Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Audi Q9 će biti najveća konkurencija Range Rover modelima

 

audi q9.jpg

 

Audi još uvek radi na lansiranju na tržište svoje nedavno predstavljene perjanice u SUV segmentu, modela Q8. Međutim, već se govori o tome da je proizvođača iz Ingloštata počeo rad na modelu Q9. Naime, u izveštaju magazina Autocar se navodi da su zvaničnici kompanije Audi indirektno potvrdili da je model Q9 u njihovim planovima. Izvršni direkotor kompanije Audi, Rupert Stadler, koji je sada u zatvoru, je izjavio: ''vreme će pokazati'', kada je upitan o Q9. ''Imamo puno ideja'', dodao je Mark Lihte, šef dizajna te kompanije. Prema tome, oni nisu direktno potvrdili ove navode, ali ih nisu ni demantovali. U izveštaju britanskog magazina stoji da bi takav automobil mogao nastati iz potrebe proizođača iz Ingloštata da ima svog aduta koji će predstavljati konkurenciju najskupljim Range Rover modelima. To je teritorija u koju je ''uplivao'' Bentley, sa modelom Bentayga. Međutim, krosover model Bentley-ja je dosta skuplji od Range Rover modela. Osim toga, VW grupaciji nije strano da napadne neki segment ponudom od nekoliko vozila svojih različith brendova.

 

Brend iz Ingloštata je u segment SUV/krosovera ušao 2005. godine sa modelom Q7. U godinama nakon toga, svoju gamu je dopuni manjim i jeftinijim modelima kao pto su Q2, Q3 i Q5. Međutim, nedavno predstavljeni Q8 je podigao standarde u tom segmentu, a nema nikakvih sumnji da će takav slučaj biti i sa modelom Q9. Predstavljanje ovakvog modela bi nastavilo trend proizvođača koji konstruišu SUV modele koji su izuzetno skupi. Naime, u proteklih nekoliko godina, proizvođači poput Bentley, Rolls-Royce, Jaguar, Maserati i Lamborghini su predstavili svoje adute u SUV segmentu, a njihovim stopama će krenuti i Ferrari i Aston Martin. Mercedes nas takođe navodi na to da pomislimo da je u planu i krosover sa oznakom Maybach, a Q9 bi svakako Audiju pomogao da se ''nosi'' sa tolikom konkurencijom.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Monstruozni Audi Q9, top-gun crossover iz Ingolstadta, dolazi umesto planiranog A9

 

183192-audi q9.jpg

 

Sportska 5.2 metarska izvedenica već impozantnih Audi Q8 i Lamborghini Urusa, s V8 plug-in hibridnih 600KS, startuje 2021. godine, prvo na američkom i kineskom tržištu. Do 2025. svaki drugi Audijev model biće Q, dakle crossover. Nakon krovnog, gabaritima, opremom i snagom raskošnog modela Q8,  stratezi iz Ingolstadta planiraju još veći i još sportskiji model Q9. Zbog promena na tržištu, taj model će u razvojnim planovima zameniti već planirani A9 (veću verziju limuzinskog coupea A7), za koji je predviđena turbo benzinski V8 plug-in hibrid snage od 600KS. Mada još nije doneta konačna odluka, a mogući izgled pokazuje ilustracija portala ''Autozeitung.de'', nagađa se da bi mogli da ga vidimo 2020. godine, a da bi na tržištu startovao 2021., prvo na američkom i kineskom tržištu. Čeka se odgovor Mercedesa i BMW-a...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja videh neko cudo u Minhenu izlozeno. Mislim da je Q8. 

Jos veca grdosija od Q7. Ko ce to da parkira :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

autobildyoutube.jpg Auto Bild najavljuje Audi Q9

 

Od 2019. kruže glasine da bi Audi mogao da lansira još veći i luksuzniji SUV od Q7/Q8 modela. Čini se da je to tačno, jer su lovci Auto Bilda uhvatili taj automobil na Nirburgringu.

Audi Q9 je i dalje veoma dobro kamufliran tokom probnih vožnji, ali neki detalji su prepoznatljivi. To uključuje veliku masku hladnjaka i relativno uske farove postavljene odmah ispod haube:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...