Jump to content
FAS Goran
neshaoct

F1: Bahrein 2018.

Recommended Posts

Hamilton kažnjen pet pozicija pred Bahrein

 

hamilton 2.jpg

 

Aktuelni svetski šampion i vozač Mercedesa Luis Hamilton kažnjen je pomeranjem pet pozicija od one koju ostvari u kvalifikacijama pred trku za Veliku nagradu Bahreina jer je Mercedes zamenio menjač pre šeste trke. ''Imali smo kvar na hidraulici u Melburnu i srećni smo što smo uopšte završili trku. Na žalost, nismo uspeli da ga popravimo pre šeste trke'' - glasilo je u saopštenju Mercedesa. Hamilton je trku u Melburnu završio na drugom mestu iza Sebastijana Fetela u Ferariju.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prvi pol godine za Fetela

 

178544-Sebastijan-Fetel.jpg

 

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel osvojio je pol-poziciju na startu Velike nagrade Bahreina, koja će se voziti sutra. Kvalifikacijama su dominirali vozači Ferarija, budući da su osvojili prva dva startna mesta. Bila je to 51. pol-pozicija u karijeri nemačkog vozača. Na drugom mestu kvalifikacije je završio njegov timski kolega Kimi Raikonen sa zaostatkom +0.143 dok su za njima sledili vozači Mercedesa. To je veliko iznenađenje uzevši u obzir da su u kvalifikacijama za Veliku nagradu Australije vozači Mecedesa ubedljivo slavili. Treći je bio Finac Valteri Botas, a aktuelni šampion Luis Hamilton kvalifikacije je završio na četvrtom mestu, pa će startovati sa devete pozicije, budući da je kažnjen sa pet mesta zbog promene menjačke kutije.

 

Danijel Rikardo iz Red Bula krenuće sa petog mesta, a najveće iznenađenje priredio je Pjer Gasli iz Toro Rosa, koji je završio kvalifikacije na šestoj poziciji. Najboljih deset kompletiraju Kevin Magnusen iz Hasa, Niko Hilkenberg iz Renoa i Esteban Onkon iz tima Fors Indija. ''Bilo je napeto'', rekao je Fetel odmah nakon kvalifikacija. ''Bio sam mnogo zadovoljniji načinom na koji sam vozio Q3'', rekao je nemački vozač. Trku je obeležio i udes koji je doživeo Maks Ferštapen na samom početku kvalifikacija, kada je sleteo sa staze i oštetio bolid. Velika nagrada Bahreina voziće se u nedelju od 17 časova po srednjeevropskom vremenu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova Luisova herojska vožnja, ali trijumf Fetela

 

178563-Fetel 21.jpg

 

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel zabeležio je drugu pobedu u ovogodišnjem šampionatu Formule 1, pošto je slavio na trci za Veliku nagradu Bahreina ispred dvojca Mercedesa Valterija Botasa i Luisa Hamiltona.

Od starta Fetel je prepustio prvu poziciju samo kada je otišao u boks. Ipak, iako je imao i sedam sekundi prednosti, na kraju se ozbiljno preznojio kada su počele da popuštaju njegove meke gume, a Botas prišao na oko sekundu dva kruga pre kraja. Ipak, Nemac je sačuvao pribranost i na kraju ostvario stopostotan učinak u prve dve trke, iako je to malo ko očekivao na početku sezone. Velika borba se vodila u finišu za prvo mesto, ali sve pohvale zaslužuje aktuelni svetski šampion Luis Hamilton. Britanac je startovao sa devetog mesta, što zbog lošijih kvalifikacija, što zbog kazne, ali je sjajnom vožnjom došao do podijuma. Demonstrirao je svoju prepoznatljivu agresivnost, a čak je u jednom manevru, pretekao trojicu vozača odjednom. Dosta mu je pomogla i kardinalna greška u Ferarijevom boksu, pri zaustavljanju Kimija Raikonena, usled čega je morao da odustane, a jedan mehaničar se povredio. Ovu situaciju iskoristio je Francuz Pjer Gasli, koji je u Toro Rosu na kraju završio četvrti. Na ruku mu je takođe išlo što su Red Bulovi vozači Danijel Rikardo (kvar) i Maks Ferštapen (incident) završili trku još u uvodnoj fazi. Prvih 10 zaokružili su Kevin Magnusen (Has), Niko Hilkenberg (Reno), Fernando Alonso (Meklaren), Štofel Vandorne (Meklaren), Markus Erikson (Zauber), kome su ovo prvi bodovi u karijeri u tek 50. trci i Sebastijan Okon (Fors india).

U generalnom plasmanu vozača vodi Sebastijan Fetel sa 50 bodova, drugi je Luis Hamilton sa 33, a treći Valteri Botas sa 22.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

''Maks, poštovanja malo, glup potez... Nije me briga''

 

hamilton verstapen.jpg

 

Vozač Mercedesa Luis Hamilton kritikovao je mlađeg kolegu iz Red Bula Maksa Ferštapena koji je posle kontakta sa aktuelnim šampionom Formula 1 morao pre vremena da završi trku za Veliku nagradu Bahreina. Holanđanin je u jednoj krivini imao kontakt sa Hamiltonom i ostao je bez plasmana u drugoj trci u sezoni:

 

 

''Vozio sam pored Maksa i to je bio nepotreban incident. Mora da postoji neko poštovanje među vozačima. Želim ponovo da vidim snimak svega što se dogodilo, ali nije delovalo kao da je bio uvažavajući manevar sa njegove strane'', rekao je Hamilton i nastavio: ''Bio je to glup potez jer nije završio trku. Očigledno, u poslednje vreme kod njega postoji sklonost ka greškama. Jednostavno, nije mu bilo potrebno da to uradi. Ne sećam se koji je to bio trenutak trke, ni za koju poziciju smo se borili, ali da budem iskren, nije me ni briga''.

 

Fetel brani Hamiltona: Da ja sad vas udarim u lice...

Na konferenciji za medije nakon trke za Veliku nagradu Bahreina, Sebastijan Fetel je u jednom trenutku stao u odbranu Luisa Hamiltona. Zvuči neobično, svi će imati svoj komentar na ovo, ali da je kolegijalan potez niko neće moći da ospori.

Jednog od novinara zanimalo je da li se prevario kada je čuo grub komentar na račun Maksa Ferstapena od strane Luisa Hamiltona nakon same trke, a pre i nego što je Hamilton uspeo da bilo šta kaže, Sebastijan Fetel je pitao da li on može da odgovori na postavljeno pitanje. ''Ne znam šta je tačno Luis uradio, ali svi smo bili u toj situaciji da se borimo sa nekim tokom trke, dotaknemo se, mnogo je adrenalina u tim momentima i nije fer da postavljate ovakva pitanja. Kada bi fudbaleri imali mikrofone tokom meča, da li mislite da biste od njih čuli samo lepe reči kada dođe do borbe sa nekim rivalom, do faula, kontakta? Nije opravdano da nam postavljate ovakva j***na pitanja i da iz ničega pravite vest. Mi se samo trkamo, to nosi mnogo napetosti i adrenalina. Da ja sada vas udarim u lice sigurno mi ne biste samo rekli ''O Sebastijane to nije bilo lepo''. To je ljudska reakcija i ne možete od toga praviti priču. Nemojte ovo shvatiti lično, ali mislim da treba da prekinemo ovaj razgovor'', rekao je Fetel.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

ova budala Verstapen,nenormalan kao i Markez,a kako rade tako i zavrsavaju trke

dobra trka,al ferarri tim napravio veliku glupost u boksu sa Kimijem,dopustili mu da krene iz boksa,a mehanicari su jos bil u fazi menjana zadnje lece gume,pa na kraju Kimi opleo po mehanicaru,pokosio ga,ishod slomljena noga mehanicara,velika glupost takog velikog tima i dobili kaznu od 50 hiljada evropskih

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neshvatljiv previd, zadnji kraj je vec bio spusten, a covek ostade drzeci novi zadnji levi tocak... Da nije bilo ovog peha, generalno dobar vikend za Ferrari, Toro Rosso i Sauber.

Kompletan plasman na VN Bahreina:

0.thumb.jpg.cdcd5127a1ce77f2765e94e50c125cc9.jpg

 

U izboru za vozaca dana, ubedljivo prvi Pierre Gasly (Toro Rosso), sa 89% glasova.

Generalni plasman vozaca i ekipa, posle prve 2 trke:

1.thumb.jpg.86ac1aa9a278a33266d91e7cff94b05c.jpg 2.thumb.jpg.1b6d7b49487862becb473c49769b3cae.jpg

 

Iduca trka je VN Kine, vec narednog vikenda.

 

 

Tabele preuzete sa: f1-serbia.com

 

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ruka ruci: Pomirili se Ferstapen i Hamilton

 

hamilton verstapen.jpg

 

Vozač Red Bula Maks Ferstapen i zvanični šampion Luis Hamilton pomirili su se nakon sukoba u Bahreinu i dosta ''varnica'' van staze. Hamilton je nazvao holandskog pilota izrazom koji je teško prevesti na bilo koji drugi jezik (''dickhead''). Ali, ni Ferstapen nije ostao dužan, pa je odgovorio Hamiltonu da je ''uvek lako kriviti manje poznatog i mlađeg vozača''. U četvrtak, ipak, po dolasku u Šangaj, zakopane su ratne sekire. ''Pošto sam ja stariji, mislim da je bilo važno da prvi priđem, pružim ruku i smirim strasti. Rekao sam da mi je žao, da je sve to prošlost i da posle svega, nije ni bitno ko je pogrešio. Prihvatio je i to je znak poštovanja, znak da je taj problem prevaziđen, da možemo da okrenemo sledeću stranu'', rekao je Hamilton. Nijedan Red Bul nije završio trku u Bahreinu, pa je u Šangaju pritisak na njima. Prethodnih godina, ova staza se pokazala kao raj za Mercedes, koji je pobeđivao na pet od šest izdanja ove trke.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...