Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
NebojsaG

Fiat Grande Punto - luft i zveckanje pri mrdanju volana

Recommended Posts

Pozdrav svima. Nisam znao tacno kako da nazovem temu ali verujem da ce biti jasno kada se pogleda slika. Ovaj problem sam vec imao pre jedno god dana ali danas se opet pojavio. Ne znam ko je koliko upucen u sve ovo ali evo da objasnim sta se u stvari desi. Izmedju dve metalne sipke obelezene brojevima 1 i 2 se pojavio luft, tj deo obelezen br 1 radi kada ga pomerate rukom i proizvodi zvuk zveckanja, udaranja metal o metal, a samim tim i doprinosi pojavi lufta u volanu propraceno istim zvukom lupkanja/zveckanja. To se sve desi jer iz svojih lezista ispadnu plocice  ( ima ih koliko se secam 3 kom ) koje se nalaze u delu obeleznom br 2 i spadnu u sipku br 1. Te plocice ne drzi nista sem masti, tako da ih je majstor vratio nazad na svoje mesto, stavio tovat masti i jedva nabio nazad, posto je malte ne sve to u 0. Moje pitanje je da li se neko susretao sa ovakvim problemom i ako jeste na koji je nacin resio? Nije mi jasno iz kog razloga spadnu kada je jedva nabijeno i da ne postoji nikakv osigurac ama bas nista, i da ih drzi samo mast...Ovo naravno moze da se resi istom procedurom, ali definitivno nije resenje ako ce da spada na svakih god dana. Unapred hvala!

 

sipke.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reseno. Ako nekome bude zatrebao tip oko ovoga, slobodno neka pise. Veoma prosto smo resili po meni jednu nebulozu u samom projektovanju ovog dela. Pozzz!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Radila je burgija i jedna bolcna, nista vise ;) Cim uhvatim malo vremena uslikacu lepo kompletan deo rastavljen da mozete da vidite o cemu se radi. Bzv sam kupio drugi polovan deo, ali dobro, 1000 din je bilo u pitanju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...