virke 81 Posted November 15, 2024 Da li postoji u MultiEcu scanu mogucnost da se resetuje kilomtraza kada se radi veliki servis? Da li to postoji uopste? Neko mi kaze da postoji samo servisni interval za ulje a navodno ima i za veliki servis. Quote Share this post Link to post Share on other sites
TheWickerMan 1404 Posted November 16, 2024 Koliko znam, tako nešto ne postoji. Quote Share this post Link to post Share on other sites
horvat 7041 Posted November 17, 2024 Ja isto nisam to video. Postoji to obavestenje za servis, kojem ti mozes preko MES da podesis koliki da mu bude interval. Pa teoretski mozes da stavis, 60 ili koliko vec mislis hiljada. Ali u tom slucaju ga koristis samo za veliki, neces imati obavestenja za mali. Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 6814 Posted November 17, 2024 na ovim starijim, tipa bravo, delta, maks sto moze da se stavi je 30k da bude obavestenje, ne moze vise Quote Share this post Link to post Share on other sites
MIlanche77 0 Posted December 9, 2024 Kako resetovati servisni interval na Fiat 500L 2017. Cross ( restayle ). Uradio sma servis ali ne moze se restovati onim stiskanjem papučica. Koliko sma čitao moj model ima i SGW (valjda). Šta uzeti od opreme da bi to mogao samostalno, samo reset servisa, ostalo mi ne treba. Da liima nekog iz Pančevo ko to može uraditi ili znate da radi? Hvala Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 24081 Posted December 9, 2024 31 minutes ago, MIlanche77 said: Koliko sma čitao moj model ima i SGW (valjda). Da ne bi nagadjao - prosto se dijagnostikom pusti SCAN funkcija svih modula i tako lako prepozna da li je potreban SGW adapter ili ne. Zvanicno je SGW na FCA modelima krenuo od 2018., ali moze da se nadje i na kasnim modelima iz 2017. 41 minutes ago, MIlanche77 said: Šta uzeti od opreme da bi to mogao samostalno, samo reset servisa, ostalo mi ne treba. Nisi napisao koja je motorizacija u pitanju (a ne vidim ni u avataru) - ako nije potreban SGW, za reset servisnog intervala dovoljan je ili samo ELM327 adapter ili ELM327+A3 (zuti adapter). Od softvera, na Zabarima odlicno radi MES (Multi ECU Scan), a adaptere mozes da nabavis po KP, Aliju ili proverena (i malo skuplja i kvalitetnija, sa garancijom) opcija kod naseg Dovle koji ti je tu u komsiluku: https://obd2.rs/proizvod/elm327-usb/ https://obd2.rs/proizvod/multiecuscan-fiatecuscan-a3-zuti/ https://obd2.rs/proizvod/fca-adapter-za-sgw/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
MIlanche77 0 Posted December 9, 2024 (edited) 49 minutes ago, Ivan said: Da ne bi nagadjao - prosto se dijagnostikom pusti SCAN funkcija svih modula i tako lako prepozna da li je potreban SGW adapter ili ne. Zvanicno je SGW na FCA modelima krenuo od 2018., ali moze da se nadje i na kasnim modelima iz 2017. Nisi napisao koja je motorizacija u pitanju (a ne vidim ni u avataru) - ako nije potreban SGW, za reset servisnog intervala dovoljan je ili samo ELM327 adapter ili ELM327+A3 (zuti adapter). Od softvera, na Zabarima odlicno radi MES (Multi ECU Scan), a adaptere mozes da nabavis po KP, Aliju ili proverena (i malo skuplja i kvalitetnija, sa garancijom) opcija kod naseg Dovle koji ti je tu u komsiluku: https://obd2.rs/proizvod/elm327-usb/ https://obd2.rs/proizvod/multiecuscan-fiatecuscan-a3-zuti/ https://obd2.rs/proizvod/fca-adapter-za-sgw/ Hvala puno. FIat 500L 1.6MJTD Cross( facelift).Prva registracija 12.2017. Da li može peko broja šasije da se sazna da li ima SGW. Edited December 9, 2024 by MIlanche77 Quote Share this post Link to post Share on other sites
guzva 74 Posted December 19, 2024 Pozdrav, da li mozda neko zna sta sma to ja pogresno uradio pa ovaj kkl nece da mi uradi test niti hoce da ga poveze? Kad odem da uradim test ovo izbacuje:A kada probam da se povezem sa autom ovoNekoliko puta proveravao port i sve je dobro. Zna li neko sta moze biti problem? U pitanju je bravo 2000g 1.6 16V i ovo cudo vagkkl koje je juce stiglo sa temu-a Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 2520 Posted December 19, 2024 Pa kad si kupio sa temu-a ... isto ko aliekspress shit ... meni stigle gumice neke 5cm vece u obimu od navedene ... znaci nikad vise taj chajniz shit. Srecom nije me puno kostao gubitak od 200 kinte Tako oni profitiraju, glupi kinezi kojima bi cip u glavi delidovao rucno - za*ebu 40% celog sveta i kao smekeri su. Nije im nagasaki bio dovoljan grunuo bi im ja hidrogenskih par komada pa da vide crvuljci raspali. Quote Share this post Link to post Share on other sites
guzva 74 Posted December 19, 2024 Ovo je doduse prvi put da sam kupio sa temu-a za neke smesne pare ali ne verujem da je do uredjaja vec da je nesto do mene kao sto sam i napisao Ranije sam kupovao sa alia nekoliko vcds-a koji rade super i dan danas tako da sto se mene tice zivela braca kinezi. Jos nisam toliko lud da likovima sa KP placam troduplo vise koji isti taj vagkkl ili vcds kupe od istih tih kineza pa preprodaju. Ali to nije svakako tema Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 2520 Posted December 19, 2024 (edited) Otkud znas da vcds radi super ? Otkud znas da bas on nije izazvao problem pa sledeci put ljudi idu kod majstora to su klonovi sa dve tri ploce amb i onim oki cipovima , uzmes lepo direktno od gospodina VCDS original (mada bolji je vas odis ali on treba da bude na dealership nivou koji kod nas ne postoji) za 150 evrica imas 3 vina i pun gas sve mozes da mu editujes i to je to Naravno da svi oni prodaju klonove chajniz shit zato i ne treba kupovati nista takvo nego ili orginal ili ne kupujes odnosno prosledis dalje problematicno ... Kola su pravljena da original preko dealershipa ili zvanicnog servisa moras raditi neke stvari i nikako drugacije - to je zastita bas zbog ovoga sto se kod nas desava a to je budzenje Kod nas nemas nigde original jer nismo clanovi eu i to je to, kad auto udje u servis to je to ucementirao si ga, dovoljno da mu spici neki kod i to vise nikad nije to. Edited December 19, 2024 by nemanja84bg Quote Share this post Link to post Share on other sites
guzva 74 Posted December 19, 2024 Za moje potrebe a to su brisanje gresaka, kodiranje radi posao samo tako. I ja sam naravno za to da se uvek uzima original ali ja ne radim sa tim svaki dan pa da mi se povrati ulozeno za neko vreme, meni to treba za varijantu da ne cekam redove i da zakazujem po dve nedelje da mi majstor prikaci auto da ocita greske ili mi ukljuci corner lights... banalan primer... Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 2520 Posted December 19, 2024 (edited) Tebi trebaju MES kablovi, zuti, crveni, beli i sl. Onda ce da cita. Kablovi idu uz program i to je to tim putem ides i sljakace. Sve drugacije naravno da nece a i zasto bi, takva je zastita i protokol po kome rade. Edited December 19, 2024 by nemanja84bg Quote Share this post Link to post Share on other sites
guzva 74 Posted December 19, 2024 A zar ne moze 3 pinski na obd adapter i ovaj vagkkl 409 i multiscan za fiat bravo 1?Ja sam tako probao i nista....Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Quote Share this post Link to post Share on other sites
TheWickerMan 1404 Posted December 20, 2024 Moras da podesis Latency u podesavanjima COM porta na računaru. Tako je na svakom KKLu. Ako se dobro secam, treba da se stavi na 2000 ms. Nisam odavno povezivao KKL pa se ne sećam vrednosti, ali bi trebalo da bude ta. 1 guzva reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
guzva 74 Posted December 21, 2024 (edited) Probao upravo i nece da poveze. Ali jedino sto je dobro to je da je sad prosao test sa Multiscenom.... sto znaci da bi trebalo da radi kabl tj kkl.... Edited December 21, 2024 by Ivan Sredjena slika, skinut TT potpis Quote Share this post Link to post Share on other sites
Danilo1 1185 Posted January 20, 2025 Ima li ko krekovanu verziju ALFAOBD dijagostike? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cowboy 18 Posted January 20, 2025 (edited) Kupi na Aliexpress-u, nije skupa. : AlfaOBD v2.2.0.0 Za ANDROID Full Licensed - dijagnostika Alfa Fiat Lancia Abarth Dodge RAM Chrysler Jeep Peugeot Citroën https://a.aliexpress.com/_Ex3gy7m Edited January 20, 2025 by Cowboy Ispravka teksta Quote Share this post Link to post Share on other sites
sokratbg 200 Posted May 29, 2025 On 12/9/2024 at 1:06 PM, Ivan said: Da ne bi nagadjao - prosto se dijagnostikom pusti SCAN funkcija svih modula i tako lako prepozna da li je potreban SGW adapter ili ne. @ivan Kako se prepozna skeniranjem. Ja pokrenem scan izbaci mi nekih 6 modula sa njihovim podacima, oznakama softvera i hardvera. To treba da zanaci da nema SGW? TIPO HB 2020 Iz nekih X pokusaja sam usao u Dashboard-Instrument Panel (356) i iskljucio alarm za pojas i to radi. Jednom sam usao u body i iscitao greske(nema ih) ali u CAN setup nisam uspeo nijednom. Tako da do Proxi ne mogu da dodjem. Verzija MES-a je 5.1 (ona neka...) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 24081 Posted May 30, 2025 @sokratbg Ako si uspeo sve to da uradis, ocigledno da ti ne treba SGW adapter za tvoje vozilo. Mada je FCA krenuo da ugradjuje SGW od 2018., a opet znam da je nekima trebao za novije Tipo modele. Ako ne uspevas jedino da udjes u podesavanja Body Compa - prvo sto bih banalno uradio je da skinem i pokusam sa nekom novijom MES verzijom. Koliko se secam, verzija 5.1 koju koristis je vec malo bajata, ima joj sigurno 2 godine i kusur. Mislim da su dogurali vec do verzije 5.3 pre nekoliko meseci. A uglavnom u tim novijim verzijama i rade izmene i dorade za novija vozila. Nista te ne kosta da probas. 1 1 sokratbg and nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 19347 Posted July 16, 2025 (edited) Interesuje me neka autodijagnostika za moj Nissan Note, a vidim da je u delu ICE, sve vezano za Fiat, Alfa Lancia automobile. Tako da, ima li neko savet, šta koju dijagnostiku da nađem za moj auto... drug mi kaže da ovo vredi, ali treba gledati sa jednom pločom.. koja je skuplja i bolja Edited July 26, 2025 by neshaoct spojeno Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 19347 Posted July 16, 2025 srbija 46+60eur za dostavu, bugarska 46+15eur, jesmo tigar u pm, i drpaju nas tigarski proguglah, ovaj 3008 je samo za engine Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 6814 Posted July 16, 2025 Na 46+60 eur računaj porez i dhl uslugu ili neke slične špediterske agencije. Pogledaj šta ima na kp ili ebay Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zvezdo 1500 Posted July 16, 2025 Može se naći Delphi na oglasima. 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites