Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Mazda6 izbačena iz ponude u Velikoj Britaniji

 

230240-mazda 6 06.jpg

 

Britanski medji pišu da Mazda6 više nije dostupna na tržištu Velike Britanije, što je potvrdio i tamošnji predstavnik Mazde.

Odluka da se model izbaci iz asortimana u Velikoj Britaniji je doneta zbog pada prodaje ovog segmenta. Prema JATO Dynamicsu, između januara i novembra 2022. godine, japanski proizvođač automobila je prodao samo 4.104 jedinice Mazde6 u Evropi, u poređenju sa 32.636 jedinica CX-30 i 27.828 jedinica CX-5. U Velikoj Britaniji, Mazda6 je prodata u ukupno 169.123 jedinica za 20 godina i kroz tri generacije. Sa gašenjem Mazde6, jedine preostale opcije za limuzine D-segmenta na tržištu Velike Britanije su Peugeot 508 i Škoda Superb, pošto je VW Passat trenutno dostupan samo sa karavanskom karoserijom.

 

Aktuelna Mazda6 treće generacije je predstavljena još 2012. godine, a dva puta je doterivana i to 2015. i 2018. godine. Uprkos starosti, model je i dalje dostupan na određenim evropskim tržištima, kao i u Japanu i Australiji.  Mazda je izbacila ovaj model iz svog američkog asortimana još 2021. godine i ne planira da ga vrati. Izveštaji o budućnosti Mazde6 su kontradiktorni, jer je japanski proizvođač automobila trenutno fokusiran na proširenje svoje premium SUV linije i više elektrifikovanih opcija.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...