Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Superformance Future GT Forty

 

super 1.jpg

 

Future GT Forty je najnoviji projekat kalifornijske manufakture Superformance koja je poznata po vrhunskim reprodukcijama, restauracijama i modifikacijama pojedinih sportskih automobila iz šezdesetih godina. Jedan od najzanimljivijih automobila koji su predstavljeni na SEMA sajmu automobila u Las Vegasu bez sumnje je Future GT Forty iza kojeg stoji poznata kalifornijska manufaktura Superformance u kojoj nema kompromisa kada se radi o ponovnom rađanju nekih od najboljih sportskih automobila iz šezdesetih godina prošlog veka.

 

super 10.jpg

 

Perfektno modifikovano izdanje legendarnog modela GT40 sa kojim je Ford šezdesetih godina prekinuo višegodišnju dominaciju Ferrarija na trci 24 sata Le Mana, pored bezvremenske lepote, ispod niske karoserije krije najmodernija tehnička rešenja.

 

super 11.jpg

 

Ukrašen ''ratnim bojama'' Fordovih trkačkih automobila GT klase koji su se nakon pola veka pauze trijumfalno vratili u Le Man, Future GT Forty pokreće centralno smešteni 3.5 litarski V6 motor ''pozajmljen'' iz aktuelnog Forda GT koji uz asistenciju dva Honeywell Garrett turbo punjača i Magnaflow izduvni sistem na zadnju osovinu šalje 657 konjskih snaga.

 

super 111.jpg

 

Future GT Forty je takođe opremljen adaptivnim vazdušnim oslanjanjem i ojačanim felnama HRE na kojima su gume Michelin Pilot Sport Cup 2. Kućišta prednjih i zadnjih svetala su ugostila modernu LED tehnologiju, a ugljenična vlakna su svoje mesto pronašla na velikom fiksnom zadnjem spojleru i usmerivačima vazduha na prednjim blatobranima. Superformance model Future GT Forty već nudi zainteresovanim kupcima, a cena automobila nije objavljena.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Superformance Ford GT40

 

superperformance 003.jpg

 

Američka kompanija Superformance nudi vernu kopiju legendarnog modela GT40 kojim je Ford 1969. godine završio svoju četvorogodišnju dominaciju na trci 24 sata Le Mana. Među malobrojne kompanije koje ljubiteljima klasike nude verne kopije nekih od najpoznatijih sportskih modela automobila spada i američka kompanija Superformance. Najnoviji rezultat maksimalne posvećenosti i potpunog pristupa originalnoj tehničkoj dokumentaciji je ponovo rođeni Ford GT40 Mk I iz 1969. godine kojim su iste godine Belgijanac Jacky Ickx i Britanac Jackie Oliver ''zatvorili'' najviše krugova (372) na čuvenoj trci izdržljivosti 24 sata Le Mana.

 

superperformance 002.jpg

 

Superformance će GT40 Mk I napraviti u 50 primeraka, a kupci koji su spremni da izdvoje 366.000 evra će moći da biraju između standardne verzije za slobodno vreme na kružnim stazama i verzije sa specifikacijom koja ispunjava FIA-ine normative za učešće u trkama klasičnih automobila koji su proizvedeni u periodu od 1962. do 1974. godine.

 

superperformance 001.jpg

 

U pomenutu cenu automobila koji pokreće centralno smešteni 4.9 litarski atmosferski V8 motor (više od 431 KS) uračunata je (zanimljivo) gitara, ali i pločica sa 25 potpisa svih osoba koje su 1969. godine dale svoj doprinos Fordovoj četvrtoj uzastopnoj pobedi na Le Manu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...