Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Devel Sixteen - najsnažniji automobil na svetu / Devel Sixty

Recommended Posts

Ovako ubrzava najjači auto na svetu

 

devel sixteen.jpg

 

Devel Sixteen je najsnažniji automobil na svetu, a sada možemo videti kako ubrzava. Koncept ovog hiperautomobila je nastao pre više od decenije, a sada se nalazi pred proizvodnjom.

A o čemu se ovde radi najbolje govori podatak o pogonu. I dok se Bugatti ''kočoperi'' sa 1500KS snažnim 16-cilindričnim motorom, u Develu je takođe V16 motor, ali osetno snažniji. Razvija 3.000KS u verziji za 1.8 miliona USD, odnosno preko 5.000KS za sve spremne da izdvoje preko dva miliona USD za auto koji ne sme na put. Video donosi verziju od 3.000KS s kojom proizvođač želi da postigne 515 km/h. A dok traže odgovarajuće gume, pokazuju nam video ubrzanja. Ako mislite da ne izgleda impresivno, imajte na umu da je sprint odrađen sa tek 20% gasa.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Devel Sixteen - kvad turbo zver sa 5.000 ks dobija prvog vlasnika

 

181317-devel-sixteen 11.jpg

 

Kada smo prvi put čuli za model V16 Devel Sixteen sa kvad turbo punjenjem, verovali smo kako je previše dobar da bi bio istinit. Međutim, sada je prvi proizvodni model stigao na tržište i isporučen je jednom kupcu u Severnoj Americi. Iako je prethodno očekivan sa V16 motorom i monstruoznih 12.3 litara zapremine, praćenih sa četiri turbine i 4.500 ks, nedavni dino testovi dokazali su da ovaj neverovatni model sa šesnaest cilindara zapravo poseduje 5.007 ks i 5.094 Nm obrtnog momenta. Pogonski sklop predstavlja delo kompanije Steve Morris Engines iz Mičigena, tako da se jednim delom, brutalni automobil vraća kući, dok njegov ostatak pripada sunčanom Dubaiju.

 

181316-devel-sixteen 1.jpg

 

Sve što nam je pored toga poznato jeste da ''šesnaestica'' poseduje karbonsku karoseriju inspirisanu mlaznim avionima, a svaki naš pokušaj izvlačenja dodatnih informacija završava se ispred zida ćutanja kompanije Devel. Ovo znači da ne možemo ni pretpostaviti koliko je vekova potrebno raditi kako bismo sebi priuštili ovakvu jednu zver.

 

devel-sixteen 1111.jpg

 

Nadamo se samo da ćemo sa prvim javnim predstavljanjem modela moći da dobijemo nešto više tačnih podataka i cifara vezanih za performanse i samu cenu modela.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pitanje je da li je ovo moguce registrovati. Za sad najbrzi od legalnih i automobila sa normalnim izgledom je Koenigsegg Agera R.

Donekle u tom rangu su Hennessey Venom F5 iako nema zvaničnog testa i Bugati Chiron.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pogledajte trku drumskog tenka i gospodskog Bentleya

 

devel.jpg

 

Devel Sixty je pakleni proizvod koji će se uskoro naći u prodaji, a sada je odlučio da pokaže i šta može.

Trka na praznom putu u pustinji donosi duel Develovog apokaliptičnog vozila i gospodskog, ali veoma brzog Bentleya. Video ne pokazuje puno, a utisak je i da vozač Bentleya nije pritisnuo gas do kraja. Zato je opaki Devel uspeo da prokliže sve pogonske točkove. Devel Sixty na putu izgleda zastrašujuće. Ogroman je i izgleda opako, a njegov moćni dizelaš tutnji poput brodskog motora. U pitanju je 6.75 litarski V8 koji daje preko 720KS i 1.000 Nm u osnovnoj verziji, odnosno oko 1.500KS u top izdanju. Postavljen na ogromne 40-inčne točkove ima takođe i upečatljivu cenu - 450.000 dolara. I to bez opcija. I da, Devel Sixty je u konceptnom izdanju već skinuo skalp i Mercedesu, tačnije AMG-u GT.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pogledajte kako Devel Sixteen sa 5000 KS krstari pustinjom

 

image.png

 

Devel Sixteen spada u red tajnovitih projekata o kojima se godinama govori, ali nikako da dođu svom kraju i da budu ponuđeni zainteresovanim kupcima. Nesumnjivo postoje mnogi koji bi želeli da iskeširaju priličan iznos samo da garažu opreme najjačim serijskim automobilom na svetu. A pritom zaboravite na Rimca i slične jer bi ovaj arapski monstrum u svojoj najjačoj verziji trebalo da daje preko 5.000 KS iz ogromnog 12.3 V16 motora. Zvuči zastrašujuće, baš kao i ideja da se tolika snaga prenese na podlogu. Recimo i da su predviđene slabije verzije, a početna cena je 1.4 miliona evra. Kako Devel vozi pustinjom nedaleko od Dubaija, možete videti u nastavku. Izgleda da mu se nigde ne žuri:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najjači automobil na svetu snimljen na autoputu

 

222004-devel 16.jpg

 

Koncept je predstavljen 2013. godine, a sada je prvi put stigao na javnu saobraćajnicu. Naravno, u pitanju je Devel Sixteen, koji će u svom top izdanju davati preko 5.000 konja. Italijanskim autoputem se provozala daleko smirenija verzija pokretana motorom V8 koji će u maksimumu davati 1.500 KS. Iako izgleda pomalo amaterski, video je služben i objavljen na YouTube kanalu kompanije. U opisu stoji da je testiran na italijanskim putevima.

Defining Extreme Vehicles Car Industry je sa razvojem ovog modela krenuo još 2008. godine. Prošle godine su predstavili prototip sa motorom V16, ali u atmosferskom izdanju. V16 je izrađen od dva motora LS V8, a potpisuje ga Steve Morris Engines. Jednom kad motor bude završen, u trkačkom izdanju će davati preko 5.000KS/5.100Nm, a maksimalna brzina će biti 515 km/h. Lista narudžbina je otvorena, a prve isporuke se očekuju osam meseci nakon završetka razvoja modela. Početna cena je 1.6 miliona dolara.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...