Jump to content
FAS Goran
aleksi1

Fiat 500L - klima ne hladi prostor u gornjoj maloj kaseti

Recommended Posts

Tek posle godinu dana, od kupovine 500L pop star (proizvodnja 2017. godina), primetio sam da u gornjoj, manjoj kaseti (kod suvozača), postoji otvor za hlađenje koji se može otvoriti i zatvoriti, ali nikakvog hlađenja, t.j. protoka vazduha nema, ni pri radu klime (bilo koja opcija dugmeta za usmeravanje vazduha), niti kada radi samo ventilator!  Kod iste, starije varijante pop star, ta opcija funkcioniše kako sa uključenom klimom tako i samo sa ventilatorom.

Pitanje je, da li je to za reklamaciju u garantnom roku ili je u pitanju opcija koja je novijim varijantama izbačena (kao i neke druge, na primer: pregradna daska u gepeku, disk kočnice pozadi, treći naslon za glavu na zadnjoj klupici, držači za naočare kod vozača, veći rezervoara tečnosti za pranje vetrobrana, itd.)?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja vozim 500L trekking od maja 2016 i išao sam čak do servisa Auto Kole da proverim tu kasetu ... hladi kad je uključena klima ali slabašno.

Preslab je protok vazduha da bi bolje hladilo, tako da ...

nema leka apoteka :P

mada ... ako ubacite unutra dobro ohlađene flašice pića ipak ostanu pristojno hladnjikave, tako da ... bolje išta nego ništa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Milan_B

Ok, ali kod mene nema nikakvog hlađenja niti protoka vazduha, kako god uključivao klimu ili ventilator!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Servis dok god je garancija aktivna. Niti ima sta da petljas ti sam ....jedino sto je cimanje za tako nesto malo sto i ne moze da posluzi svrsi

 

E sad uvek postoji mogucnost da kazu a ne to za vas paket opreme nije predvidjeno 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Proveri da li nije do polozaja. Na Stilu nije hladila ako usmeris vazduh prema vetrobranu. Ne secam se tacno na kom polozaju je radila, da li usmereno prema nogama ili prema izlazima na centralnom delu konzole.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako ne radi treba reklamirati. U svakom slučaju taj pretinac nije frižider i ne može kvalitetno hladiti. To je napravljeno samo da na dužem putu koliko toliko održava piće hladno. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, hvala svima na odgovorima. Pitao sam se samo ima li smisla reklamirati, je li to spada u opremu pop star, level up,  isporuka  20.06.2017. (poslednje isporuke stare varijante modela)?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, baš tako. Da li je "frižiderče" deo paketa? Ako jeste onda bi mogla reklamacija  da sledi, ali ko da zna šta je u paketu (sve što je napisano sam dobio), ali ovo nigde nije pisalo, pa hajde da pitam, možda neko zna nešto o tome.

A ako samo pozovem servis i pitam, sumnjam da će reći :"Da, to je pokriveno garancijom, dovezite auto da to popravimo"!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fiatov elektronski katalog delova. Pored ostalog, preko VIN se mozgu proveriti osnovni podaci vozila (tacan datum proizvodnje, listing opreme, itd...). A dalje i kompletan listing delova i opcionala sa serijskim brojevima i cenama, po komponentama vozila do u najsitnije detalje.

Imas free online jednu od poslednjih verzija, na poljskom forumu (prebaciti na ENG): http://eper.fiatklubpolska.pl/navi?FORCED=TRUE

Kao i verziju na Pekidi-ju: http://www.pekidi.com/navi?FORCED=TRUE&COUNTRY=1&LANGUAGE=3&GUI_LANG=3&SAVE_PARAM=LANGUAGE

Share this post


Link to post
Share on other sites

Burazer je kupio isti paket kao ti samo 2016 to je serija 2 i to hladjenje radi ali kao što su ljudi pisali ubaciš hladne flašice i on odražava neku temperatura a klapne su mu nameštene na one prednje izduve 4 kom e sad dal to radi i kad su klapne u nekom drugom smeru ne znam ovako je leti namešteno za klimu tako sam i ja probao korisna stvarčica koga mrzi češće da staje,reklamiraj to je ista serija kao ova znači mora da radi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imao isti slucaj, rijeseno reklamacijom, nije bilo konektovano crijevo ventilacije na taj pretinac. Minut posla u ovlastenom. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...