Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Markione: Fiat ostaje u Srbiji

Recommended Posts

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/uploads/monthly_2018_06/marchionne.jpg.7565c956a9dd18af04549b630afcedc4.jpg

 

Proizvodnja Fiata 500L će se nastaviti u Srbiji, izjavio je izvršni direktor kompanije ''Fiat-Krajsler Automobili'' (FCA) Serđo Markione. Kako prenosi italijanski portal ''Autoblog'', Markione je rekao i da je ''Fiat 500 idealan model da postane 100 odsto električni model za Evropu. Fiat 500 je idealno vozilo za potpuno električno rešenje. Planiramo da iskoristimo ikonski status ovog automobila i na njega primenimo zelenu tehnologiju, proširujući opseg modela'', izjavio je Markione, dodajući da će modeli 500X i 500L dobiti hibridne motore.

Markione je, predstavljajući petogodišnju poslovnu strategiju FCA, najavio niz poteza, među kojima je najava lansiranja Fiat Pande na električni pogon, povratak modela ''500 Giardiniera'' i povećanje proizvodnje premium modela u Italiji. Najavio je selidu proizvodnje Pande iz Italije u Poljsku i veću posvećenost novim modelima Fiatovih marki Maserati i Alfa Romeo. Takođe je rekao da će dug Fiata do kraja ovog meseca pasti na nulu.

Poslovna strategija se odnosi na period od 2018-2022. godine i predstavlja veliko finale za Markionea, koji je 14 godina proveo na čelu Fiata.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Covek rekao samo da se nastavlja 500L u Srbiji, pa nece ga sigurno sad izmestati... A sta ce biti posle? O tome ni reci naravno. Da se spremi novih 10k eur po radnom mestu od 300 eura??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...