Jump to content
FAS Goran
neshaoct

WRC: Italija / Sardinija 2018.

Recommended Posts

Rally Italia Sardegna - Fantastična borba za podijum, dueli Ožie-Nujvil i Latvala-Lapi

 

wrc sard c3.jpg

 

Reli Sardinija, na istoimenom italijanskom ostrvu, još jednom je pokazao zbog čega je svetski reli šampionat bez premca u svetu brzine. Posle 16 brzinskih ispita, od ukupno 20, borba za mesta na podijumu se potpuno rasplamsala, ali tako je ujednačena da su tačne prognoze o rasporedu na postolju skoro nemoguće. Ožie i Nujvil vode pravu ''mrtvu trku'', a Francuz ima prednost od samo 3.9 sekundi. U drugi dan relija ušao je sa zalihom od 17.7 sekundi, ali je na ispitu 12 izgubio velikih 14 sekundi pa mu se sjajni Nujvil potpuno približio. Sva četvorica, Ožie, Nujvil, Latvala i Lapi voze pod maksimalnim pritiskom, ali i neverovatnom koncentracijom. Latvala beži mladom Lapiju samo 5.3 sekundi, dok petoplasirani Hajden Padon zaostaje za liderom relija više od 2 minuta.

 

Publika uživa, posle prolaska prve četvorice svi na mobilnim trelefonima proveravaju trenutni rezultat i svako ima svog favorita. Članovi četvorke i njihovi timovi već odavno imaju više kalkulacija. Ožie je svestan da čak i sa pobedom neće skinuti Nujvila sa prvog mesta u generalnom poretku šampionata, naravno ako Tijeri Nujvil završi reli. On opet zna da ne sme preterano reskirati i da mu je prevashodni zadatak da prođe kroz cilj. Svi se takodje nadaju dodatnim bodovima na poslednjem ispitu od 6.96 km., na poznatom ''power stage''.

U Fordu se nadaju uspehu Ožiea, a u Hyundaiju veruju u svog Nujvila. Zanimljiva je atmosfera u timu Toyote jer njihova dva predstavnika, majstori iz Finske konkurišu za podijum. Na Sardiniji se sa nestrpljenjem očekuju četiri finalna ispita. Najbolji član Citroena Norvežanin Mads Ostberg je dosta bolji od timskog rivala Kreg Brina, a u klasi WRC2 ka pobedi sigurno ide Čeh Jan Kopecki sa fabričkom Škodom Fabijom R5. Prati ga zemljak Martin Prokop sa Ford Fiestom R5.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nojvilu pobeda na Sardiniji

 

wrc sardinija 12.jpg

 

Belgijanac Tjeri Nojvil je pobedio na reliju u Italiji, na Sardiniji, u okviru Svetskog reli šampionata. On je u svom Hjundai i20 trijumfovao vremenom 3:29:18.7 ostavivši iza sebe petostrukog svetskog šampiona Sebastijana Ožijea, vozača Forda Fijeste, u uzbudljivoj završnici sa 0.7 sekundi prednosti. Na trećoj poziciji završio je Finac Esapeka Lapi u Tojoti Jaris uz 1:56.3 zaostatka za pobednikom. Za Nojvila to je treća pobeda u šampionatu, prethodne dve je ostvario u Švedskoj i Portugalu, i on je prvi u generalnom plasmanu sa 149 poena. Ožije je drugi sa 122, dok je Estonac Ot Tanak treći sa 77.

Sledeći reli vozi se u Finskoj i na programu je od 26. do 29. jula.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...