Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Da li je ovo Tesla Model Y?

 

179792-tesla y.jpg

 

Dok u javnosti kruže zabrinjavajuće vesti iz Tesle, američka kompanija je objavila promotivni video koji da je mali uvid u ono šta se dešava i šta će stići iz Polo Alta. Međutim, u masi kadrova iz fabrike, testiranja aktuelnih modela, električnog šlepera i razvoja tehnologije, pažnju je najviše privukao kratak kadar iz 15. sekunde videa:

 

 

U pitanju je delimično prekriveni automobil koji liči na krosover, pa su odmah počele spekulacije da je u pitanju Model Y. Tesla je još prošlog leta najavio Model Y koji će biti kompaktni krosover jeftiniji od većeg Modela X. Kompanija je najavljivala početak proizvodnje sledeće godine, ali je nedavno direktor Ilon Maks istakao da se to neće dogoditi pre 2020. godine. Javnost je vrlo skeptična u vezi sa tim s obzirom da je Mask već najavio da se neće proizvoditi u kompanijinom pogonu u Fremontu, u jeku serije problema s kojima se nosi - nedostatak gotovine, kašnjenje u proizvodnji, istrage bezbednosnih segmenata.

 

Malo je zvaničnih infomacija o Modelu Y, zna se samo da će biti baziran na Modelu 3 koji trenutno zadaje glavobolju Masku, te da će imati dva različita pakovanja baterija uz pogon sa dva motora koji će Model 3 dobiti predstojećeg leta. Deo promotivnog videa je posvećen i Roadsteru koji ističu minimalistični enterijer i ''raketno'' ubrzanje. Za Roadster je jesenas najavljeno da će imati baterijski paket od 200 kWh sa dometom od skoro 1.000 km, da će ubrzavati 0-100 km/h za manje od 2 sekunde, a da će maksimalna brzina premašivati 400 km/h.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tesla Model Y najavljen za 15 mart 2019. godine

 

tesla y.jpg

 

Direktor Tesle Ilon Mask najavio je predstavljanje krosover automobila Model Y za mart sledeće godine. Mask je na pitanje jednog pratioca na Twitteru kog datuma će otkriti Model Y odgovorio sa 15. mart. Prvi čovek kompanije Tesla je potom objasnio da je ''izmislio'' datum jer mu Martovske ide (tog datuma su Rimljani održavali svetkovinu u čast boga Marsa, mada ima i značenje opasnosti koja preti jer je istog datuma ubijen Julije Cezar, prim. aut) ''zvuče dobro''. Međutim, Mask je ipak istakao da je to više nego realan datum s obzirom na planove kompanije. ''Mogli bismo da otkrijemo Model Y nekad u periodu između kraja ove i sredine sledeće godine, pa 15. mart zvuči ispravno'', zaključio je Mask. Ukoliko Tesla zaista predstavi Model Y na ovaj datum, to će biti godinu dana pre očekivanog početka proizvodnje ovog automobila. Mask je prošle godine najavio da le Model Y koristiti "neopisivu" platformu, ali je Tesla ipak odlučila da to bude arhitektura na kojoj je izgrađen Model 3, kako bi olakšali razvoj. Uprkos istoj bazi, u Tesli nameravaju da Model Y bude značajno napredniji od Modela 3. Mask je najavio da će šasija imati svega 100 metara varova, za razliku od 1.500 m kod Modela 3 ili čak 3.000m kod Modela S.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tesla Model Y dobio zeleno svetlo za proizvodnju

 

tesla y.jpg

 

Teslini automobili Model S i Model X su već etablirana vozila na onim tržištima na kojima su dostupni, a prodaja Modela 3 je toliko dobra da je njen proizvođač napokon uspeo da ostvari pozitivne finansijske rezultate. Ovaj američki proizvođač je već potvrdio da radi i na novom Roadsteru, a sada saznajemo i da je Model Y napokon dobio zeleno svetlo za proizvodnju. Podsetimo, Model Y je ranije najavljeni električno pokretani crossover koji će veliki deo svojih komponenti pozajmiti od Modela 3. Drugim rečima, radiće se o kompaktnom crossoveru koji će se u ponudi smestiti ispod Modela X, a direktnu konkurenciju, kada je reč o dimenzijama, će mu činiti Mercedes EQC, Jaguar I-Pace i sl. Po trenutno dostupnim podacima Model Y bi trebalo da bude predstavljen tokom sledećeg proleća, dok bi proizvodnja počela u prvoj polovini 2020. Cena će mu se kretati između one za Model 3 i Model X. Njegovim dolaskom na tržište Teslina ponuda, ako izuzmemo Roadster, će napokon dobiti svoj ranije zamišljeni veoma privlačni oblik - S - 3 - X - Y.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tesla Model Y će imati premijeru 14. marta

 

166614-tesla y.jpg

 

Kompanija Tesla je potvrdila da će svoj električni crossover pod nazivom Model Y predstaviti 14. marta.

Radi se o dugo očekivanom električnom modelu za koji se veruje da će biti prodavaniji od Modela 3. Teslin Model Y će biti predstavljen u LA Design Studiju u vlasništvu kompanije, a direktor Elon Musk je ove vesti potvrdio putem Twittera. Dodao je da je Model Y SUV koji je za 10 posto veći od Modela 3 i da će biti za 10 posto skuplji. Otkrio je da će koristiti istu bateriju, ali da će imati nešto manji domet. To je sve što se za sada zna o Modelu Y. Prema kompaniji Tesla, Model Y će uglavnom biti baziran na Modelu 3. To znači i manje troškove razvoja koji se neće odrazitii na nižu cenu. Špekuliše se da će električni SUV koštati 40.000 dolara. Ranije glasine su govorile da će imati tri reda sedišta, ali to je itekako pod znakom pitanja.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tesla Model Y zvanično

 

tesla y 1111.jpg

 

Na posebnom događaju u Los Anđelesu kompanija Tesla je predstavila svoj novi automobil. Ovoga puta je reč o crossoveru pod nazivom Model Y, odnosno automobilu koji će kompletirati Teslinu S3XY ponudu.

 

tesla y 111.jpg

 

Konkretnije, reč je o vozilu koje se bazira na Modelu 3 pa će se njim deliti veliki broj komponenti, a u ponudi će se smestiti ispod Modela X. U Tesli očekuju da bi Model Y mogao da se prodaje u većem broju primeraka nego Model 3 i Model S zajedno. To dovoljno govori o važnosti ovog automobila za njegovog proizvođača.

 

190375-tesla y 1.jpg

 

Tesla će ponuditi Model Y u četiri konfiguracije. Početna verzija ''Standard Range'' bi trebalo da stigne na proleće 2021. godine a cenom će biti najpristupačnija. Na američkom tržištu će za ovu verziju biti potrebno 39.000 dolara.

 

tesla y 11111.jpg

 

Pre nego što stigne ''Standard Range'', kupcima će na raspolaganju stajati tri različite varijante od kojih će sve biti lansirane na tržište tokom jeseni 2020. godine. Prvi je Model Y ''Long Range''. Kao što ime implicira, ova varijanta će se svojim kupcima ponuditi najveću autonomiju, odnosno njeni korisnici će moći da prevale 480 km sa jednim punjenjem. Za ubrzanje do 100 km/h će joj biti potrebno tek malo više od 5.5 sekundi, a najveća brzina će iznositi 210 km/h. Cena u SAD-u za taj model će se kretati od oko 47.000 dolara.

 

tesla y 111111.jpg

 

Zatim sledi Tesla Model Y ''Dual Motor AWD''. Ova verzija će žrtvovati nešto više od 30 km dometa za bolje performanse. Tako će do 100 km/h ubrzati za 5 sekundi, dok će najveća brzina iznositi 217 km/h. Početna cena će iznositi 51.000 dolara.

 

190376-tesla y 11.jpg

 

Napokon, u ponudi će se naći i Tesla Model Y ''Performance''. Zahvaljujući snažnim električnim motorima ova verzija će postizati najveću brzinu od 241 km/h, a do 100 km/h će ubrzavati za malo više od 3.5 sekunde. Autonomija će se kretati oko 450 km, a početna cena oko 60.000 dolara. Kao što se moglo i očekivati Model Y se svojim spoljašnjim dizajnom ugledao na svog limuzinskog blizanca, odnosno Model 3. To posebno važi napred, dok bočne linije i zadnji kraj upućuju na porodičnu povezanost sa većim crossoverom u Teslinoj ponudi, odnosno Model X.

 

tesla y 1111111.jpg

 

U unutrašnjosti Model Y nudi opcionu mogućnost smeštaja do sedam osoba i, kada je reč o prednjoj armaturi i kokpitu, prihvata isti minimalistički dizajn Modela 3. Među ključnim karakteristikama enterijera su panoramski stakleni krov, 15-inčni centralni ekran osetljiv na dodir kao centar infotainmenta, kao i i do 1.860 litara tovarnog prostora sa preklopljenim zadnjim sedištima.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

U Fordu nisu impresioniran Teslinim novim krosoverom

 

185354-ford ev.jpg

 

Ford je saopštio da će njegov električni krosover inspirisan Mustangom biti konkurencija nedavno predstavljenom Tesla Modelu Y.

''Hold your horses'', tvitovali su iz Forda tokom premijere novog Teslinog modela, a što je izraz koji bi mogao da se prevede kao ''polako, ne srljaj'', a naravno igra reči je jasna s obzirom na ime popularnog Fordovog sportskog automobila. Iz Forda su najavili da će njihov električni krosover stići u prodajne salone sledeće godine, kada će i Tesla početi isporuke Modela Y. Dok su poznate cene za Model Y, iz Forda još nema najava koliko bi mogla da košta CUV verzija Mustanga. I dok se još spekuliše i o tačnom imenu, najavljeno je samo da će imati autonomiju od oko 500 kilometara.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Proizvodnja Teslinog Modela Y počinje nešto ranije nego što je planirano

 

tesla y 11111.jpg

 

Američki proizvođač saopštio je da će početi proizvodnju novog modela nešto ranije nego što je planirano. Kada je Tesla predstavio Model Y najavljeno je da će serijska proizvodnja startovati u jesen 2020, ali je sada datum početka izrade produkcijske verzije pomeren na leto sledeće godine.

 

''Instalacija opreme za proizvodnju Modela Y je u toku uoči planiranog lansiranja sledeće godine. Krećemo se brže nego što je prvobitno planirano'', kažu u ovoj kompaniji. Proizvodnja novog električnog krosovera u početku će se odvijati na petoj montažnoj liniji u fabrici automobila u Frimontu u Kaliforniji. Kasnije će se Model Y praviti i u novoj ''Gigafabrici 3'' u Šangaju u Kini. Osim što je najavio da će Model Y stići ranije nego što se očekivalo, američki proizvođač je saopštio da je u trećem kvartalu 2019. ostvario prihod od 6.3 milijarde dolara. Pored toga, Tesla je objavio da je započela probna proizvodnja Modela 3 u ''Gigafabrici 3''. Ta kompanija navodi i da je u poslednjoj fazi procesa odabira lokacije za novu "Gigafabriku" u Evropi. Ovaj pogon, koji će početi sa radom 2021, pridružiće se fabrikama u Frimontu i Šangaju u izradi Modela 3 i Modela Y.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tesla Model Y ide u proizvodnju pre roka

 

tesla y 111111.jpg

 

Tesla Motors zatražio je od svojih tajvanskih dobavljača da ubrzaju izradu delova za Teslu kako bi Model Y počeo da se proizvodi pre nego što je prethodno najavljeno. Kako se navodi, cilj je da novi, pristupačniji električni SUV uđe u serijsku proizvodnju najmanje šest meseci ranije i da se pojavi na putevima već u prvom tromesečju 2020. godine. Podsećamo, kada je Model Y predstavljen javnosti Tesla je najavio da će masovna proizvodnja ovog vozila startovati u jesen 2020. godine, a pre dva meseca Ilon Mask je izjavio da je taj rok pomeren za leto sledeće godine. Direktor Tesle tada je rekao i da se pripreme za proizvodnju u fabrici u Frimontu odvijaju znatno brže nego što je u početku planirano.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tesla Model Y već krajem ovog meseca?

 

tesla y 1111.jpg

 

Prvi Tesla Model Y mogao bi da se pojavi već do kraja januara, prema pojedinim spekulacijama. Postoje indicije da će se Tesla Model Y na tržištu pojaviti još ranije nego što je planirano, a to je u javnost izašlo kao glasina koja je potekla od osobe koja je zaposlena u Tesli. Informacije iz SAD kažu da bi prvi Tesla Model Y na tržište izašao već za dve nedelje, tačnije krajem januara. U Kaliforniji se test modeli već mogu videti, a prvi put su se pojavili ovog meseca kao i pojedini podaci koje do sada nismo mogli da vidimo javno. Ovo naravno nije garancija da ćemo već krajem januara na ulicama moći da vidimo Teslu, ali bi ovakva stvar fanove ovog proizvođača električnih automobila svakako radovala.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kompanija Tesla počela sa proizvodnjom Modela Y

 

200278-tesla model y 001.jpg

 

Američka firma je potvrdila da je počela proizvodnja modela Y i da će dostavljanje modela početi već u martu 2020. godine. Ovo je stiglo kao rezulat Tesline objave o poslovanju iz poslednjeg kvartala 2019. godine. Kada je Tesla po prvi put prikazala Model Y kao prototip početkom prethodne godine bilo je jasno da će se Y pojaviti pre kraja 2020. godine, da bi se u oktobru 2019. godine ovaj Model Y najavio za leto 2020. godine. Ostaje nejasno kako je Tesla uspela tako brzo da krene sa produkcijom Modela Y, pošto je kompanija stekla ''naviku'' da kasni sa proizvodnjom novih modela. Prvi čovek Tesle, Ilon Mask rekao je da će samo određeni broj Modela Y biti proizveden, a da će se proizvodnja podizati na godišnjem nivou, a očekuje se da se Model Y pojavi u fabrikama u Kaliforniji već 2021. godine, dok će se u Šangaju praviti SUV.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Autonomija Teslinog Modela Y iznad očekivanja

 

tesla y 111.jpg

 

Tesla je krajem januara pokrenuo serijsku proizvodnju novog krosovera - Modela Y, koji će do prvih vlasnika stići u martu. Kada je pre godinu dana Ilon Mask predstavio ovo vozilo, najavljeno je da će, u zavisnosti od verzije, Model Y imati autonomiju od 370 do 480 km. Međutim, prema podacima koje je objavila američka Agencija za zaštitu životne sredine (EPA) koja je ispitivala top verziju Tesla Model Y Performance sa dva elektromotora i pogonom na sva 4 točka, rezultati su iznad očekivanja.

EPA je saopštila da ovaj automobil može da pređe do 537 km u gradskoj vožnji, 507 km u kombinovanom režimu, dok je najmanja autonomija na auto-putu i iznosi 468 km. Treba napomenuti da ovi podaci mogu da variraju u zavisnosti od dimenzija točkova, a pretpostavlja se da je EPA testirala vozilo sa alu felnama prečnika 19 inča, mada u izveštaju ovaj podatak nije naveden. U svakom slučaju, navedeni podaci idu u prilog Tesli s obzirom da je EPA poznata po prilično realističnim rezultatima, bilo da je reč o merenju potrošnje konvencionalnih automobila ili autonomije u vožnji električnih modela.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Počele isporuke Teslinog Modela Y

 

201604-tesla model y.jpg

 

Iako američka kompanija nije baš poznata po ispunjenju obećanih rokova, prvi primerci novog Modela Y sišli su sa proizvodne trake na vreme. Kompanija Tesla je obeležila početak serijske proizvodnje svog četvrtog automobila iz aktuelne game - krosovera Model Y, novim videom. Kako prenosi B92, američki proizvođač očekuje da će ovaj automobil biti jedan od njihovih najprodavanijih modela, s obzirom na kombinaciju praktičnosti i cenovne pristupačnosti.

 

U početku će kupcima biti ponuđene bogatije opremljene i skuplje verzije, a najjeftinije opcije će stići na tržište nešto kasnije. Model Y Long Range Dual Motor AWD (sa dva elektromotora i pogonom na sva 4 točka) košta od 52.990 dolara. Ova verzija ubrzava 0-60 milja na sat (0-96 km/h) za 4.8 s i dostiže maksimalnih 217 km/h. Sa punom baterijom može da pređe do 509 km. Kupcima je na raspolaganju i dinamičnija Performance opcija po ceni od 60.990 dolara. Ovaj krosover iz stanja mirovanja do brzine od 96 km/h stiže za svega 3,5 s, a može da razvije 233 km/h. Autonomija je gotovo ista kao kod slabije verzije. Osim boljih performansi, ova varijanta Modela Y ima i specijalne 21-inčne alu felne, spušteno oslanjanje, snažnije kočnice, a dostupan je i doplatni Performance paket koji podiže maksimalnu brzinu na 250 km/h. Kada je reč o pristupačnijoj verziji Modela Y, ona će se u prodaji pojaviti početkom sledeće godine po ceni od 39.000 dolara, ali i sa manjom autonomijom u vožnji od svega 370 km.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tesla Model Y

 

Na testu je Performance verzija, ali bez obzira koja je verzija u pitanju negde oko 75% delova je ista kao na Modelu 3:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mnogo primedbi na Teslin Model Y

 

tesla model y 001.jpg

 

Kako je Tesla poslednjih godina značajno povećao obim proizvodnje, mnogi su im zamerali da njihovi novi automobili, iako su prošli kontrolu kvaliteta, imaju brojne sitnije nedostatke. Kako prenosi B92, većina primedbi bila je estetske prirode i odnosila se na loš kvalitet farbe, sa puno manjih ogrebotina i trunki prašine zarobljenih u laku, a bilo je dosta zamerki i na nejednake zazore između panela karoserije. Nedavno je Tesla počeo sa isporukama najnovijeg vozila u gami - Modela Y, pri čemu se kompanija pohvalila da je serijska proizvodnja počela i pre zacrtanog roka. Međutim, izgleda da je zbog brzine žrtvovano ponešto kada je reč o kvalitetu završne obrade automobila.

 

Na kanalu Chicago Auto Pros objavljen je video u kome je detaljno prikazano šta sve zameraju Tesli u pogledu kvaliteta Modela Y. Ne iznenađuje što su ''na tapetu'' ponovo farba spoljašnjosti i zazori između delova karoserije. Neki od ovih nedostataka su zaista marginalni, dok se za neke može pretpostaviti da su nastali u toku transporta vozila od fabrike do kupca. Ipak, to ne amnestira proizvođača, ali i prodavca od odgovornosti. U videu je takođe ukazano i na aljkavost prilikom ugradnje nekih delova enterijera:

 

 

Podećamo da verzije koje se trenutno prodaju na američkom tržištu uopšte nisu jeftine. Tako, na primer, Model Y Long Range Dual Motor AWD (sa dva elektromotora i pogonom na sva 4 točka) košta od 52.990 dolara. Kupcima je na raspolaganju i dinamičnija Performance opcija po ceni od 60.990 dolara. Kada je reč o pristupačnijoj verziji Modela Y, ona će se u prodaji pojaviti početkom sledeće godine po ceni od 39.000 dolara.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

edmunds.jpg Edmunds video: Test 2020. Tesla Model Y

 

Drugi SUV u ponudi Tesle, ali...dosta manji od Modela X, manje neobičan, ima ''normalna'' vrata, jeftiniji je. Faktički, ovo je prvi mali luksuzni potpuno električni SUV na tržištu.

Mnogo zajedničkog ima sa Modelom 3, poput dizajna unutrašnjosti i uopšte pogona:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

redlinereviews.jpg Redline Reviews video: Tesla Model Y

 

Električni SUV sa pristupačnijom cenom (u odnosu na model X) - na istoj je platformi i deli oko 75% delova sa Modelom 3:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotradervelikoA.jpg Autotrader video: Test Tesla Model Y

 

Takvo je vreme došlo da je kompaktni crossover važan za svakog proizvođača automobila. Nije ni Tesla izuzetak, ali je ona napravila naravno potpuno električni crossover koji će verovatno postati njen najprodavaniji model:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

kelleybluebook.jpg KelleyBlueBook video: Test Tesla Model Y

 

Kada Teslin Model 3 postane crossover/SUV = Model Y:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

motortrend.jpg MotorTrend video: 2020. Tesla Model Y

 

Da je ovo ustvari Model 3 podignut da bude SUV je vidljivo unutra, vidljivo u tehničkim rešenjima, ista platforma...ukratko - 70% ovog auta je potpuno isto kao kod Modela 3:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

thefastlanecar.jpg TheFastLaneCar video: Tesla Model Y

 

Pogledajte zašto neki misle da je ovo najbolji novi auto godine....dodao bih, pod uslovom da ga dobro sklope:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Krov novog Tesle Modela Y odleteo samo nekoliko minuta nakon isporuke

 

tesla krov.jpg

 

Uz neke fabričke greške koje se svakom proizvođaču mogu desiti, postoje i oni koji već godinama imaju prilično lošu završnu obradu. Jedan od najpoznatijih primera je upravo američka Tesla koja redovno dobija prigovore i kritike zbog brojnih detalja. Tako su Model S i Model X imali problema sa vlagom u kućištima svetala nakon samo godinu dana korišćenja, nekim primercima Modela 3 se čak i volan odvojio za vreme vožnje, a sada je stigao Model Y s brojnim novim problemima. Prvi vlasnici ovog manjeg SUV-a su se žalili da im njihovi primerci iz fabrike dolaze sa ogrebotinama na branicima, i sa vrlo lošom završnom obradom u unutrašnjosti.

 

Međutim, pre nekoliko dana je zabeležen još jedan vrlo zabrinjavajući ''kvar'' - novom vlasniku je nakon samo nekoliko minuta nakon preuzimanja odleteo celi panoramski krov. Na Reddit-u se javio novi vlasnik Tesle Model Y koji je ispričao da je nakon dugog čekanja konačno otišao da preuzme svoj novi automobil. Sve je bilo u redu dok nije došao na autoput, a zatim su počele da se dešavaju čudne stvari. Anonimni vlasnik priča da su sin i on odjednom čuli veliku buku od vetra dok su se vozili na autoputu, i da kada su pogledali u panoramski krov, isti je samo odleteo u vazduh. Čak je i priložio snimak kako vozi novi Model Y, ali u potpunosti bez krova:

 

 

Dodaje da se odmah vratio u prodajni salon Tesle kao i da mu je menadžer odmah objasnio dve mogućnosti koje su se mogle desiti. Prva opcija je da lepak za krov nije bio ispravan, ali druga je jednostavnija i pomalo zastrašujuća - menadžer tvrdi da je vrlo moguće da su u fabrici zaboravili da stave lepak između staklenog krova i karoserije. Već smo pomalo navikli na Tesline gafove prilikom proizvodnje novih automobila, ali ovakve stvari jednostavno ne smeju da se dešavaju. Osim što je ova situacija bila izuzetno opasna za putnike u novom Modelu Y, brojni drugi učesnicii u saobraćaju su takođe mogli da nastradaju prilikom pada krova na put. Sada možemo samo da se nadamo da će Tesla preduzeti sve potrebne mere da se ovo više ne dešava.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...