Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Aston Martin vraća legendardnu DBS oznaku / Aston Martin DBS Superleggera

Recommended Posts

178939-aston dbs.jpg

 

Aston Martin radi punom parom. Iako su mnogi očekivali da će britnaski proizvođač nakon predstavljanja novih modela Vantage i DB11, hteti da malo odmori, on je zapravo zauzet radom na model koji nazivaju ''Super GT perjanica''. Za sada nema puno informacija, ali znamo da će novi automobil nositi oznaku DBS Superleggera.

 

Pravi entuzijasti i ljubitelji marke Aston Martin će se odmah setiti da je upravo oznaka DBS imala veliku ulogu u istoriji ovog proizvođača. Ova tri slova su bila deo brenda skoro 50 godina. Naime, 1967. godine Aston Martin je predstavio prvo vozilo sa ovom oznakom. Poslednji automobil na kom se našla oznaka DBS bila je najperformantnija verzija modela DB9, 2007. godine. Sve one koji žude za još jednim vozilom sa tom oznakom čeka dobra vest, jer se DBS vraća, ali ne sama, već zajedno sa još legendardnijom oznakom - Superleggera. Što se imena Superleggera tiče, ono se koristilo na vozilima poput DB4, DB5, DB6 Mark 1 i DBS. Ova oznaka se koristila kako bi svet znao da je karoseriju automobila izradila kompanija Carrozzeria Touring Superleggera. Automobili koji su nosili tu oznaku su bili lakši od velikog broja drugih automobila, što i ima smisla, budući da Superleggera, kada se prevede sa italijanskog, znači super lako.

 

Za sada, Aston Martin većinu informacija o svom novom modelu krije od javnosti. Ali, automobil će definitivno biti lak i performantan. Još jedna stvar koja je sigurna jeste to da će se njegovo ime nači na prednjem delu karoserije, kao i kod starijih modela. Mark Rajhman, predstavnik kompanije je izjavio: ''Kada čujete ime DBS Superleggera, znate o čemu se radi. Definitivno je reč o Super GT automobilu. To je ikona, stav... Takav će biti i novi automobil. Pomerili smo granice performansi i dizajna kako bi ovom automobilu omogućili da ga ljudi pamte generacijama''. Aston Martin je u cilju promocije svog novog četvorotočkaša na internet pustio i ''tizer'' video, koji, u maloj meri, otkriva prednji deo automobila.

Ovaj britanski proizvođač je prevalio veliki put od kompanije koja u svojoj gami nema ništa sem starih vozila, do proizvođača čiji novi automobili izgledaju impresivno i imaju isto takve performanse.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snimljen Aston Martin DBS Superleggera

 

180983-aston dbs.jpg

 

Iz fabričkih hala Aston Martina je u javnost procurela jedna slika novog modela DBS Superleggera čija promocija će se održati još tokom ovog meseca. Aston Martin je na ovom modelu sarađivao sa italijanskim karoseristom koga je 1925. godine osnovao Felice Bianchi Anderloni, a Aston Martinov šef Andy Palmer najavljuje da je DBS Superleggera razvijen kako bi konkurisao Ferrariju 812 Superfast (koji inače ima 6.5 litarski V12 motor sa 800KS). Aston Martin DBS Superleggera bi trebalo da pokreće 5.2 litarski twin-turbo V12 agregat koji će raspolagati sa više od 700KS. U svakom slučaju, više informacija nas očekuje nakon promocije a to bi trebalo da se desi uskoro.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aston Martin DBS Superleggera

 

aston martin dbs superleggera.jpg

 

U javnost je procurela još jedna slika novog Aston Martin modela DBS Superleggera, i to sa privatne promocije negde u Aziji. Aston Martin je na ovom modelu sarađivao sa italijanskim karoseristom koga je 1925. godine osnovao Felice Bianchi Anderloni, a Aston Martinov šef Andy Palmer najavljuje da je DBS Superleggera razvijen kako bi konkurisao Ferrariju 812 Superfast (koji inače ima 6.5 litarski V12 motor sa 800KS). Aston Martin DBS Superleggera bi trebalo da pokreće 5.2 litarski twin-turbo V12 agregat koji će raspolagati sa više od 700KS, dok će unutrašnjost karakterisati elementi od ugljeničnih vlakana. U svakom slučaju, više informacija nas očekuje nakon promocije za javnost, a to bi trebalo da se desi sledećeg meseca. Takođe, očekuje se i da Aston Martin ponudi DBS Superleggeru i u otvorenoj Volante verziji.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aston Martin DBS Superleggera i zvanično

 

Aston Martin DBS Superleggera

 

Nakon što su u javnost već procurele dve slike novog Aston Martinovog modela DBS Superleggera, sada je i sam britanski proizvođač objavio set zvaničnih fotografija ovog noviteta.

 

Aston Martin DBS Superleggera

 

Britanski brend je na ovom modelu sarađivao sa italijanskim karoseristom koga je 1925. godine osnovao Felice Bianchi Anderloni, a šef Aston Martina kompanije Andy Palmer kaže da je DBS Superleggera razvijen kako bi konkurisao Ferrariju 812 Superfast (koji inače ima 6.5 litarski V12 motor sa 800KS).

 

Aston Martin DBS Superleggera

 

Aston Martin DBS Superleggera pokreće 5.2 litarski twin-turbo V12 agregat koji raspolaže sa 715KS i 900 Nm obrtnog momenta (od 1800 do 5000 o/min.), dovoljno da ubrzanje od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) iznosi 3,4 sekunde.

 

Aston Martin DBS Superleggera

 

Snaga se na zadnje točkove prenosi putem novog ZF osmostepenog automatskog menjača, dok se za zaustavljanje brinu karbon-keramičke kočnice.

 

Aston Martin DBS Superleggera

 

U odnosu na DB11, novi DBS Superleggera je i 5 mm niži, a odlikuju ga i aktivno oslanjanje, karakteristični prednji saćasti gril, novi prednji spojler i redizajnirani otvori za vazduh na blatobranima.

 

Aston Martin DBS Superleggera

 

Takođe, očekuje se da Aston Martin kasnije ponudi DBS Superleggeru i u otvorenoj Volante verziji.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

ACSszfGmGjj4_sRVxkFXvLHchnEbQiBqFb6D2pR5 Autocar video: Test 2019. Aston Martin DBS Superleggera

 

 

 

ACSszfE9RAJEMacSZ-CFMGe8CKcFmeM6aSSpU1n9 CarWOW video:

 

 

 

ACSszfEmAKyZ-jSTtS0yOtNTtw1OKrfHd59VSNgs CarAdvice video:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aston Martin DBS 59

 

Aston_Martin-DBS 1.jpg

 

Fabričko odeljenje Q by Aston Martin je pripremilo ograničenu seriju specijalnog modela Aston Martin DBS 59, koji će biti ponuđen u ograničenoj seriji od samo 24 primerka. Aston Martin DBS 59 je inače napravljen u čast trkačkog Aston Martina DBR1 koji je pobedio na trci 24 sata Le Mana 1959. godine, dakle pre 59 godina, pa zato i nosi broj 59 u svom nazivu.

 

Aston_Martin-DBS 111.jpg

 

Za ovaj specijalni automobil su predviđeni Racing Green boja, više elementaa od ugljeničnih vlakana, kombinacija Obsidian Black i Chestnut Tan kože u enterijeru, ''59'' logo na sedištima, detalji u bronzanoj boji, natpis ''Superleggera'' na haubi, ''Q'' logo, posebno mesto za odlaganje ''59'' kaciga, kombinezona i rukavica (ove potonje su replika onih iz 1959. godine), kao i set posebnih putnih torbi u Aston Martin Racing Green boji.

 

Aston_Martin-DBS 11.jpg

 

Automobil pokreće 5.2 litarski twin-turbo V12 agregat koji raspolaže sa 725KS pri 6500 o/min. i 900 Nm obrtnog momenta (od 1800 do 5000 o/min.), dovoljno da postigne maksimalnih 340 km/h dok ubrzanje od 0 do 100 km/h iznosi 3.4 sekunde.

 

Aston_Martin-DBS 1111.jpg

 

Snaga se na zadnje točkove prenosi putem ZF osmostepenog automatskog menjača, dok se za zaustavljanje brinu karbon-keramičke kočnice.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aston Martin DBS Superleggera TAG Heuer edition

 

aston-martin-dbs 111.jpg

 

Aston Martin je u saradnji sa kompanijom TAG Heuer pripremio specijalno izdanje modela DBS Superleggera, uz najavu da se radi o ograničenoj seriji od samo 50 primeraka. DBS Superleggera TAG Heuer edition dolazi u ''Monaco Black'' boji, sa aero paketom od ugljeničnih vlakana, crnim točkovima sa Pirelli gumama, crvenim kočionim kleštima, kao i crnim kožnim sedištima sa crvenim šavovima i TAG Heuer logom. Takođe, svaki kupac će dobiti i specijalni sat.

 

aston-martin-dbs 11.jpg

 

Cena za sada nije saopštena, ali je sigurno da će DBS Superleggera TAG Heuer edition biti prilično skuplji u odnosu na standardni model koji inače košta 274.995 evra.

 

aston-martin-dbs 1.jpg

 

Aston Martin DBS Superleggera pokreće 5.2 litarski twin-turbo V12 agregat koji raspolaže sa 725KS pri 6500 o/min. i 900 Nm obrtnog momenta (od 1800 do 5000 o/min.), dovoljno da postigne maksmimalnih 340 km/h dok ubrzanje od 0 do 100 km/h iznosi 3.4 sekunde. Snaga se na zadnje točkove prenosi putem novog ZF osmostepenog automatskog menjača, dok se za zaustavljanje brinu karbon-keramičke kočnice.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najavljen Aston Martin DBS GT Zagato

 

190761-aston db 1.jpg

 

Nakon što su udružili snage da proizvedu četiri specijalna modela bazirana na Vanquishu, Aston Martin i Zagato ponovo sarađuju na još jednom interesantnom projektu. Prvobitno najavljena u septembru 2018. godine, kolekcija DBZ Centenary privlači pažnju zahvaljujući novim dizajnerskim skicama koje daju bolju ideju o tome šta se može očekivati od predivnog para automobila.

 

190762-aston db 11.jpg

 

Radi se o automobilima ''DBS GT Zagato'' i ''DB4 GT Zagato Continuation'' koji će se prodavati u paru za 6 miliona funti. Proizvodnja će biti ograničena na samo 19 primeraka po modelu, a ideja iza projekta je obeležavanje stogodišnjice Zagata i gotovo šest decenija saradnje između italijanske dizajnerske kuće i Aston Martina.

 

190763-aston db 111.jpg

 

Osim skica, Aston Martin je takođe otkrio više detalja o modelu DBS GT Zagato. Baziran na modelu DBS Superleggera, verzija koju je dizajnirao Zagato ima tradicionalni double-bubble dizajn krova, dok rešetka hladnjaka, prednja svetla i naplaci stvaraju vizuelnu vezu s klasičnim modelom DB4 GT Zagato iz 1960. godine. O motoru koji će pokretati DBS GT Zagato za sada nema informacija, ali se očekuje da će preuzeti Superleggerin moćni 5.2 litarski V12 twin-turbo motor koji razvija 715KS i 900 Nm obrtnog momenta. U standardnoj verziji to je dovoljno da ubrza do maksimalnih 340 km/h. Što se tiče modela DB4 GT Zagato Continuation, on će koristiti 6-cilindrični motor koji isporučuje 380KS, a snaga se preko 6-stepenog manuelnog menjača s diferencijalom s ograničenim proklizavanjem prenosi na zadnje točkove. Aston Martin će započeti isporuke modela DB4 GT Zagato Continuation u četvrtom kvartalu 2019. godine, dok će DBS GT Zagato početi da stiže kupcima od četvrtog kvartala 2020. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aston Martin DBS 59

 

aston-martin-dbs-59 1.jpg

 

Fabričko odeljenje Q by Aston Martin je pripremilo specijalni model Aston Martin DBS 59, koji će biti ponuđen u ograničenoj seriji od samo 24 primerka.

 

aston-martin-dbs-59 11.jpg

 

Aston Martin DBS 59 je inače napravljen u čast trkačkog Aston Martina DBR1 koji je pobedio na trci 24 sata Le Mana 1959. godine, pa zato i nosi broj 59 u svom nazivu (a serija je ograničena na 24 primerka zbog trajanja trke - 24 sata).

 

Aston_Martin-DBS 111.jpg

 

Za ovaj specijalni automobil su predviđeni Racing Green boja, detalji u boji bronze, više elemenata od ugljeničnih vlakana, 21-inčni točkovi, kombinacija Obsidian Black i Chestnut Tan kože u enterijeru, ''59'' logo na sedištima, natpis ''Superleggera'' na haubi, ''Q'' logo, posebno mesto za odlaganje ''59'' kaciga, kombinezona i rukavica (ove potonje su replika onih iz 1959. godine), kao i set posebnih putnih torbi.

 

Aston_Martin-DBS 11.jpg

 

Automobil pokreće 5.2 litarski twin-turbo V12 agregat koji raspolaže sa 725KS pri 6500 o/min. i 900 Nm obrtnog momenta (od 1800 do 5000 o/min.), dovoljno da postigne maksimalnih 340 km/h dok ubrzanje od 0 do 100 km/h iznosi 3.4 sekunde.

 

aston-martin-dbs-59 111.jpg

 

Snaga se na zadnje točkove prenosi putem ZF osmostepenog automatskog menjača, dok se za zaustavljanje brinu karbon-keramičke kočnice.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aston Martin DBS Superleggera Volante

 

191852-aston-martin-dbs 1.jpg

 

Aston Martin DBS Superleggera je prošle godine prvo predstavljen u Coupe izdanju, a već tada je najavljeno da će kasnije ponudu dopuniti i njegova kabriolet verzija sa klasičnim, mekim sklopivim krovom.

 

191853-aston-martin-dbs 11.jpg

 

I tako, pred nama je sada i zvanično Aston Martin DBS Superleggera Volante.

 

191854-aston-martin-dbs 111.jpg

 

Kao i Coupe, i DBS Superleggera Volante pod haubom ima 5.2 litarski twin-turbo V12 agregat koji raspolaže sa 725KS pri 6500 o/min. i 900 Nm obrtnog momenta (od 1800 do 5000 o/min.), dovoljno da postigne maksmimalnih 340 km/h dok ubrzanje od 0 do 100 km/h iznosi 3.6 sekundi (Coupeu je potrebno 3.4s).

 

aston-martin-dbs 11111.jpg

 

Snaga se na zadnje točkove prenosi putem ZF osmostepenog automatskog menjača, dok se za zaustavljanje brinu karbon-keramičke kočnice.

 

aston-martin-dbs 1111.jpg

 

Odlikuju ga i 21-inčni točkovi, Pirelli P-Zero gume (265/35 i 305/30), aktivno oslanjanje, karakteristični prednji saćasti gril, novi prednji spojler i redizajnirani otvori za vazduh na blatobranima.

 

aston-martin-dbs 111111.jpg

 

Isporuke će startovati u trećem kvartalu ove godine, a cena u Nemačkoj iznosi 295.500 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aston Martin DBS Superleggera OHMSS Edition

 

Aston_Martin-DBS_Superleggera 11.jpg

 

Kako bi obeležio 50-godišnjicu filma o tajnom agentu Džejmsu Bondu, pod nazivom ''On Her Majesty's Secret Service'', Aston Martin je pripremio specijalno i ograničeno izdanje aktuelnog modela DBS Superleggera.

 

Aston_Martin-DBS_Superleggera 1.jpg

 

Zvanično nazvan Aston Martin DBS Superleggera OHMSS Edition (''On Her Majesty's Secret Service''), ovaj automobil će biti dostupan u Olive Green boji, po uzoru na originalni 1969 Aston Martin DBS koji je tajni agent 007 vozio u pomenutom filmu.

 

Aston_Martin-DBS_Superleggera 111.jpg

 

Na vozilu su i elementi od ugljeničnih vlakana, doterana maska i jedinstveni točkovi, dok su za unutrašnjost predviđeni crna koža, alkantara, crveni detalji i pločica sa serijskim brojem. 

 

Aston_Martin-DBS_Superleggera 111111.jpg

 

Automobil pokreće 5.2 litarski twin-turbo V12 agregat koji raspolaže sa 725KS pri 6500 o/min. i 900 Nm obrtnog momenta (od 1800 do 5000 o/min.), dovoljno da postigne maksmimalnih 340 km/h dok ubrzanje od 0 do 100 km/h iznosi 3.4 sekunde.

 

Aston_Martin-DBS_Superleggera 1111.jpg

 

Snaga se na zadnje točkove prenosi putem ZF osmostepenog automatskog menjača, dok se za zaustavljanje brinu karbon-keramičke kočnice. U planu je ograničena serija od samo 50 ovakvih automobila, po ceni od 300.007 funti po primerku, uz najavu da će isporuke kupcima početi u četvrtom kvartalu 2019.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aston Martin DBS GT Zagato

 

aston zagato 003.jpg

 

Nakon što su udružili snage da proizvedu četiri specijalna modela bazirana na Vanquishu, Aston Martin i Zagato ponovo sarađuju na još jednom interesantnom projektu. Radi se o automobilima DBS GT Zagato i DB4 GT Zagato Continuation koji će se prodavati u paru za 6 miliona funti (6.7 miliona evra). Proizvodnja će biti ograničena na samo 19 primeraka po modelu, a ideja iza projekta je obeležavanje stogodišnjice Zagata i gotovo šest decenija saradnje između italijanske dizajnerske kuće i Aston Martina.

 

aston zagato 002.jpg

 

Osim slika, Aston Martin je takođe otkrio više detalja o modelu DBS GT Zagato. Baziran na modelu DBS Superleggera, verzija koju je dizajnirao Zagato ima tradicionalni double-bubble dizajn krova, dok rešetka hladnjaka, prednja svetla i naplaci stvaraju vizuelnu vezu sa klasičnim modelom DB4 GT Zagato iz 1960. godine.

 

aston zagato 001.jpg

 

DBS GT Zagato će preuzeti Superleggerin moćni 5.2 litarski V12 twin-turbo motor koji razvija 715KS i 900 Nm obrtnog momenta. U standardnoj verziji to je dovoljno da ubrza do maksimalnih 340 km/h. Što se tiče modela DB4 GT Zagato Continuation, on će koristiti 6-cilindrični motor koji isporučuje 380KS, a snaga se preko 6-stepenog manuelnog menjača s diferencijalom s ograničenim proklizavanjem prenosi na zadnje točkove. Aston Martin će započeti isporuke modela DB4 GT Zagato Continuation u četvrtom kvartalu 2019. godine, dok će DBS GT Zagato početi da stiže kupcima od četvrtog kvartala 2020. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

carfection.jpg Carfection video: Test Aston Martin DBS Superleggera Volante

 

Henry Catchpole vozi novi Aston Martin DBS Superleggera Volante po putevima Španije:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carsalescom.jpg CarSales video: Test 2019. Aston Martin DBS Superleggera

 

Neraskidiva je veza Aston Martina i Agenta 007...mada ovakav auto nikako ne može da prođe neopaženo, pa zato možda i nije najbolji za špijune:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...