Jump to content
FAS Goran
Dule 021

Prodavci polovnjaka vs vraćanje kilometraže

Recommended Posts

8 minutes ago, dekirs said:

muceni covek hoce posteno da zaradi neki dinar tako sto ce da prevari nekoga

I to je sve ok ;) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma masite poentu.Nece on nekoga da prevari,nego ce samo lakse prodati auto tako sto je vratio km :D Aa samo je vratio 300k km,ma sitnica :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onda ja i ostali koji ne diraju kilometražu i imaju validne servisne jedva uspeju da ubede kupca u verodostojnost svega što  bi trebalo da budu osnova za dalju priču oko kupovine polovnjaka. 

Kolika je vrednost auta koji ima npr pravih 150000km i nekog sa vracenim km?  Neka se radi o apsolutno istim autima, isto godište. Čak i boja neka bude ista. I neka su oba ispravna.  

Kategorija kilometraže je kod nas obesmisljena i to je fakat. Kupac ide kod prodavca s predubedjenjem da će ga ovaj slagati i prevariti. Ne bih imao nikakav problem sa takvim stavom kupaca da sam takav prodavac kakvog očekuju. Ali pošto nisam, takve kupce obično pošaljem da nadju prodavca i auto kakav im odgovara. 

Dokle god neko ne završi iza rešetaka zbog obmane oko lažiranja kilometraže, taj trend će biti aktuelan.  Dakle, uvrstiti vraćanje kilometraže u krivično delo. 

 

2 hours ago, Dule 021 said:

A jel ti mislis da je ista cena preko i ovde u Srbiji?

Jel razmisljas mozda da je to japanac i da se tu verovatno placa i carina i porez i spediter i homologacija  a onda  jos i prevoz pa to izadje jos 1500€ vise za automobil tog godista.

Znaci uzadje kao sto sam i rekao  oko 7000 i covek hoce da zaradi nesto pa trazi nesto vise i kad spusti cenu to ce biti misaona cinjenica  vama koji gledate  savrsene automobile sa malo km da ga uvezete za te pare. Taj auto kad je zdrav i prav preko kosta vise od 8000 i kad dodas troskove izadje on od 9500-10000 pa navise.

E sad da je on uvecao vrednost tog automobila  spustajuci kilometre,trazio bi upravo tih 9500-1000€ ali nije uvecao nego je smanjio kilometre da bi auto lakse prodao jer sa 450k km ga niko zivi ne bi nazvao ili ako bi ga i nazvao nudio bi mu 5000 jer to toliko po njemu vredi  iako ima internet i moze da pogleda koliko taj auto kosta gore.

I opet  ne znam kako vise neki ne mogu da shvate.

Je l bi ti kupio hleb od juče ili od pre neki dan za cenu hleba od danas?  A da ti prodavac kaže da je od danas. I da ga fino podgreje da bude kao onaj od danas. I on ništa nije uradio niti te je prevario nego ti je samo prodao stari hleb po ceni svežeg. Ništa on nije više zaradio nego što zarađuje onaj koji prodaje  sveže hleb.  Sve je isto, apsolutno. Zar ne?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Još gle čuda, može da ti ga proda i za  25 din iako je svež svuda 30.  Čak možda i koji dinar manje od 25. Verovatno jer ga je nabavio za 15, podgrejao, premazao uljem da se sija kao svež i spakovao u finu papirnu kesu-gratis. Kako bilo ko da odbije tako nešto?

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 hours ago, Dule 021 said:

Pa ajde je ti uvezi za te pare i imas od mene jedan gratis auto. Preko je takav najjeftiniji na oglasima 7000 a vec sledeci je 7990 pa bih bas voleo da cujem kako je to covek uvecao vrednost svog auta ako ga niko zivi ne moze uvesti za ove pare. 

Ah pa da, kako sam glup! 

Pa ti ces sad da kazes da je takav auto preko kostao 3500 i da covek ima masnu zaradu. B)

Jel vidis sad zasto neko ispadne glup kad odvaljuje a pre toga ne proveri koliko takav auto kosta preko? Ne opravdam prodavca da se razumemo ali ne mogu da shvatim vas koji mislite da znate koliko nesto treba da kosta a nemate pojma niti zelite da znate koliko su takva kola preko. 

Idi pa pogledaj pa onda procenjuj kako se uvecava zarada sa skidanjem kilometara a opet cu se ponoviti da zarada nema nikakave veze sa skidanjem kilometara jer ulaz je npr 7000 i cena ce biti ista i sa 460 i sa 160k km ali ce ova druga kilometraza da nekog privuce da pogleda i kupi auto. Ne znam sta je tu tesko shvatiti? 

Prvo ne znam zasto se uvek ti nadjes prozvanim kad god ja nesto napisem, drugo ja ne mogu da znam koliko je taj automobil placen u Sloveniji ali sigurno nije placen 7000 ako ga je tamo prodavac cenio 5500. Mozda sam ja po tebi glup ili ispadam glup ili vec kako ti to definises ali meni prosta logika i razum nalazu da zakljucim da je mogao biti placen samo manje od 5500. 

 

U svakom slucaju sa kilometrazom od 461.000 njegova cena ovde je 0 dinara jer kako sam kazes takav auto niko (osim prevaranta koji ce da mu skine km )nece da kupi. :)

 

Opusti se covece, ne vrti se svet oko tebe. Ni svet, ni trgovina kolima, ni ovaj forum. Radi svoj posao kako ga radis nemoj da branis prevarante ako vec i sam nisi prevarant. Ne prilici ti. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, marko.jovanovic said:

Ajde, ko ga tera da uveze auto sa 461.000km

Ključno pitanje je:Da li ima bilo šta što bi ga sprečilo da to uradi?

Naravno da ga na to tera ideja o lakoj zaradi uz pomoć prevare, tj obmanjivanja i laganja o pravoj kilometraži a samim tim i stanjem auta. A bez ikakvih potencijalnih sankcija zbog bilo kog prekršaja. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne može niko da ga spreči, i ne treba, da uveze bilo koji auto. Ono što je uradio posle toga je sporno. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, gile smederevo said:

Je l bi ti kupio hleb od juče ili od pre neki dan za cenu hleba od danas?

Neverovatno ali neverovatno!!!!

Jbt sta vam je  i sta vi jedete kad vam krv ne dopire do mozga?

Jel ti ne vidis da taj auto kosta u Srbiji 7700 a preko sa manje km kosta 8500 i vise  a na tu cenu treba dodati jos 1500€?????

Znaci kupuje se hleb od juce  po snizenoj ceni ako ne mozes da vidis i sam o cemu se radi jer je taj auto placen 5500 ili i mozda nesto nize  ali svakako na oglasima ga nemas za te pare vise jer malo njih je preslo toliko km pa su automatski skuplji.

2 hours ago, ултрас said:

Prvo ne znam zasto se uvek ti nadjes prozvanim

Alo!

Ko se nasao prozvanim? To sto je tvoj vid gledanja takav je dokaz da brkas babe i zabe jer apsolutno navedi mi  jednu recenicu koju sam napisao da se  osecam prozvanim a pogotovo sto sam i sam napisao da  ne podrzavam vracanje kilometraze.

Iznosim cinjenicu da se ne spusta kilometraza da bisa se vise zaradilo i sta tu ne moze da se shvati?

Auto je i poreko placen jeftinije  od onih sa manje km a i ovde u Srbiji se prodaje  za mnogo manje novca od ostalih jer ako pogledate  jos neki Civic sa plinom ima jos jedna na oglasima mladja godinu dana ali sa 100k km i koja kosta koliko? Ajd da vas cujem sad  da li neko zaradjuej  vise jer je spustio kilometre?

4 hours ago, dekirs said:

Evo ga Dule, pokusava da objasni kako muceni covek hoce da zaradi neki dinar tako sto ce da prevari nekoga.

Ako nisi video  Dule je rekao da ne odobrava spustanje kilometara u istom postu pa prema tome  ne znam sta vam je uslo u glavu da ne mozete da shvatite sta sam napisao.Nikog niti pravdam niti ga podrzavam  a ono sto pokusavam je da objasnim  da se ne zaradjuje vise ako se spusti kilometraza a to je neko rekao  vezano za ovaj auto i nije u pravu apsolutno jer imate oglase pa pogledajte sami posto su takva kola preko i dodajte troskove od 1500€.

Na kraj krajeva kakva kola kupujete pa ovo je i malo preslo ali tesite se  samo kako ste kupili dobro i povoljno jer to je cilj danasnjice i svi gledate prvo najjeftinije primerke sa oglasa i kupujete u 90% slucajeva upravo takva kola i nemjte mi samo reci da nije tako jer ja sam u epicentru desavanja i znam sta mi pricate preko telefona i sta zelite.

Zelja kod naseg kupca za jeftinim i da se pohvali kako je dobro prosao je ogromna  i ako slucajno kupi nesto sto je skupo  ispasce glup jer ce mu svi pametnjakovic u njegovom okruzenju reci kako je glup i da je mogao da kupi bolji i jeftiniji auto.

Ajd sad recite da  to niste dosad culi????

Pa u svakoj sferi gde se nesto kupuje uvek se nadje neki balvan koji vam ubija  ono sto ucinite a da bi on ispao pametan kako je on mogao da vam nadje jeftinije tu robu,kola ili bilo sta drugo.

Surova istina.

2 hours ago, ултрас said:

Opusti se covece, ne vrti se svet oko tebe. Ni svet, ni trgovina kolima, ni ovaj forum. Radi svoj posao kako ga radis nemoj da branis prevarante ako vec i sam nisi prevarant. Ne prilici ti. 

A gde ti vidis da ja mislim da se svet vrti oko mene i da ja branim prevaranta?

Ajde citiraj recenicu gde sam to napisao!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Opusti se Dule idu praznici. :) Ja nemam nameru da ponovo prolazim s tobom istu temu...i ono jednom je bilo verovatno bespotrebno. Ti si tvrdio da je vracanje km izmisljeno da bi se udovoljilo kupcima, ja sam tvrdio da je zbog profita i ocigledno je da je svako ostao pri svom stanovistu. 

 

Stvar je vrlo prosta, ta honda sa 461.000 km predjenih u Srbiji nema trzisnu vrednost od 7900 (ili vec koliko je postavljeno par stranica u nazad). Kad joj skines 300.000km mozda se ta cena i postigne. Mala je verovatnoca da ce neko od nas znati po kojoj ceni ce na kraju biti prodata kao sto ne znamo ni koliko je placena. Na kraju krajeva nije ni bitno koliko ko zaradjuje, to nije moja stvar ali je ocigledno da se sve vrti oko uvecanja profita ili kako bi ti rekao sve se vrti da se udovolji kupcu. :)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, ултрас said:

Ne prilici ti

semanticko pitanje, da li hvalis ili kudis Duleta?

Vjestina prepiranja… :)

Edited by Zan Batist

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zato su u NS,na autoplacevima najgori krševi....tri meseca moje patnje i na kraju seo u bus i pravac Nemačka...
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 hours ago, dekirs said:

Pa sta bi mi bez svih tih postenih.. Kako bi nam onda bilo.. Kamo srece da svi imamo za nov auto i da nemamo nikad kontakta sa ovakvim prevarantima. 

Kupiš nov, pa te i tu za*ebu. Uvale ti škart, ne ispunjavaju svoje obaveze u garantnom roku, gledaju kako da krivicu prebace na vozača. Ukratko, to sve može u ovoj našoj zemlji, jer boli briga proizvođača što će neko da se žali iz Srbije koja je toliko malo tržište da im ne ulazi u statistiku uopšte. 

15 hours ago, Dule 021 said:

Iznosim cinjenicu da se ne spusta kilometraza da bisa se vise zaradilo i sta tu ne moze da se shvati?

To što auto sa većom kilometražom ne može da se proda kod nas je rezultat poremećene svesti naroda da mogu da kupe auto star 15 godina koji nije prešao više od 150k km. Ta poremećena svest je delom rezultat rada takvih prevaranata koji bez ikakve mere i obraza lažu, skidaju kilometraže i obmanjuju jadne ljude radi lične koristi. Tako da se kilometraža skida upravo radi zarade. Da to nije postala redovna praksa, drugačije bi ljudi razmišljali i sasvim bi normalno prihvatali činjenicu da im je auto prešao 250 hiljada i da nije TOP NOV NOV, totalni full. 

15 hours ago, Dule 021 said:

Zelja kod naseg kupca za jeftinim i da se pohvali kako je dobro prosao je ogromna  i ako slucajno kupi nesto sto je skupo  ispasce glup jer ce mu svi pametnjakovic u njegovom okruzenju reci kako je glup i da je mogao da kupi bolji i jeftiniji auto.

Upravo ono što sam gore napisao.

Ja imam situaciju gde sam svog VW Pola 1.9 TDI nudio drugarima za velikodušnu cenu, s obzirom da mu je urađen veliki servis, zamajac posle zamene prešao možda 30ak hiljada, dobre gume, novi diskovi i pločice itd... Jeste čukan i farban na više mesta, jer je to neizbežno za auto 2002. godišta, ali njima je najveći problem što je prešao 290 hiljada iako ima istoriju. I onda radije za te pare uzmu nekog Francuza benzinca koji je šatro za 18 godina prešao 112 hiljada i tako... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

U neku ruku si u pravu,ali ovde mislim da se radi o tome da li će se auto bolje prodati ako slažeš ili ako kažeš istinu.
A trgovina kao trgovina od postanka ima jednu te te istu tehnologiju...i ne znam šta se tu više prepirete.
Tu Hondu treba zaobići u širokom luku!
I tačka!
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kod nas svi pričaju da hoće da čuju istinu, a ustvari većina više voli da čuje uljuljkujuću laž. Kada se desi problem posle laži onda je ipak bolje bilo da se čula istina.

 

500 godina smo bili pod Turcima. Pa nama je u genima da non stop nešto muljamo, skrivamo i lažemo, baš kao što su morali naši pretci da prežive.

 

Što se tiče kilometraže, ova Honda je sa namerom uvežena i skinuta joj kilometraža da bi što bolje prošlo kod nekog potencijalnog kupca. Da budemo realni, nikada ga ne bi prodao sa pravom kilometražom, bez obzira na (ne)poznatu istoriju.

Svi ljudi su takvi, da bi se je***i, a da im ne uđe.

 

Što se mene tiče, najviše volim da imam nešto novo i da ja prvi raspakujem. Ali ako nije takva situacija, volim da znam istoriju predmeta koji kupujem.

Ako primetim da me neko mulja  tu je kraj.

 

images.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moze covek novo uzeti mogu te zezati i ostalo, ali neko stoji iza tog novog auta. Cesto se desava da ljudi pisu i cimaju centralu tog proizvodjaca sa opisom problema gde se koliko sam video problem uvek resi. Tako je za sve, ne samo za nova kola u Srb i nije samo kod nas tako. Opet da se ima novca pre bih se upustio u to nego neki tamo preprodavac kola da me jebe i laze za moje pare. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ali se novca nema i gledajuci najjeftinije primerke sa oglasa sami dozvoljavate da vas tamo neki prodavac beep. 

Jel jos niste shvatili da se jedno prica, drugo govori a trece radi? 

Praksa koje imam daleko vise od svih vas je pokazala da uporno i uporno terate svoje a sto je u praksi u 90% slucajeva pogresno i onda su vam svi krivi pa i oni koji rade posteno svoj posao.  Ali vama je tako najlakse jer ne zelite da se udubite u problematiku. 

Ta Honda koliko god presla ce i dalje da sluzi dobro svog buduceg vlasnika jer vecina vas vozi kola sa ko zna koliko km i kune se u taj auto. Samo vasa svest vam govori da imate prave kilometre a u stvari se nadate i tesite. 

Samo mali procenat od svega nekih 10-20% vozi kola sa pravim kilometrima. 

To je cinjenica jer eto svi su prevaranti i svi spustaju kilometre a vi bas svi vozite kola sa pravim kilometrima jel tako? Pa od koga ste ih vi uzeli ako ne sa autoplaceva i prodavaca?

Bas ste vi naleteli na postene ljude jel tako? 

To je samo dokaz da ostoje ljudi poput mene koji posteno prodaju kola i govore sve sto znaju o autu i zato ih i prodaju a ljudi budu zadovoljni kao sto ste i vi zadovoljni jel tako? 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja uzeo dovezen auto iz nemačke Reno, moj buraz kupio nov Suzuki, moj kum dovezao iz švice audi, drugi dovezao iz belgije seat, dva dobra druga uzela vozila kupljena u SRB od prvih vlasnika VW, drugi buraz iz nemačke C5......
Ovi što su uzeli sa placeva su svesni da su lažne kilometraže, dakle svesno su išli na to.

Iskreno se nadam da će se situacija menjati na bolje i da će ljudi lakše moći da priušte nove ,polovne sa lizinga, kredita ili uzimati od preko automobile sa poznatom istorijom.

Jednostavno, što se više vode polemike, piše itd o svakom vidu prevare, obmanjivanja i ostalih zakulisnih radnji u vezi polovnih automibila, narod će menjati svest i mišljenje ka boljem, nadam se.

Iskreno verujem da će posle svih ovih zakona o registraciji, kubikažama, oporezivanju, tehničkim pregledima itd doći vrlo brzo i zakon o uvozu koji će stati na put prevarantima, vraćanjima kilometraže, falsifikovanju servisnih knjiga itd.

I nadam se da nećemo više imati ovakve teme i rasprave.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imao sam dva auta iz francuske i fantastična su, odlično stanje oprema i servisna istorija, mali je uzorak pa ne znam da li sam imao sreće, ali generalno nema mnogo auta iz francuske rekao BiH, pretežno Italija i germanske zemlje

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...