Dule 021 819 Posted April 23, 2025 Iz ovog primera se vidi da je auto sa manjim kilometrima placen 1000€ vise. Znaci da se onaj sa vise km nije prodavao po ceni ovog sa manje i samim tim nije u pitanju zarada. Ona postoji ali nije onolika koliku je zamisljaju neki. Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9778 Posted April 23, 2025 Da se spomenik za života podigne Borku npr. od strane udruženja prodavaca polovnjaka (ako postoji ) jer je izgleda ozbiljan broj ljudi ubedio da je bolje kupiti polovnjak sa 250k-300k-400k kilometara nego onaj sa 100k-200k. I to iste ljude koji su do pre godinu dana pričali da su polovnjaci sa tom kilometražom (250k-300k-400k) loši automobili... i da neki preprodavci baš zato onda obaraju km na ispod 200k. Već je kačen ovaj deo na Forumu, ali meni uvek zanimljivo da se pogleda opet: 4 Dzimbo, igor0511, Reacher Gilt and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3711 Posted April 23, 2025 Dule da ima udeo u spomeniku 1 2 Reacher Gilt, darkman14 and neshaoct reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 6891 Posted April 23, 2025 Ili da se spomene u epitafu... Niko kao Dule021... 1 2 Reacher Gilt, igor0511 and neshaoct reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3711 Posted April 23, 2025 Borko nasao foru da bude zanimljiv, zaradi od YT kanala, a sta ce biti sa tim lesevima sto uveze nije ni bitno, zna da ih popravi. Ako dodje do generalne opet ce imati jos jedan video Bukvalno sistem u kome ne moze da pogresi 1 1 darkman14 and Reacher Gilt reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Flex 1889 Posted April 23, 2025 Bas to. Vrlo inteligentno odradjeno a plus je popalio masu kako su ovi lesevi sa 300+ hiljada odlicna prica jer je izmenjano milion stvari. 2 igor0511 and darkman14 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
vagenovac 4933 Posted April 23, 2025 Koliko god da je navodno izmenjano (u ko zna kakvom kvalitetu), uvek je vise stvari koje nisu pipnute nikad.Evo moj primer gore, 130 vs 200(300), razlike koje sam primetio onako na prvu loptu posto sam gledao u razmaku od nekoliko sati jedan i drugi.Razlika u osecaju pod prstima kod komandi na volanu, kod komandi klime, kod kvaka (spolja i unutra), rucica automatika.Vizuelno bok vozackog sedista, plastike oko komandi navigacije i automatika.Mehanički razlika što se ovaj sa 130 hiljada neosetno gasi i neosetno prebacuje npr iz park u drive, iz drive u rikverc itd. Dok se kod ovog sa vraćenom kilometražom oseti kao mekani udarac i prilikom gašenja i prilikom prebacivanja automatika P R D Kad se sve sabere utisak uživo je značajno drugačiji.Da dodam na to, da je cena v.servisa na b47 motoru sa servisom automatika oko 1500e, a ako ide remenica radilice i ostalo, može da izadje i blizu 2000e.Dpf koji je po očitanim parametra pri kraju života, ti. Na nekih 80%, on je sigurno 200-500e potencijalnog ulaganja zavisno da li se vadi/pere ili stavlja zamenski.Meni je realno da je razlika u ceni makar 3000e, a ne 1000e.Sent from my SM-A556B using Tapatalk 2 igor0511 and dekirs reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9778 Posted April 23, 2025 (edited) @Flex @igor0511 Da, zaključio bih po toj istoj njegovoj ''logici'', da su još bolji automobili sa barem 600k-700k pređenih kilometara jer znaš kad bi oni prešli toliko km da nisu održavani kako treba... i da im nije već izmenjano sve što može da rikne (doduše nekoliko ciklusa već, tj. nekoliko puta izmenjano) Ima još bisera u tom gostovanju, treba da urgira kod onih iz PA da skinu taj video sa YT. Npr: ''...volim to kod sebe što ja znam dokle je granica, znači ja i sada mogu da idem za Švajcarsku 10 puta mesečno, nije problem. Ali, šta postižem time? To je ono što ja pričam - ne kvantitet samo kvalitet. To je ono što sam ja od starta i to je dobro, i to je dobro kad čovek shvati da jedino tako možeš da funkcionišeš. Znači, ne sad ono aaaa kuće, vile, jahte, ja ću sad da zaradim - ne. Umereno. Ono, sredina je najbolja, ja sam tako vaspitan. I ono što sam ceo život u glavi imao, što se tiče i samog rada i kvaliteta rada i uopšte biti čovek kako treba, uvek sam se vodio time - najteže je biti čovek, ali je najisplativije.'' Isto Borko: ''Zaboravlja'' tu svoju priču o kvalitetu/kvantitetu i ostalim stvarima koje je pominjao... i uzima halu od par hiljada kvadrata koju će napuniti automobilima za preprodaju: Da me neko ne shvati pogrešno (ovo je sad kao neki ''disclaimer'' ): - normalno je uvoziti polovnjake na kojima može da se ostvari zarada na tržištu SRB. Najnormalniji posao. Ako su to pretežno modeli automobila sa V8/10/12 motorima, onda su to po pravilu primerci koji su tamo u inostranstvu zaboravljeni/stoje u nekoj garaži ili na parkingu godinama/sa problemom/sa velikom kilometražom, jer samo na njima postoji matematika (računica) da se kupe, srede i prodaju sa zaradom u SRB. Takvi isti modeli automobila, ali koji su ispravni/u dobrom stanju/sa manjim brojem kilometara - tamo su skupi i zato nema matematike (računice) da se takvi primerci kupe i prodaju u SRB. Niko nije dužan da se bilo kome pravda zašto baš uvozi takve automobile, a ne neke druge. Ali, ako već sam i ničim izazvan odlučiš da pričaš o tome - onda treba reći da takve aute uzimaš jer je to jedini održivi poslovni model na našem tržištu, a ne da se izmišlja kako su ustvari takvi automobili bolji i da onda baš zato takve uzima. To je onda pokušaj zaglupljivanja ljudi zarad sopstvenog interesa. Normalno je imati želju za širenjem svog posla i nema ništa sramota u tome. Malo je samo bezveze kad prvo, želeći da pridobiješ ljude, pričaš nešto deseto o tom istom poslu... Edited April 23, 2025 by neshaoct 4 igor0511, srdjos, darkman14 and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 2683 Posted April 23, 2025 Ja cu samo dodati, da pri kupovini ne treba se hvatati za kilometrazu koja je na nasem trzistu uvek upitna, vec i iskljucivo gledati celokupno stanje auta! 6 igor0511, Dule 021, nemanja84bg and 3 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
vagenovac 4933 Posted April 23, 2025 @neshaoct slažem se sa svim, samo bih se još nadovezao da majstori i preprodavci imaju "profesionalnu deformaciju" gde im je sve ok samo da pali radi ide, a daleko je to od normalnog auta. @MiloshBg apsolutno se slažem, mali km nisu garancija stanja, ali iz mog nekog iskustva na većini automobila nebitno od kilometraže nije menjano ništa što nije moralo da se promeni, od održavanja uglavnom imali svi samo male servise, kod automatika me veća kilometraža odbija jer je većina "sealed for life" i niko nikad nije zamenio ulje u automatiku, što nije problem na ~100 hiljada, a na 200, 300 ili više hiljada je već pitanje kolika šteta je napravljena već i koliko opiljaka ima u menjaču. 2 igor0511 and MiloshBg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
dekirs 5138 Posted April 23, 2025 (edited) Meni je samo fascinantna kolicina botova u njegovim komentarima koji ga hvale kako je dobar covek, zele sve najbolje njemu i njegovoj porodici, zahvaljuju se Bogu, odusevljeni su sto postoje takvi ljudi. Imam utisak da je platio botove da komentarisu, maltene na svakom videu je isti sablon komentarisanja. Ovo za kilometrazu se apsolutno slazem poslednja dva automobila sam kupio sa ispod 100k i razlika je osetna, ne govorim o mehanici, to je tek prica za sebe. Edited April 23, 2025 by dekirs 2 italiano and nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 9837 Posted April 23, 2025 Pa i nisu botovi i ne plaća ih, znam ih dosta iz okruženja koji upijaju nejgove klipove i iskustva.Sent from my SM-S926B using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
dekirs 5138 Posted April 23, 2025 Ne znam, evo jedan dan cu da okacim screenshot-ove, pa mi recite da nisu botovi i placeni komentari Quote Share this post Link to post Share on other sites
skile86 617 Posted April 23, 2025 Ja sam jedan od tih botova. 2 dekirs and darkman14 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
TheWickerMan 1450 Posted April 24, 2025 10 hours ago, dekirs said: Ne znam, evo jedan dan cu da okacim screenshot-ove, pa mi recite da nisu botovi i placeni komentari Veruj mi da nisu. Srbi vole idolopoklonstvo, što se vidi i iz političke situacije, sad imaju i Mesiju za automobile 1 dekirs reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 4699 Posted April 24, 2025 Nikad nisam pogledao ni jedan komentar u Borkovim videima i uopste generalno u videima na YT nemam naviku niti interesovanje da citam komentare ispod, ali ne vidim logiku za botovima, cemu to? Prosto sadrzaj je malo drugaciji od ostalih vlogera tog tipa i ljudima se svidja pa i daju pozitivne komentare. Quote Share this post Link to post Share on other sites
skile86 617 Posted April 24, 2025 Po meni je lik osvezenje za youtube scenu, bar sto se tice price o kolima. Ako nista drugo, bar zna o cemu prica tj ne prepricava ono sto je cuo sa strane. 1 knezevic76 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
werp690 914 Posted April 24, 2025 (edited) Al najvise voli servis menjaca... To sto voli ufff.. Borko je iskoristio internet i marketing na najbolji mogu nacin. U sam kanal je ulozeno dosta jer je od pocetka gledao da to izgleda jako kvalitetno i da mu i YT bude biznis. Ulozio je fino u edite, opremu i sve ostalo sto je potrebno da bi sam kanal izgledao kvalitetno. ( Naravno da mu sada i sam kanal donosi jako lep priliv novca, jako, jako lep) ali se i ulozilo. Meni se ne svidja ali da mu osporavam znanje, to nikako.. Bilo je jako besnih automobila, sredjivanja, generalnih, detajlinga....Samo nekako mi se tu cini da je glavna figura onaj drugi majstor sa naocarima. I ako mi se ne svidja, ipak pogledam (prevashodno zbog automobila), a to je iz neutralnog ugla bas ogroman uspeh. I zbog pedantnosti koja je za 10+ Edited April 24, 2025 by werp690 1 skile86 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tadej 403 Posted April 24, 2025 Koja je procena da moze da se zaradi za jedan njegov video sa brojem pregleda koje on dosegne ?Sent from my iPad using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
werp690 914 Posted April 24, 2025 (edited) 10 minutes ago, Tadej said: Koja je procena da moze da se zaradi za jedan njegov video sa brojem pregleda koje on dosegne ? Sent from my iPad using Tapatalk Ne bih znao tacno da ti odgovorim na to pitanje ali je to na ovim nasim prostorima "zanemarljivo" u odnosu na druge vrste prihoda koje donosi YT kanal sa takvim ciframa. Pocevsi od recimo reklama ( posto se bavi automobilima) za neke distributere auto delova, prodavnice, pojedince... Generalno za sve sto se tice automobilizma. Za sponzorstva itd... Tu "lezi" zarada na nasim prostorima.. Tipa da on ponovi "Uzimajte samo setove kvacila u Kit Komercu jer pouzdano znam da su tamo orginali uvezeni iz Japana (karikiram) i to ponovi u tri videa. Ti isti setovi kvacila tamo ima da se rasprodaju. Njemu procenat ili fiksna cifra, zavisi kako se dogovorio. Toliki trafik ( broj ljudi kroz kanal) otvara mnogo mogucnosti za zaradu. Edited April 24, 2025 by werp690 Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 4699 Posted April 24, 2025 (edited) Aleksa mu i jeste glavni majstor u garazi on veci deo posla odraduje sam a Borko samo pomaze koliko ja mogu da primetim a i nije cudno posto se Borko bavi i drugim stvarima ne moze samo da srafi. Penda im je za detailing ali verovatno i on nesto nekad pomogne i ne znam dal imaju jos nekog, vidajo sam u nekim kadrovima jos nekog da se muva ali ko su i sta ne znam. Uglavnom svaka im cas za mnoge poduhvate, samo izvaditi neki ozbiljan motor iz auta je posao kamoli rasturiti ga u delove, ne bi se mnogi prihvatili toga tako da se lepe cifre uzimaju i na rad ne samo na YT kanal, plus prodaja automobila gde sigurno nisu male zarade posle toliko cimanja. Svakako meni je sadrzaj ok i osvezenje na YT sceni, ostale vlogere ne pratim e sad cinjenica je da Borko malo vise kenja i cudi se nekim stvarima pogotovo uljima i njihovom bojom kao da je svako on pa besprekorno odrzava kola, to su neke sasvim normalne stvari nisu svi vlasnici automobila bolesnici u odrzavnju, zatim ima tu cesto i kontradiktornosti onog sto radi i prica ali jbg Edited April 24, 2025 by OMP 2 skile86 and werp690 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tadej 403 Posted April 24, 2025 Napisao si da mu donosi "jako, jako lep priliv novca"....a ustvari ne znas koliko je to Quote Share this post Link to post Share on other sites
werp690 914 Posted April 24, 2025 11 hours ago, Tadej said: Napisao si da mu donosi "jako, jako lep priliv novca"....a ustvari ne znas koliko je to Zato sto si pitao za broj gledalaca i koliko to donosi. Ne mogu ti na konto toga reci koliki je njegov priliv novca od YT. Recimo kanal sportske sadrzine od 30.000 pratilaca, samo sto ima reklamu za MaxBet i dogovor sa njima, zaradjuje fiksno 2000e mesecno samo od toga ( Toliko znam jer poznajem coveka) Koliko Borko moze da zaradi, a moze mnogo jer je sposoban da unovci " popularnost" je njegova sposobnost i stvar dogovora. Pregledi su sporedna stvar na nasim prostorima ( zarada od njih) ali su reper koji koristis kada unovcavas kanal na drugi nacin. Nadam se da je sada jasnije... Editovao sam i prosli post pa mozes da procitas. Quote Share this post Link to post Share on other sites
dellas 1779 Posted April 24, 2025 Sponzori su zarada, pregledi su put do njih. Pogledam i ja cesto iako imam svoje misljenje o kanalu i celoj prici, ali mi je zanimljivo da vidim kako se na nekom autu rade servisi. 3 neshaoct, srdjos and darkman14 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 2683 Posted April 24, 2025 Male su pare od pregleda. Od 10k pregleda mesecno, na racun leze izmedju 100 i 150e. To je slabo placeno u Srbiji u odnosu na Evropu i svet. U reklamama su pare kao sto kazete. 1 srdjos reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites