Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Brabham želi da učestvuje i da pobedi na trci ''24 časa Le Mana''

Recommended Posts

Brabham

 

Dejvid Brabham namerava da se vrati trci ''24 časa Le Mana'' i želi da na istoj pobedi sa novim automobilom kog je konstruisala njegova kompanija. Naime, Brabham je nedavno po stazi provozao novi BT62 hiper automobil, kojeg je konstruisala njegova kompanija, a tom prilikom je izjavio da će u ne tako dalekoj budućnosti ovaj automobil moći da učestvuje na trci ''24 časa Le Mana''.

 

Brabham BT62

 

Dejvidov otac, Džek Brabham je poznat po tome što je osvojio tri svetska šampionata u Formuli 1, a 1966. godine je to učinio u bolidu koji je nosio njegovo ime i čiji je on bio konstruktor. Nakon što je nedavno ponovo ''oživeo'' ime Brabham, Dejvid želi da isto uradi na trci ''24 časa Le Mana''. Naime, mlađi Brabham je na ovoj trci ostvario nekoliko pobeda u klasi u kojoj se takmičio, a 2009. godine je pobedio sa automobilom kompanije Peugeot. Proizvodnja modela Brabham BT62 će biti ograničena na svega 70 primeraka, a reč je o automobilu namenjenom vožnji po stazi koji je lakši od jedne tone i ima sve karakteristike pravog trkačkog automobila. Iako ostaje da se vidi da li će ovaj model biti konkurentan u trkama, nedavne promene u pravilima koje je najavila FIA podrazumevaju da se trenutna LMP1 serija zameni hiper automobilima legalnim za vožnju po javnim putevima. Prema tome, moguće je da BT62, ili neka od njegovih verzija učestvuje na trci i to u konkurenciji sa modelima Aston Martin Valkyrie, McLaren Senna, Mercedes-AMG Project One i Toyota GR Super Sport.

 

Što se samog automobila BT62 tiče, on, pored toga što je lakši od 1.000 kilograma poseduje atmosferski V8 agregat radne zapremine 5.4 litara koji razvija700 konjskih snaga i 667 Nm obrtnog momenta, i koji je povezan sa šestostepenim sekvencijalnim menjačem za trke preko kog se snaga šalje zadnjim točkovima. Na njemu se nalazi i novi aero paket koji je dizajniran da stvara optimalnu silu prijanjanja (downforce) i da u isto vreme što efikasnije hladi agregat.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brabham Automotive najavio povratak na trku 24 sata Le Mana

 

brabham le mans.jpg

 

Tek što je objavio da je sada za 150.000 funti moguće legalizovati model BT62 i za vožnju po putevima (o tome više OVDE), australijski Brabham Automotive je potvrdio i da će učestvovati na trci 24 sata Le Mana. U vesti se navodi da će Brabham Automotive oformiti fabrički trkački tim i višegodišnji motorsport program, a cilj je da učestvuju na trci 24 sata Le Mana i u WEC šampionatu izdržljivosti (World Endurance Championship) od sezone 2021/22. Više detalja o motorsport programu, vozačima i samom trkačkom automobilu će tek biti saopšteno.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...