Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Mišeluk 2018. - start sezone

Recommended Posts

Mišeluk za start sezone na krugu

 

Mišeluk

 

Pre pet godina posle pauze od pola decenije, ulična staza Mišeluk na periferiji Srpske Atine vraćena je u igru zahvaljujući pre svega grupi entuzijasta. Prvog vikenda juna Novi Sad biće domaćin premijernog ovosezonskog takmičenja na kružnim stazama za šampionat Srbije. Već pomenuti zaljubljenici u auto sport iz sezone u sezonu podižu nivo organizacije na saobraćajnoj petlji Mišeluk, na radost takmičara i publike, što svakako zavređuje reči hvale. Takmičenje zvanično počinje u subotu. 2. juna u ranim prepodnevnim časovima tehničkim prijemom i verifikacijom. Posle toga slede slobodni, a tačno u podne i zvanični sa merenjem vremena, tačnije kvalifikacioni za startne pozicije na trci. Deo publike koji voli da pogleda i treninge neka se pridržava zadatih vremena, jer su organizator unazad gledano uredno pratili satnicu. Nedelja je rezervisana za trke po klasama, tačnije u najvećem broju po divizijama. Start prve trke zakazan je 12 časova, a sat vremena ranije biće upriličen brifing sa vozačima. Sve divizije i klase voziće po 15 krugova, izuzev Kup fića koji će voziti 6 krugova.

 

Saobraćajna petlja Mišeluk

Dužina staze iznosi 3.420 metara, širine je od 6-11 metara, sa asfaltnom podlogom. Vozi se levi krug. Staza se nalazi na saobraćajnoj petlji ''Mišeluk'' sa sremske strane grada Novog Sada.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nemanja Milovanović slavio na Mišeluku uz najbrži krug trke

 

miseluk 2018.jpg

 

Posle sjajno odvezenih kvalifikacija i osvajanja pol-pozicije, Nemanja Milovanović uspeo je da osvoji Veliku nagradu Novog Sada. On je na Mišeluku trijumfovao ispred Slobodana Jovanovića i Alekse Radojkovića u svojoj klasi, dok je u diviziji takođe bio prvi ispred Dragana Stojkovića i Darka Božilovića. ''Napokon je sve radilo kako treba, auto je bio sto odsto spreman i nije pravio nikakve probleme. Krenuo sam u srednjem ritmu, odmah napravio lepu prednost i sve je ukazivalo da mogu do pobede. Međutim, u drugom krugu sam napravio malu grešku na prvoj krivini, zakačio sam gume i izleteo sa staze. Srećom, uspeo sam da se vratim u trku, ali me je moj brat Mirko sustigao, a posle dve krivine i veoma čisto pretekao'', prepričava dešavanja sa Mišeluka Milovanović. ''Auto na sreću nije bio oštećen, pa sam već u sledećem krugu vratio vođstvo, zatim pojačao tempo i tako završio trku. Presrećan sam''. Nemanja je zabeležio i najbrži krug trke, dok je njegov brat Mirko morao da odustane zbog problema sa menjačem. On se posle trke zahvalio svojoj porodici i publici koji su ga podržali, kao i timu i sponzorima.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...