Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Da li će Maserati napraviti pravi super automobil?

Recommended Posts

maserati ss.jpg

 

Osim modela MC12, koji je u suštini Ferrari Enzo u drugačijem ruhu, Maserati nije konstruisao pravi super automobil sa agregatom smeštenim između dve osovine zaista dugo. Međutim, koliko god bismo mi voleli da vidimo novi super automobil kompanije Maserati, istina je da takvo vozilo uopšte nije u planovima kompanije, a neće biti ni tokom sledećih pet godina. Ipak, to nije sprečilo Rejna Priska, da dizajnira jedan takav automobil, i da ga predstavi na render fotografiji. Moramo priznati da on izgleda fenomenalno i da definitivno zaslužuje Maserati značku.

 

Na prednjem delu automobila ističe se velika maska sa značkom ''trozupca'', a agresivne vertikalne linije prosto ''vape'' za pažnjom. Tu su i zaobljeni farovi i hauba sa linijama koje podsećaju na onu sa modela GranTurismo. Dalje se ističu crne felne, Toyo pneumatici i svetlo plava kočiona klješta. Vrata su takođe interesantna i na njima se nalazie usisnici za vazduh u boliku trougla. Oštra linija krova podseća na onu sa modela Honda NSX. Sve u svemu, zaista bismo voleli da je ovakav automobil stvarno u planovima kompanije Maserati. Trenutno se planovi za najuzbudljiviji automobil iz game italijanskog proizvođača odnose na model Alfieri, koji je predstavljen kao koncept 2014. godine, ali je njegova proizvodnja nekoliko puta odlagana. On bi trebalo da bude predstavljen početkom sledeće decenije. Iako Alfieri neće imat agregat montiran na sredini ''mid-engine'', njegov dizajn će biti sjajan.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...