Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Posle 7 godina pesacenja konacno i ja kupih auto :D

Radi se o grande puntu 1.4 t-jet, crna boja, 5 vrata, cist benzin, 2008 godiste,presao 175000. Od opreme sva 4 el podizaca stakala, digitalna klima i moracu da vidim sta jos po vinu. Vozio ga u servis pre kupovine, sve ok osim kvacila. Naravno ima sitnica sto se tice estetike, nije nov auto. Treba dubinsko, primetio sam da zeza senzor za pojas, zadnja polica, na radiu otpao tockic, i dole gume za papucice. Sutra nosim u agenciju da zavrse prenos, sredim kvacilo i teraj. Slike ce biti kad ga sredim i oprerem posto je uzasno prljav od kise, kao u pustinji da zivimo :D

Toliko za sada :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pala tema cak na 4. stranu :D

Elem.. Za 2 meseca zamenjen menjac komplet, set kvacila sa potisnim, plivajuci zamajac i sajle menjaca. Pre par dana mi je pukla desna opruga pa cu morati i to da menjam, i mislim da je neki nosac otisao al to jos nisam stigao da pogledam. Jel ima neko neke sportske dobre polovne opruge ili preporuku koje nove da stavim? :)

Nikako da ga slikam posteno, sve nesto na brzinu i po jednu sliku da vidite o cemu se radi. Bice nadam se u skorije vreme :)

Edited by Nikola 1.6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napravih neke slike sinoc na brzaka :D

Trenutno sam u potrazi za oprugama, izgleda da u celoj Srbiji ima samo jedna <_< Al iskocice valjda I druga iz nekog steka :)

Generalno sam zadovoljan autom iako stalno iskacu neke sitnice. Kazu Fiat je to, to tako treba :D

 

IMG_20180704_002601.jpgIMG_20180704_002546.jpgIMG_20180703_230116.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vratili smo se sa mora u subotu uvece. Put protekao bez ikakvih problema, preticanje malisom kao od sale. Do CG smo isli preko Bosne, put od Foče do granice je jako loš ali je priroda posle kad se uđe u CG vrhunska kao i putevi. Više nam je trebalo vremena u povratku preko Žabljaka. Nadam se da će do sledeće godine biti gotov autoput :D 

Imali smo smeštaj u Buljaricama i svaki dan smo išli na drugu plažu, nekad menjali dve dnevno.

Puntu prosečna potrošnja po magistrali 5.3, 6.13 sa zujanjem po Budvi(obišli smo sve plaže),Petrovcu i okolnim mestima. Imam samo jednu sliku sa putovanja jer je auto bio prljav sve vreme. Lik u Podgorici tražio 3e za žeton, reko neka hvala. Posle na primorju bili požari, pepeo je leteo na sve strane pa se nije isplatilo prati ga. Dobio je kupanje u BG-u. B)

Ostao sam dužan spiska opreme kad sam predstavljao auto pa ću ubaciti i to.

Ovih dana kad legne socijalna pomoć ću mu zameniti auspuh i ulje, i posle mi ostaje rashladna i svećice jer ko zna kad su menjane s obzirom da su iridiumske.

 

40247035_286602395454069_4243902063290875904_n.jpg

1.JPG2.JPG

3.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Nikola 1.6 said:

Do CG smo isli preko Bosne, put od Foče do granice je jako loš ali je priroda posle kad se uđe u CG vrhunska kao i putevi.

Aj' taman da iskoristim priliku da te pitam dok si sa svezim informacijama - kakva je situacija od Foce to gatackog polja (Tjentiste, Cemerno, novi tunel...)? Nisam prolazio tuda par godina. Cak, zadnji put sam isao onom nakaradnom obilaznicom preko Cemernog, dok se radio tunel. Ali predeli su stvarno prelepi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam isao kroz Tjeniste, isao na Šćepan polje tamo kod Raftinga. Put do grane od kad pređeš most iza Foče je bas katastrofa. 1-2 ne može brže ako hoćeš auto da sačuvaš, dva auta ne mogu da se mimoiđu normalno a krivine su takve da ne vidiš dal ti neko dolazi u susret ili ne. Do Foče sve ok, ima par tunela koliko se sećam od Višegrada do Goražda.

Edited by Nikola 1.6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aha, vi ste iza Foce na drugu stranu Drine, pa na Scepan Polje. Mislio sam da ste mozda preko Trebinja i HN. Hvala svakako ;) .

14 minutes ago, Nikola 1.6 said:

Do Foče sve ok, ima par tunela koliko se sećam od Višegrada do Goražda.

Tacnije nekoliko desetina tunela od Visegrada do Ustiprace ;) . Tuda i prodjem s vremena na vreme - prelep put uz Drinu, vijugav, brojni tuneli, sirok kolovoz, prelepa priroda. Secam ga se jos iz bivse Juge i odlazaka na Jadran - kada je napravljen, bio je bukvalno perfektan za voznju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nismo, preko Trebinja sledeći put.:) Da sam znao da je onakav put do Šćepan Polja ne bi išao tamo, na pola sam hteo da se okrenem i odem dužim putem :lol:

Najjača stvar što me burazer uputio prvo na taj duži pa smo se vraćali nazad :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zato si me i "zbunio", pa sam te pitao sta je sa putem preko Tjentista i otkud je odjednom tako los :) . A ako nisi vec bio, Trebinje je steta ne posetiti, bas egzotican gradic. Uz sve sto sam grad nudi, obavezno se popeti do Hercegovacke Gracanice, divan pogled na dolinu. Vidim da u zadnje vreme reklamiraju i skoro izgradjeni "Grad Sunca". A do mora se spustis za malo jace od pola sata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koja ce za klopu ukljuciti Studenac ili Staru Hercegovinu ;) .

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8/29/2018 at 9:23 AM, Nikola 1.6 said:

Puntu prosečna potrošnja po magistrali 5.3, 6.13 sa zujanjem po Budvi(obišli smo sve plaže),Petrovcu i okolnim mestima.

Ih, k'o da je dizel, odlično B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kome god da sam rekao sta sam uzeo bili su u fazonu "sta ce ti to, to ce da ti trosi preko 12l u gradu". Ja sam prezadovoljan sam potrosnjom. :wub:

Striktno grad sa uglavnom malom relacijom od 3-4 km do posla i nazad - 8.5, kad se tera jace ide litar gore.

Mesovito je od 6.5-7.5 zavisi koliko cega. 

Za sad ga nisam terao samo na autoputu nego je uvek bilo mesanje sa gradom. Ako sve bude kako treba mozda sledece nedelje padne test. 

Bilo je nesto oko 6 cini mi se do NS i nazad, sa voznjom po NS-u. 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, Nikola 1.6 said:

Kome god da sam rekao sta sam uzeo bili su u fazonu "sta ce ti to, to ce da ti trosi preko 12l u gradu".

Reci im, da si hteo tu potrošnju koju ti navode, trebao da kupiš dizela Alfu 159 karavan 150, i da imaš 10-11 po gradu (sa klimom), i to bez da se nešto posebno potrudiš. :D:D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stavljen nov plivajući, prekontrolisan menjač i zamenjeno ulje, vraćen moj Lukov set kvacila i sad je kvačilo tvrđe i hvata malo višlje. Čini mi se da auto ide sad bolje i sad više nema čangrljanja iz predela menjača. Čovek mi je zamenio račvu koja je curela gratis B) Od sad znam gde ću servisirati auto nadalje :) 

Sad sam primetio da nešto udari pri paljenju kad sastavi, predpostavljam da je nosač krivac za to. Sledeće nedelje registracija pa ko preživi pričaće :lol:

Edited by Nikola 1.6

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Pluto

Set kvacila sam imao stari koji je presao nesto malo. Bivsi majstor ga je skinuo i stavio polovan kad je menjao menjac i zamajac. 

Nov zamajac + kontrola menjaca iznutra + novo ulje u menjacu 37000.

Edited by Nikola 1.6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...