo kvalifikacija osećao bih veći bes i bio bih razočaran, ali sam imao veoma dobar krug u drugom delu'', naglasio je Sains.

 

Trkački direktor Čarli Vajting pojasnio je da se direkcija trke tokom vikenda na stazi ''Red Bul ring'' prilikom određivanja kazni oslanjala na bazu o svim incidentima i odlukama koje su donete posle njih. ''Mislim da je Fetel zasluženo kažnjen. U skladu je sa ostalim odlukama'', rekao je Vajting o pomeranju vozača Ferarija za tri pozicije u odnosu na rezultat koji je ostvario u kvalifikacijama. Vajting je takođe nagovestio da bi direkcija trke u narednom periodu mogla više da razmatra posledice incidenata, a ne na same greške i namere, prilikom određivanja kazni. Zbog toga je i priznao da bi u tom slučaju Fetel bio manje kažnjen jer je španski automobilista prošao u poslednji deo kvalifikacija.

 

Ovogodišnji šampionat Formule 1 se nastavlja Velikom nagradom Britanije predstojećeg vikenda.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...