Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Lincoln Aviator

Recommended Posts

Lincoln Aviator na sajmu u Njujorku 2018.

 

lincoln-aviator 11.jpg

 

Lincoln na sajmu automobila u Njujorku predstavlja novi Aviator, doduše još uvek u predserijskom izdaju jer defintiivni, produkcijski model na tržište stiže sledeće godine.

 

lincoln-aviator 11111.jpg

 

Kako bilo, ovaj luksuzni SUV odmah privlači pažnju svojim izgledom, a na to računaju i u Lincolnu budući da očekuju da će im Aviator privuči nove kupce, uključujući porodice koje traže vozilo sa tri reda sedišta.

 

lincoln-aviator 111.jpg lincoln-aviator 1111.jpg

 

Tehničkih detalja za sada i nema mnogo, ali je poznato da je Aviator napravljen na platformi sa zadnjim pogonom, kao i da ima plug-in hybrid pogonski sistem. U Lincolnu inače navode da bi Aviator mogao da dobije i kombinaciju snažnog V6 biturbo benzinca i elektromotora, ali detalji nisu saopšteni.

 

lincoln-aviator 1111111.jpg lincoln-aviator 11111111.jpg

 

Takođe, automobil ima i novi Fordov Co-Pilot360 driver assist i sisteme bezbednosti, kao i Suspension Preview Technology, sistem sa kamerom koja skenira put ispored vozila a zatim podešava oslanjanje u skladu sa uslovima na putu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Lincoln Aviator

 

Lincoln Aviator

 

Na Sajmu automobila u Los Anđelesu danas je predstavljen i novi Lincoln Aviator. Možemo slobodno da kažemo da je reč o jednom od najlepših Lincoln modela u poslednjih nekoliko godina, koji je ostao veoma blizak konceptu na kojem je baziran. Zamišljen kao odgovor kompanije Lincoln za sve brže rastući segment luksuznih SUV modela, Aviator teži tome da postane jedan od najprodavanijih modela američkog proizvođača. Naravno, to neće biti tako lako, pogotovo ako u obzir uzmemo činjenicu da su njegova najveća konkurencija modeli poput Audi Q7, BMW X5, Mercedes-Benz GLE i Volvo XC90.

 

Lincoln Aviator

 

Predsednik Lincoln Motor kompanije, Džoj Falotiko je rekao da Aviator predstavlja dokaz da Lincoln ide napred, te da kupcima nudi eleganciju, performanse i izuzetan komfor. Naime, kompanija Lincoln je odlučila da svoj novi model kreira tako da bude što bliži konceptu na kojem je baziran, koji možda nije atraktivan kao koncept, ali s obzirom da je reč o SUV modelu sa tri reda sedišta, moramo priznati da on izgleda dosta dobro.

 

Lincoln Aviator

 

Ključni elementi dizajna na prednjem delu su svakako LED farovi i velika, agresivna, hromirana maska (rešetka) hladnjaka. Na zadnjem delu se ističu uska stop svetla i horizontalna svetlosna linija koja ih spaja.

 

Lincoln Aviator

 

Kada je reč o enterijeru, i tu se nastavlja sličnost sa konceptom. U kabini se ističe mnoštvo površina prekrivenih kožom, digitalna instrument tabla i veliki, centralni ekran infotejnment sistema. Kontrole sedišta se nalaze na vratima, koje podesćaju na one kakve viđamo kod modela kompanije Mercedes-Benz. Aviator je opremljen najmodernijom tehnolgojiom, u koju spada i opcija koja vlasnicima omogućava da koriste svoje mobilne telefone kao ključeve. Tu je i novo "pametno" vešanje sa kamerom koja konstantno nadgleda put ispred koja automobilu omogućava da "vidi" većinu rupa ili nejednakosti na asfaltu, te automatski podešava vešanje u skladu sa tim, a sve to sa ciljem da vožnja bude što udobnija. Tu su naravno i brojni drugi sistemi za asistenciju vozaču.

 

Lincoln Aviator

 

S obzirom da model Aviator deli svoju platformu sa novim Ford Explorer modelom, na njemu su kao standard dostupni pogon na zadnjim i na svim točkovima. Uvodni motor (ako bismo mogli da kažemo za njega da je uvodni s obzirom na snagu), je trolitarski V6 bi-turbo koji razvija 400 konjskih snaga i 542 Nm obrtnog momenta. Ovaj agregat je povezan sa desetostepenim automatskim menjačem. Za one kojima ni to nije dovoljno, Lincoln će uskoro na tržište plasirati i plug-in hibridnu varijantu ovog modela koja će razvijati oko 450 konjksih snaga i preko 800 Nm obrtnog momenta. Taj model nudi dva moda vožnje, a to su "Pure EV" (samo na električnu energiju) i "Preserve EV" koji angažuje samo SUS agregat. Novi Aviator će osim u SAD biti dostupan i kupcima u Kini (nešto kasnije verovatno i na drugim tržištima), a informacije o ceni tek treba da budu objavljene.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

2020. Lincoln Aviator Hybrid

 

lincoln a 002.jpg

 

U gami novog Lincoln Aviatora modelske godine 2020. će se pored standardne nalaziti i hibridna verzija koja raspolaže sa skoro 500KS. Standardni 2020. Lincoln Aviator pokreće 3.0 litarski twin-turbo V6 benzinski motor sa 400KS i 562 Nm obrtnog momenta, ali više pažnje ipak privlači Aviator Grand Touring Hybrid.

 

lincoln a 001.jpg

 

Aviator Grand Touring Hybrid kombinuje 3.0 litarski twin-turbo V6 benzinac, elektromotor sa 101KS i baterije do 13.6 kWh, pri čemu kombinovana snaga iznosi 494KS i 854 Nm (što je za 4KS više od bazne verzije 2020 Chevrolet Corvette Stingray). Lincoln za sada nije saopštio podatke o potrošnji i električnom dometu ovog luksuznog SUV-a. Na kraju, Aviator Grand Touring Hybrid će imati nekoliko modova vožnje, uključujući tu i Pure EV u kome se vozilo kreće samo na elektropogon.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

thefastlanecar.jpg TheFastLaneCar video: 2020. Lincoln Aviator

 

Skoro lažni izduv, kvaka na vratima od pola metra i svašta nešto još: 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Test 2020. Lincoln Aviator

 

Poslednjih decenija je izgledalo da su, u jurnjavi za evropskim premium modelima, amerikanci izgubili sopstveni kurs razvoja luksuznih automobila....dok se nije pojavio ovaj Lincoln:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

dougdemuro.jpg Doug DeMuro video: 2020. Lincoln Aviator

 

Pre 10 godina Lincoln je pravio luksuzni SUV sa imenom Aviator. Trebao je da bude kvalitetan i luksuzan, a ustvari je bio jedan od najgorih tada u prodaji. Bio je samo loše odrađena ''ribrending'' verzija Ford Explorera sa gomilom najjeftinije plastike.

Ali, novi Aviator je potpuno drugačiji auto koji puca na sam vrh segmenta, pokazujući nam da je i Lincoln potpuno druga kompanija sada...kompanija čiji auto bez problema može da stane na crtu sa Audijem Q7, Volvom XC90, Range Rover Sport...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

roadshow.jpg RoadShow video: Test 2020. Lincoln Aviator

 

Lincoln više nije fabrika kao do pre par godina. Sada je stvar mnogo drugačija, bolja tj. Lincoln prolazi kroz pravu renesansu.

Ko god želi veliki luksuzni američki SUV za sedmoro...ali ne baš toliko veliki kao Navigator - za njih je napravljen Aviator:

 

 

 

autoguide.jpg AutoGuide video:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

motorweek.jpg MotorWeek video: Test 2020. Lincoln Aviator

 

Možda malo podseća iz nekih uglova na evropske premium SUV automobile, ali svakako je pravi Lincoln u pitanju....i mnogo drugačiji od onog Aviatora od pre 15-tak godina:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

motorweek.jpg MotorWeek video: Test 2020. Lincoln Aviator

 

Može li Aviator postati lider svog segmenta u Americi kao što fabrika najavljuje, ili je Lincoln ipak previše poleteo u oblake sa takvim ciljem?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

motormouth.jpg Motormouth video: Test Lincoln Aviator

 

Pravi se na istoj platformi sa zadnjim pogonom kao i Ford Explorer. Ali, mnogo je luksuzniji od pomenutog Forda, što se vidi i kroz podatak da je osnovni motor u ovom Lincolnu 3.0 V6 BiTurbo sa 400 konja, uparen sa automatikom koji ima 10 brzina - što bi se reklo tipičan amerikanac: 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

kelleybluebook.jpg KelleyBlueBook video: Test 2020. Lincoln Aviator

 

Sa dve opcije što se motora tiče: ili turbo-benzinac 3.0 V6 sa dva turba koji pravi 400 konja i automatskim menjačem sa čak 10 brzina, ili hibridna varijanta gde se tom istom motoru kao pomoć dodaje još jedan električni, pa ukupna snaga poraste na 450 konja. Ipak, ovaj luksuzni SUV ima oko 2.3 tone, pa nije baš da nikada neće zatrebati još snage:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

motormouth.jpg Motormouth video: Test 2020. Lincoln Aviator 

 

Novi Lincoln Aviator je baziran na istoj platformi na kojoj Ford pravi model Explorer. Standardno ima 3.0 V6 TwinTurbo sa 400 konja, a kasnije će biti dostupan i u hibrid verziji sa ukupno 495 konja.

Ovo je pravi luksuzni SUV na američki način - tu je automatik sa 10 brzina, tu je podešavanje sedišta u 30 mogućih načina, tu je dovoljno mesta za tri reda sedišta, tu je vazdušno vešanje, tu je kamera koja čita put ispred i kada softver prepozna rupu na koju auto nailazi priremi ogibljenje kako bi putnici što manje osetili da je auto prešao preko rupe ili nekog ulegnuća/ispupčenja. Isto tako će se auto spustiti u trenutku za 15 mm kada mu prilazite i otključavate kako bi vozaču bilo lakše da uđe:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

redlinereviews.jpg RedlineReviews video: Test 2020. Lincoln Aviator

 

Ni prošla generacija nije prošla loše u pogledu prodaje, ali tehnički nije mogla u svemu da parira evropskim rivalima.

Ali, sada je tu potpuno novi Aviator i pogledajte da li sada može potpuno ravnopravno da stane na crtu premium ''braći'' iz Evrope:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

cargurus.jpg CarGurus video: 2020. Lincoln Aviator

 

Davno je Lincoln bio na svom vrhuncu u Americi....i do danas se trudi da povrati deo toga oslanjajuću se na bogato iskustvo i tradiciju pravljenja luksuznih automobila. Sa novom SUV linijom se nisu trudili da iskopiraju evropske modele, već su napravili zasebnu liniju sa svojim posebnim karakteristikama:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotradervelikoA.jpg Autotrader video: 2020. Lincoln Aviator

 

5 najvažnijih stvari o potpuno novom Lincolnu generalno, pa tako i modelu Aviator:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

savagegeese.jpg Savagegeese video: 2020. Lincoln Aviator

 

Napravljen na novoj Fordovoj platformi pridružuje se drugim SUV modelima sa tri reda sedišta na USA tržištu (Kia Telluride, BMW X7, Audi Q7, Chevrolet Tahoe, Volvo XC90) u borbi za kupce: 
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

alexonautos.jpg AlexOnAutos video: 2020. Lincoln Aviator Plug-in Hibrid

 

Lincoln je na određeni način dugo bio u senci Cadillaca, ali to više nije slučaj. Naročito sa novom SUV linijom modela, gde Lincoln posebno obraća pažnju na luksuz, dizajn i kvalitet unutrašnjosti:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

motorweek.jpg MotorWeek: 2021. Lincoln Aviator Grand Touring Hybrid

 

Sa tri reda sedišta, dosta snage i luksuza.

Ustvari, baaaš dosta snage u ovakvoj plug-in hibrid verziji jer pored 3.0 twinturbo V6 motora ima i električni motor sa 100 konja, tako da auto ukupno raspolaže sa 494KS/850Nm i hvata stotku za 5.5 sekundi:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

motormouthyoutubenovi.jpg Motormouth: Lincoln Aviator PHEV

 

Osnova mu je 3.0 V6 twin-turbo i zajedno sa električnim motorom daje ovom autu 494KS/855Nm. Menjač je automatski sa 10 brzina:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...