Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

ZF-logo-CE2110AE6A-seeklogo.com.png

 

Svetski gigant, ZF Friedrichshafen AG, među deset zemalja izabrao je Srbiju i Grad Pančevo za izgradnju svoje naredne fabrike u kojoj će po završetku prve faze biti zaposleno 1.000 radnika

 

Kompletno ulaganje ove svetske kompanije u Pančevu u prvoj fazi biće 85 miliona evra, od toga 20 miliona za izgradnju poslovnih zgrada i drugih nadzemnih i podzemnih građevinskih objekata i 65 miliona evra za mašine i ostale investicije. U prvoj fazi biće izgrađeno 25.000 kvadratnih metara poslovnih objekata, na 10,8 hektara i otvoreno 540 radnih mesta. U prvoj fazi ZF će proizvoditi u Pančevu osovine za električni pogon za E-Mobility za Premium OEM, motore sa električnom vučom za E-Mobility, elektronika/mehatronika menjača, mikrosvičevi/RSV (PŠV ploče štampanog kola).

Gradsko veće Grada Pančeva usvojilo je danas zaključak kojim se prihvata Pismo o namerama gradonačelniku Pančeva od strane nemačke kompanije TF Friedrichshafen AG, radi obezbeđenja podsticaja za otuđenje neizgrađenog građevinskog zemljišta u Severnoj industrijsko-poslovno-proizvodnoj zoni u Pančevu, površine 10.8 hektara - sa fokusom na fazu 1 investicija kompanije ZF Friedrichshafen AG u periodu od 2019. do 2021. godine. Ovim zaključkom ovlašćuje se gradonačelnik Pančeva da posebnim rešenjem obrazuje Tim za izradu Elaborata o opravdanosti otuđenja neizgrađenog građevinskog zemljišta bez naknade, u skladu sa važećim propisima. Gradonačelnik Saša Pavlov naglasio je da je ovo veliki dan za Grad Pančevo jer može da najavi prvu grinfild investiciju u našem gradu, nakon 40 godina.

 

Već sada je poznato da će paralelno s fazom 1, ZF raditi i na fazi 2 - koja će biti deo posebnog Memoranduma o saradnji i koji će se odnositi na pribavljanje dodatnog građevinskog zemljišta na 9,2 hektara za izgradnju poslovnih objekata na 25.000 metara kvadratnih i otvaranje novih radnih mesta, što bi ukupno s prvom i drugom fazom bilo između 800 i 1000 novih radnih mesta u Pančevu. Kao dalji potencijal ove saradnje navedena je i mogućnost treće faze, odnosno da se u periodu od 2021. do 2022. godine realizuje još jedan investicioni projekat ove kompanije na dodatnih 16 hektara građevinskog zemljišta i novih 300 do 800 radnih mesta, o čemu će biti više detalja nakon završenih procena o izvodljivosti za lokaciju u Pančevu.

ZF je globalni lider u tehnologiji pogona i šasije, kao i aktivnoj i pasivnoj sigurnosnoj tehnologiji, naročito poznat po proizvodnji sistema transmisije, upravljanja i kočenja, a poslednjih godina razvija i bezbednosne sisteme i elektroniku. Kompanija obuhvata oko 230 proizvodnih lokacija u 40 zemalja i zapošljava oko 137.000 radnika.

 

preuzeto sa - pancevo.mojkraj.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

ZF otvorio fabriku auto-delova u Pančevu

 

zf pancevo.jpg

 

Nemačka kompanija ''Cet-Ef'' u Pančevu je otvorila fabriku za proizvodnju auto-delova i komponenti za auto-industriju, brodove i železnicu. U fabrici u Pančevu će se proizvoditi auto-delovi za Mercedes, Audi, Volvo i druge poznate brendove. Kompanija će uložiti do 2021. godine 160 miliona evra u novoizgrađenu fabriku i njeno proširenje. ZF je uložio 100 miliona evra fabriku u prvoj fazi koja je završena i već je počela druga faza u okviru koje će biti uloženo još 60 miliona evra. U toj fabrici u Severnoj industrijskoj zoni u Pančevu proizvodiće se elektromotori, električne mašine i generatori za hibridne i električne pogone, kao i prekidači za menjače i mikroprekidači. Potražnja za tim proizvodima je velika, zbog čega se prostor fabrike već sada proširuje sa 25.000 metara kvadratnih na približno 60.000 kvadrata.

 

Radovi na izgradnji nove fabrike u Pančevu su počeli u junu 2018. godine, a prva faza izgradnje koja je sada već u funkciji pokriva površinu od 25.000 kvadratnih metara. Kompanija, takođe, pravi naučno-istraživački centar u zgradi od 5.000 kvadratnih metara, što govori da su nemački investitori došli u Pančevo da razvijaju svoje projekte u budućnosti. Druga faza izgradnje koja treba da bude završena do 2021. godine obuhvatiće oko 35.000 kvadrtanih metara tako da će na kraju na raspolaganju imati 60.000 kvadrata. ''Cet-Ef'' je trenutno zaposlio 300 radnika, a u naredne dve godine kompanija planira da zaposli još 700 ljudi. Nemačka kompanija ZF proizvodi elektromotore u Nemačkoj, a za narednu godinu je planirano otvaranje nove lokacije u kineskom gradu Hangzhou, južno od Šangaja. Reč je o kompaniji koja je svetski lider u proizvodnji delova sistema za automobile, brodove i železnicu i taj nemački gigant širom sveta zapošljava oko 140.000 radnika, a ima veće prihode od BDP-a mnogih država. Kompanija ima više od 230 proizvodnih lokacija u svetu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...