Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

uuuu.jpg

 

Svi smo mi donekle ljubitelji rada i proizvoda kompanije Ferrari. Neko manje, neko više, ali čak i ako ne razmišljate previše o automobilima, definitivno umete da cenite lepotu i kvalitet modela ovog legendarnog italijanskog brenda. Pored slavnih automobila kojima smo uglavnom hranili maštu i čulo vida, ova kompanija dodala je svom rezimeu i umetničke knjige kreirane u čast njene gotovo vek duge istorije i postojanja u svetu automobilizma.

 

Ovo štivo objavljeno je od strane izdavačke kuće Taschen i dolazi u ograničenom izdanju, sastavljenom od arhivskog sadržaja kompanije Ferrari, ali i najboljih privatnih kolekcija na svetu. Unutar korica ove knjige, moguće je pronaći obilje fotografija od kojih neke nikada nisu viđene javno, ali i dokumente na kojima se nalazi čitava paleta ekskluzivnog i detaljno opisanog sveta ove italjanske kompanije. Za uređenje knjige bio je zadužen italijanski pisac i novinar Pino Alijevi, a ona je dostupna u verziji od crvene kože i naći će se u prodaji sa svega 1.947 potpisanih i numerisanih primeraka. Ukupna cifra je podeljena na dve kategorije i dok prvih 250 knjiga predstavlja umetničko izdanje, sva ostala dolaze kao kolekcionarska.

 

Svako umetničko izdanje prodaje se po ceni od 25.000 evra i dolazi sa sopstvenim postoljem za čitanje koje je dizajnirao Mark Njuson lično. Ovo postolje inspirisano je dvostrukim cilindričnim motorom i napravljeno je od ručno savijenog, skaliranog hromiranog čelika. Umetnička izdanja ove knjige su potpisana od strane Pjera Ferarija - sina Enzo Ferarija, i Serđa Markionea koji je dugogodišnji predsednik i generalni direktor kompanije Ferrari.

 

uykuyu.jpg

 

U međuvremenu, kolekcionarska izdanja (numerisana brojevima od 251 do 1.947) prodaju se  po ceni od po 5.000 evra i predstavljena su u aluminijumskoj kutiji koju je takođe dizajnirao Njuson. Ova kutija/kofer inspirisana je Ferrarijevim motorom i moćnim stavom ovog brenda u autoindustriji.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...