Jump to content
FAS Goran
Milutinac

Alfa Romeo svet. Očekivanja vs. Stvarnost

Recommended Posts

Twinspark

 

Ocekivanja: dvije svijecice po cilindru, varijator na bregastoj, visokoturazni alfin plemeniti talijanski benzinac. Fantastičan zvuk, otpornost hondinog VTI motora na blokadu, performanse iznad kadeta gsi. Svijecice svakih 100.000 km kao i zupčasti remen. U međuvremenu redovno deranje svih dizelskih radnih strojeva uz detonacije iz auspuha.

 

Realnost: svaki drugi okrene leteće na 200.000 km. Piju po 12 litara ako paziš i cca 1 litru ulja na 2000 km. Onaj od 150 konja jedva drži korak sa jtd od 105 konja a onog od 120 konja dere punto sporting sa 6 brzina. Svaki dio struje od motora minimuma do lambde ili Maf-a umre u prvih pet godina a potom svake dvije. Nitko nema para za svijecice dok keramika ne upadne u cilindar, stavlja se ulje iz Konzuma i termostat od renola 4. Varijator je umro još u tvornici a zvuk je usporediv sa JCB radnim strojem.

 

 

Jtd/mjet

 

Ocekivanja: 500 konja blagim remapom sa okretnim momentom scanie. Potrošnja cca 5 litara ako ne paziš. Neuništivo i nepoderivo. Vozi prvih pola miliona lagano dok se ne razradi a onda pun gas. Direktni potomak radnog stroja iz Iveca Daily sa performansama od f360 modene. Najljepši zvuk od bilo kojeg dizela, pali na -40. Gužva asfalt i proklizava na suhom u četvrtoj brzini.

 

Realnost: traktor. Sa 4 ili 5 cilindara. Ne postoji ni jedan da opere 3.0tdi ili BMW 330d. Remapovi su bajke za malu djecu od kojih pogine turbina i kuplung. Ono malo snage šta se osjeti većinom samo bude nešto momenta u nižim okretajima da prije umre zamasnjak. Jede swirlove, pucaju glave. Turbo ne preživi 220.000 km, zamasnjak i manje. Termostati su od papira a uvijek ima realan razlog da ne upali na -15. Pucaju kućišta EGR-a, crijeva od usisa, injektori pišaju naftu po čelu klipa. Oni koji su ozbiljno napravljeni sa odgovarajućim injektorima, jačim turbom, većim ICom, Dime toliko da te sramota stisnuti pun gas jer je fukošima prizor iz dječje slikovnice naspram toga. Zvuk je traktorski a check engine standard nakon 10 godina. Ono šta je točno, traju pun biiip ali za to požderu para pun biiip. Ako nisi bakica, pije 8 litara minimum. Ubija 90% tvinsparkova. To je točno.

 

 

Giulia

 

Ocekivanja: auto za prave alfiste. Zadnji pogon, vrhunski raspored mase, savrsen talijanski dizajn, precizna kvaliteta izrade. Kraj desetljećima dugog čekanja na pravi vozački auto iz alfe.

 

Realnost: Alfist nema para za nju. Ona za koju će imati nakon 7 godina imat će halogene farove, jednu cijev auspuha i 136 konja. Na 16 cola felgama izgledat će kao nabrijana Renault thalia sa performansama kie pro’ceed. Opozvali su 70% modela jer ih jebe sve sto ima napon na sebi i radi na tipku. Kada dođe u ruke prosječnog alfista cijena popravaka izjednačiti će se sa cijenom kupnje. Prodaje se kao cjepivo za impotenciju.

 

asdadsasd.thumb.png.703b9fee7d464944a7cc44921be6927a.png

 

 

***Svrha ovog teksta nije omalovažavanje niti vređanje bilo koga, već isključivo humor i zabava***

 

PS  - pokupio sam negde sa FB

Edited by Milutinac

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imam 147 ts sa 120ks i sve je tačno.Zato sam uvek u Puntu,a Alfu dao burazeru,nek se voza....

Послато са LG-M250 уз помоћ Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovaj tekst je pisao neki ortodoksni Germanac.
A i bitno je šta čovek očekuje od auta. Postoje i oni koji koji očekuju da nema ulaganja, da budu najbrži, da ne troše ništa, da tokom godina ne izgube na vrednosti.
Za takve uvek postoje Nemački automobili.

Послато са LG-G3

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pa da uvalio burazeru.. Ko ce kome ako ne svoj svome  
Jašta!
Razmišljam da mu ga skroz poklonim,saće registracija

Послато са LG-M250 уз помоћ Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...