Jump to content

Recommended Posts

Audi Q9 će biti najveća konkurencija Range Rover modelima

 

audi q9.jpg

 

Audi još uvek radi na lansiranju na tržište svoje nedavno predstavljene perjanice u SUV segmentu, modela Q8. Međutim, već se govori o tome da je proizvođača iz Ingloštata počeo rad na modelu Q9. Naime, u izveštaju magazina Autocar se navodi da su zvaničnici kompanije Audi indirektno potvrdili da je model Q9 u njihovim planovima. Izvršni direkotor kompanije Audi, Rupert Stadler, koji je sada u zatvoru, je izjavio: ''vreme će pokazati'', kada je upitan o Q9. ''Imamo puno ideja'', dodao je Mark Lihte, šef dizajna te kompanije. Prema tome, oni nisu direktno potvrdili ove navode, ali ih nisu ni demantovali. U izveštaju britanskog magazina stoji da bi takav automobil mogao nastati iz potrebe proizođača iz Ingloštata da ima svog aduta koji će predstavljati konkurenciju najskupljim Range Rover modelima. To je teritorija u koju je ''uplivao'' Bentley, sa modelom Bentayga. Međutim, krosover model Bentley-ja je dosta skuplji od Range Rover modela. Osim toga, VW grupaciji nije strano da napadne neki segment ponudom od nekoliko vozila svojih različith brendova.

 

Brend iz Ingloštata je u segment SUV/krosovera ušao 2005. godine sa modelom Q7. U godinama nakon toga, svoju gamu je dopuni manjim i jeftinijim modelima kao pto su Q2, Q3 i Q5. Međutim, nedavno predstavljeni Q8 je podigao standarde u tom segmentu, a nema nikakvih sumnji da će takav slučaj biti i sa modelom Q9. Predstavljanje ovakvog modela bi nastavilo trend proizvođača koji konstruišu SUV modele koji su izuzetno skupi. Naime, u proteklih nekoliko godina, proizvođači poput Bentley, Rolls-Royce, Jaguar, Maserati i Lamborghini su predstavili svoje adute u SUV segmentu, a njihovim stopama će krenuti i Ferrari i Aston Martin. Mercedes nas takođe navodi na to da pomislimo da je u planu i krosover sa oznakom Maybach, a Q9 bi svakako Audiju pomogao da se ''nosi'' sa tolikom konkurencijom.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Monstruozni Audi Q9, top-gun crossover iz Ingolstadta, dolazi umesto planiranog A9

 

183192-audi q9.jpg

 

Sportska 5.2 metarska izvedenica već impozantnih Audi Q8 i Lamborghini Urusa, s V8 plug-in hibridnih 600KS, startuje 2021. godine, prvo na američkom i kineskom tržištu. Do 2025. svaki drugi Audijev model biće Q, dakle crossover. Nakon krovnog, gabaritima, opremom i snagom raskošnog modela Q8,  stratezi iz Ingolstadta planiraju još veći i još sportskiji model Q9. Zbog promena na tržištu, taj model će u razvojnim planovima zameniti već planirani A9 (veću verziju limuzinskog coupea A7), za koji je predviđena turbo benzinski V8 plug-in hibrid snage od 600KS. Mada još nije doneta konačna odluka, a mogući izgled pokazuje ilustracija portala ''Autozeitung.de'', nagađa se da bi mogli da ga vidimo 2020. godine, a da bi na tržištu startovao 2021., prvo na američkom i kineskom tržištu. Čeka se odgovor Mercedesa i BMW-a...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja videh neko cudo u Minhenu izlozeno. Mislim da je Q8. 

Jos veca grdosija od Q7. Ko ce to da parkira :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×