Jump to content
FAS Goran
nestor

Fiat / Lancia / Alfa dijagnostika - adapteri, softver i primena (by Banetv)

Recommended Posts

Zavisi kako na kom autu, na Stilu možeš većini da pristupiš što se tiče samog programa ali nije program jedino ograničenje. Najbolje pogledaj http://fiatecuscan.net/SupportedVehiclesList.aspx

Sve što je crveno ne može sa free verzijom !

KL = VAG COM KKL 409.1

KL 1 = VAG COM KKL 409.1(modifikovan)

KL 3 = VAG COM KKL 409.1(modifikovan)

KL 9 = VAG COM KKL 409.1(modifikovan)

KL 12 = VAG COM KKL 409.1(modifikovan)

ELM = ELM327 v1.4

ELM 1 = ELM327 v1.4(modifikovan)

ELM 9 = ELM327 v1.4(modifikovan)

ELM 12 = ELM327 v1.4(modifikovan)

ELM C19 = ELM327 v1.4(modifikovan+CAN)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kupljen jedan KKl(modifikovani sa pristupom linijama 1,3,7,9,12)

radi "druženja" sa mojom Lybrom. Sve radi kako treba.

"Al progresivno počeše prohtevi da rastu", zna li ko šta

sve uopšte taj interfejs podržava od softvera?

Sa FiatECUscan radi odlično,trebalo bi da radi sa VAGcom(nekim starim), radi li još sa čim?

Čisto sam radoznao? Burazer ima Astru 2001. moze li tu nesto da se vidi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako sa Fiatecuscan-om radi odlično, ne vidim šta još želiš osim eksperimanta? Za ova naša vozila (fiat,alfa,lancia) je tranutno na granici profesionalnog softvera. Sa ostalima, mislim na univerzalne, ćeš imati sve to ali u manjem obimu. Ali probaj da bi se uverio. Ni sa jednim nemaš tako kvalitetno snimanje dinamičnih parametara (koji se snimaju u vožnji). Mada neki kao Dashkommand imaju lep interfejs za praćenje parametara motora tokom vožnje ali ti treba carputer.

Za Astru ne znam, idi na Opelov forum.

Edited by Banetv

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imam problem sa fiatecuscan-om da na XP-u ne mogu da citam kilometrazu,brzinu vozila i sve ostalo.Probao sam na vise racunara i isti je problem a na win 7 normalno radi!Citanje i brisanje gresaka radi!Da li je neko imao ovakav problem!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Razne verzije,pocevsi od 2.5, 2.6 i novije!Na mom racunaru imam xp i win 7, na xp-u ne funkcionise kako treba a na win7 sve radi normalno!Mislio sam da je problem u mom novom racunaru ali sam posle sreo isti slucaj na par racunara!Na starom racunaru sam imao xp i sve je normalno funkcionisalo!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probaj 3.1.1 ako i dalje nevalja imaš u donjem desnom uglu crveno dugme "Send Report". Ako sw bug biće ispravljen ali nije mi jasno šta ti se to dešava. Ja nisam ni na jednom autu imao takav problem a koristim samo xp.

Share this post


Link to post
Share on other sites

zdravo zna li neko so kojom programom mogu da povezem FIAT bravo 1.9 jtd sa komp imam i ELM 327 I VAG KKL probao sam sa fiatecuscan ali nije mi omogucio pristap jel zna neko pojednosvanii put i gde se nalazi konektor za ABS i AIRBAG :wallbash:

Edited by neshaoct
spojena tema

Share this post


Link to post
Share on other sites

probao sam ali nije htelo nikako da se poveze sve sam downloadirao i elm i vag sam instalirao ponovo i nije htelo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Konektor za airbag i abs je isti onaj koji se koristi za pristup motornom računaru t.j. OBDII ili 3PINski konektor kod starijih.

Da li koristiš ELM i KKL u fabričkom stanju bez prepravke :question:

Share this post


Link to post
Share on other sites

ovaj kod meni e 3 pinski ali zbunio me ima 2 jedan na kable koji ode u motoru a drugi na kutiju za osigurace u motornom delu a elm i kkl kako su mi pristigle samo drajvere sam instalirao elm e na com1 a kkl e na com2 drugo nista nije taknuto na njim a za kkl na cd je imao samo vag com 409.1 i ne radi :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kupio bih neki rucni sken uredjaj za FIAT BRAVO 1.2 16V 2001g a posto vidim da ovde ima dosta dobrih majstora molio bih da mi pomognete u i izboru uredjaja. Neka hobi varijanta za homemade upotrebu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Za sve one koji imaju volju da samostalno modifikuju ELM327 interfejs evo slikovitog uputstva kako to uraditi pomoću DIP prekidača. Na prvoj slici prikazani su kontkti dip prekidača gledano sa unutrašnje strane oplate ELM-a kad ste ga već na neki način spojili sa istom. Donji deo pokazuje vezu sa pločicom interfejsa a gornji sa OBDII konektorom.

ELM327_MOD_Shemajpg.jpg

Nakon što ste napravili sve ove veze ELM327 sa modifikacijom koristite rasporedu prekidača kao na slici ispod.

ELM327_CANmod.jpg

Ovakav vid modifikacije predstavlja najjeftiniju moguću soluciju sa kojom možete da imate pristup svim modulima na svim Fiatima osim Airbag-a a na modelima Fiat 500, Fiat Grande Punto, Alfa Mito, Alfa Romeo Giulietta je i Airbag dostupan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav svima. Procitao sam dosta u ovoj temi ali ne i sve. Od skora sam postao ponosni vlasnik Stila 1.2 i hocu da uzmem kabal za dijagnostiku, medjutim potpuno sam nov u ovome, asko moze neka preporuka i kratko objasnjenje. Cackao sam na netu i nasao dve povoljne varijante:

http://www.kupindo.com/kupovina/Auto-i-moto-delovi/Rezervni-delovi/Autoelektrika/USB-ELM327-1-4-OBD2-AUTODIJAGNOSTIKA/9573771

Elm327 1.4 ili

http://www.kupindo.com/kupovina/Auto-i-moto-delovi/Ostalo/VAG-409-1-USB-KKL-OBD2/9548632

Vag 409.1

Pretpostavljam da je prvi bilji izbor, bar sam ovde procitao da forumasi vise koriste elm327. Koja je razlika izmedju ova dva, sta je bolje uzeti, predlozite nesto od ova dva ili nesto trece, povoljnije ili kvalitetnije. Hvala!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I meni je stigao kkl iz kine ali naravno cd je ostecen toliko da ga racunar uopste ne ocitava a nije ni cudo jer je kinez sve spakovao u obicnu papirnu kovertu bez ikakve kutije ili zastite.

Moze li neko da uploaduje sadrzaj cd koji dodje sa kkl interfejsom mada sam drajvere skinuo i instalirao sa linka koji je postavljen u ovoj temi ali bih voleo da imam i taj vagcom koji dodje (valjda) na cd-u.

Share this post


Link to post
Share on other sites

uz taj kabl dobijes samo softver za vag grupu. Guglaj vag 409.1 i skini. Imas da skines gde hoces. Mislim da cak i na sajti ross-techa ima da se skine. Potrazi i verziju na srpskom/hrvatskom, mislim da je oznaka 3.1 (nisam siguran za ovo). Mozes i kod Spasketa na sajru da skines tu verziju na srpskom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

pozdrav za sve forumase i da pohvalim postojanje ovakvog vida saradnje.

procitao sam sve sto ste pisali o elm-327 i o kkl-u.posto vozim fiat stilo 1.9jtd resih da se oprobam u nabavci navedenih kablova.sve je proslo kako je i napisano u dosadasnjim postovima.narucih,kupih i prikljucih na auto.

napravio sam modifikaciju i na elm-u i na kkl-u.sve radi i sve je ok.zanima me samo ,posto sam negde procitao da sa kkl-om moze da se ocita i motor,da li to stvarno moze ili je samo "mosa" za nas neupucene.koliko sam shvatio iz dosadasnje price elm-327 cita sve osim vazdusnih jastuka , a kkl sve osim motora.naravno da pricam o modifikovanim kablovima.napominjem da je modifikacija uradjena po uputstvu sa ovog foruma.

pozz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Čitaju i jedan i drugi motornu grupu i kao što si napisao samo kkl čita vazdušne jastuke ako govorimo o vozilima bez can-a.

Zašto bi bila fora da to radi kada na sajtu FiatECUScan-a stoje informacije o tome. Već sam napisao čini mi se da za dosta vozila treba kupiti samo kkl i modifikovati ga jer je jeftiniji i pokriva sve funkcije. Evo kako ga podesiti da ima pristup i motoru

http://www.youtube.com/watch?v=LvCoz77n3aU

Edited by Bravo JTD

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...