Jump to content
FAS Goran
Shojke

Fiat Punto mk.2b Dynamic

Recommended Posts

Pozdrav svima, pošto sam već neko vreme član foruma, reko bio bi red da se i zvanično predstavim. Moje ime je Bojan i iz Subotice sam.

Od pre jedno 2 meseca sam vlasnik Punta mk2 2004 godište, Dynamic oprema sa verzijom motora 1.2 8V i petoro vrata. Pre toga sam vozio francuza, tj Reno Clio 2. Za punta sam se prvenstveno odlucio zbog dostupnosti delova, dostupnosti ovlastenog servisa, a i dopao mi se Punto nakon par voznji :)  Auto sam uvezao iz Slovenije, sa 190k pređenih kilometara - majstor kaže da je kilometraža "prava".

Na autu sam u međuvremenu odradio sledeće stvari:  odradio mali servis, promenio lambda sensor, zamenio metlice brisača i desni podizač prozora kao i 2 zadnje sijalice - u njemu su bile od 5W pa mi izbacivao grešku dok nisam ubacio one od 10W.

 

Zahvaljujući postu člana Dusco, kupio sam i kremu za cipele i vratio sjaj izbledeloj plastici i gumi na par mesta. Ko bi rekao da krema za cipele čini čuda :D 

Planiram jos na njemu da odradim (kad skupim malo ke$a) : neke alu felne + letnje gume, tektiranje - na par mesta odozdo se pojavila rđa, pa bih to da rešim pre zime, ako znate nekog dobrog majstora u Subotici, slobodno predložite :) i da resim par sitnih ogrebotina od kamencića sa haube. I naravno, umalo da zaboravim, levi brisač se rasklimao, zatezao sam ga par puta ali izgleda da mu to nije rešenje. Samo da na kraju ne bude da moram menjati i mehanizam, a to im je boljka kako sam pročitao ovde.

 

Uglavnom, zadovoljan sam autom, fino se ponasa po gradu, da ga ne ureknem :) nekad moram da smanjim muziku da proverim motor da li motor radi u leru :)

Prilažem i par slika :)

 

1.jpg2a.jpg3.jpg

4.jpg5.jpg6.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Shojke

 

Da, neke alu felne bi bile prva sledeća stvar, a onda unutra može svašta nešto da se uradi, sve zavisi od tvojih želja i mogućnosti. :thumbup: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problem je vise vreme, zadnjih par meseci skoro svaku subotu radim pa i jedva nadjem vremena da radim nesto oko auta a i da se ukombinujem da se vidim sa devojkom...mozda da spojim ta dva zajedno - radim da devojkom na autu :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...