Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Cadillac CT3 / CT4 / CT5

Recommended Posts

Cadillac: Oduvaćemo konkurenciju na Nirburgringu

 

176488-cadillac ats 1.jpg

 

Predsednik američkog Cadillaca Johan de Nishen dao je vrlo ambicioznu izjavu u vezi sa najavljenim novim sedanom njegove kompanije. De Nishen je otkrio da će imati pogon na zadnjoj osovini te ''zapretio'' konkurenciji (Audi A4, BMW 3, Mercedes C Class, Volvo S60, Alfa Romeo Giulia) da će ostvariti najbrže vreme na stazi Nirburgring u klasi. On već nekoliko godina priča o ovom modelu, a isticao je izuzetnu važnost stvaranja konkurentnog automobila Audiju A3 i Mercedesu CLA. Trenutni rekord među sedanima sa četvora vrata na Nirburgringu drži Jaguar XE SV Project 8 sa vremenom od 7:21 minuta, ispred Alfa Romea Giulia Quadrifoglio, Porsche Panamere Turbo, Honde Civic Typer R.

Cadillac CT3 se na tržištu očekuje 2020, a pod hauboms se najavljuje paket motora od 2.0-litarskog turbo četvorocilindraša, preko 3.6-litarskog V6 i 3.0-litarskog twin-turbo V6 do 4.2-litarskog twin-turbo V8 sa 500 KS.

De Nishen je uzburkao strasti nedavnom izjavom da su za pad kupovine sedana u SAD krivi infrastruktura i mladi potrošači koji za razliku od svojih roditelja ne mare za dinamičnu vožnju i dobru upravljivost, pa se okreću SUV klasi. On se branio izjavom da nije mislio da mladi vozači, milenijalci i tinejdžeri, ne uživaju u vožnji, već da im je bitnija udobnost od performansi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Edited by neshaoct
update naslova teme

Share this post


Link to post
Share on other sites

2020. Cadillac CT4

 

cadillac-ct4 006.jpg

 

Cadillac je američkoj javnosti predstavio novi sedan CT4 koji će zameniti ATS i koji će moći da se naruči od kraja ove godine. Očekivano, i kod CT4 je primenjem dizajnerski rečnik poznat sa modela CT5 i XT6, pri čemu će CT4 biti dostupan u verzijama CT4 Luxury, Premium Luxury i Sport.

 

cadillac-ct4 005.jpg

 

CT4 Sport ima nešto agresivniji izgled (crni saćasti gril, tamni detalji, 18-inčni alu točkovi, aero body kit) i sportska sedišta, dok CT4 Luxury i Premium Luxury naravno naglasak stavljaju na bogatu opremu (kožna sedišta i volan, LED ambijentalno osvetljenje, 8-inčni infotainment sistem, Android Auto & Apple Carplay...).

 

 cadillac-ct4 004.jpg

 

Sve verzije takođe imaju i dugačku listu bezbednosnih i sistema pomoći vozaču (upozorenje na frontalni sudar, sistem automatskog kočenja, pomoć pri parkiranju...).

 

cadillac-ct4 003.jpg

 

U gami motora su 2.0 turbo sa 177 kW/240KS i 349 Nm (u paru sa 8-stepenim automatikom), kao i 2.7 litarski turbo koji raspolaže sa 230 kW/313KS i 471 Nm (ovde u kombinaciji sa 10-stepenim automatikom) i koji je samo 12 kW/16KS i 43 Nm slabiji od modela CT4-V koji je predstavljen pre nekoliko meseci.

 

 cadillac-ct4 002.jpg

 

Standardno se dobija zadnji pogon, a kod nekih verzija se kao opcija nudi i pogon na sva četiri točka.

 

cadillac-ct4 001.jpg

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

throttlehouse.jpg ThrottleHouse video: Cadillac CT5 Sport vs BMW 3 Series

 

CT5 je po dimenzijama bliži BMW Seriji 5, ali ga svi porede sa Serijom 3 jer mu je to mera po motoru (snazi), kao i ceni iako je Serija 3 malo skuplja:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cadillac CT4 i CT5 neće dobiti elektrifikovane verzije

 

cadillac-ct4 02.jpg

 

Sve češće čujemo da neki Cadillac model dobija svoju elektrifikovanu verziju, ali se to neće desiti sa CT4 i CT5 modelima, sudeći po Cadillac Society koji navodi dobro obavešteni izvor. Kako prenosi B92, razlog ovakve odluke nije naveden, ali se priča da je tržište limuzina vrlo tanko i da Cadillac planira da preuzme mesto lidera u toj kategoriji automobila.

 

Cadillac-CT5 01.jpg

 

General Motors, koji je ''roditelj'' Cadillaca je nedavno objavio da će pojedini modeli kasniti sa predstavljanjem zbog pandemije koronavirusa, među kojima spadaju CT4-V i CT5-V, ali i Chevrolet Silverado i GMC Sierra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

motormouth.jpg Motormouth video: Test Cadillac CT5-V

 

Cadillac CT5-V je zamena za CTS sedan, nije umesto CTS-V.

Ovaj novi Cadillac je nešto kao što su S modeli kod Audija...iznad su osnovnih varijanti, ali ispod onih najjačih/najskupljih, koje se sada kod Cadillaca zovu Blackwing:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

thesmokingtire.jpg TheSmokingTire video: 2020. Cadillac CT4 V-Series

 

Video počinje posle prvih 60 sekundi, a u njemu ''performance light'' verzija modela CT4.

 

Sve ozbiljne fabrike automobila su u poslednje vreme počele da nude slabije sportske varijante, ''malokrvne'' sportiste. Nude automobile koji će izgledom ličiti ili biti isti kao pravi RS, ili AMG, tj. imaće veće točkove, podesivo vešanje, sportsku unutrašnjost, aerodinamičke dodatke, ali neće imati ono osnovno - najjači motor u ponudi. Sve te fabrike su napravile i razliku u imenima, pa tako nije AMG nego je AMG Line, nije RS nego je S-Line, nije BMW M nego je M Performance... Svi su napravili razliku u imenu tako što su dodali novo ime za te malokrvne, te ''performance light'' varijante, a zadržali osnovnu oznaku za one sportski najjače verzije.

 

Svi su tako uradili osim Cadillaca. Oni su svoje staro poznato ime (V-Series) za najjače sportske varijante spustili sada na ove ''malokrvne''...a, za najjače verzije uveli skroz novu oznaku - Blackwing.

I, sad eto problema jer svi pomisle da je ovo ustvari najjača varijanta Cadillaca, da je ovo naslednik starog V modela....a, ustvari nije:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

redlinereviews.jpg RedlineReviews video: Test 2020. Cadillac CT5-V

 

Bilo je dosta onih kojima su se V-Series varijante Cadillac modela činile previše divljim, jakim, teškim za vožnju.

Cadillac ih je sada umirio, smanjio im performanse, a za one kojima su bili skroz po meri sada postoji ''Blackwing'' serija modela koja je najekstremnija:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

''Dijamantski'' paket za premium Cadillac limuzine

 

Cadillac ct 2021 03.jpg

 

Cadillac je najavio seriju unapređenja za modele CT4 i CT5 za 2021. godinu.

 

Cadillac ct 2021 02.jpg

 

Za premium modele u ponudi je specijalni ''Diamond Sky'' paket opreme. Osim ekskluzivne dijamantsko-metalik sive boje, paket uključuje i prednju rešetku sa svetlim akcentima, zadnji difuzor i veće aluminijumske točkove u usklađenoj nijansi, kao i Brembo V Performance kočnice i prozirna zadnja svetla.

 

Cadillac ct 2021 01.jpg

 

Iste nijanse biće usklađene i u vozačkoj kabini. Pored kožnih sedišta u kombinaciji sive ili crne boje, tu su i aluminijumski detalji na papučicama i privesku za ključeve. 12-inčni digitalni klaster ponudiće nove funkcije upravljanja, uz dodatak unapređenih sigurnosnih opcija (automatsko kočenje, upozorenje u slučaju čeonog sudara). Oba modela za sada su dostupna u crvenoj i metalik nijansi, a u prodaji bi trebalo da se nađu tokom jeseni ove godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

drivencar.jpg DrivenCar video: Test 2020. Cadillac CT5 V-Series

 

Cadillac koji na USA tržištu udara na BMW Serije 3 (ne na puni M, već one malo ispod njega), sa oko 8k dolara manjom cenom:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autobytel.jpg Autobytel video: Test 2020. Cadillac CT4

 

Najmanja Cadillac limuzina, u segmentu sa BMW Serijom 3, Mercedesovom C klasom...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

alexonautos.jpg AlexOnAutos video: Cadillac CT5

 

Cadillac u Americi radi otprilike kao Škoda u Evropi - daje najviše mesta za manje para, odnosno namerno pravi aute koji ulaze u međuklase.

Ovaj auto je dimenzija poput D segmenta (Alfa Romeo Giulia, BMW Serije 3, Mercedes C klase, Jaguar XF...), plus ima još malo mesta više, ali je jeftiniji od bilo kog drugog auta koji ulazi u premium D segment:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

motormouth.jpg Motormouth video: Cadillac CT4-V

 

Ovo je ono što Amerikanci smatraju kompakt klasom, tako da mu rivali nisu BMW Serije 3 ili Audi A4 (za to služi CT5), već Audi A3 sedan, ili Mercedes A klase sedan...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

alexonautos.jpg AlexOnAutos video: Test Cadillac CT4

 

Još koliko prošle godine, Cadillac je imao čudnu ponudu svojih limuzina jer su ATS/CTS/CT6 bili rivali npr. BMW Seriji 3/5/7, ali su bili manji auti od njih i nisu nudili ništa ''wow'' u odnosu na konkurenciju iz Nemačke. Sada je ponuda prostija, automobili su porasli, pa tako ovaj CT4 ide na dvoboj Audiju A3 sedan, ili A klasi sedan, ili A klasi kupe-limuzini (CLA):

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najavljeni Cadillac CT4-V Blackwing i CT5-V Blackwing

 

cadillac black 03.jpg

 

Cadillac će zvanično predastaviti Blackwing verzije sportskih sedana CT4-V i CT5-V, ali nekoliko slika i najavni video su dostupni i pre promocije. Za početak, neke ranije informacije kažu da se radi o ograničenoj seriji, pri čemu će biti ponuđeno ukupno 500 primeraka (po 250 od svakog modela).

 

cadillac black 02.jpg

 

Automobili imaju i agresivniji prednji deo sa većim otvorima za vazduh, aero body kit (prednjii spojler, pragovi, prednji blatobrani sa otvorima za vazduh, spojler na prtljažniku...), točkove od magnezijuma (zbog manje težine i unapređenih voznih karakteristika), digitalne intrumente, kožni sportski volan sa akcentima od ugljeničnih vlakana, kao i opciona prednja sedišta od ugljeničnih vlakana (kod modela CT5-V Blackwing).

 

cadillac black 01.jpg

 

CT4-V Blackwing bi trebalo da pokreće 3.6 twin-turbo V6 koji će raspolagati sa više od 470KS i 603 Nm, a CT5-V Blackwing očekuje 6.2 V8 sa kompresorom koji ima 659KS i 880 Nm obrtnog momenta (što će biti dovoljno za najveću brzinu od 322 km/h). Oba modela će standardno dolaziti sa 6-stepenim manuelnim menjačem, ali će se kao opcija nuditi i 10-stepeni automatik.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Predstavljeni Cadillac CT4-V Blackwing i CT5-V Blackwing

 

cadillac ct4 novi07.jpg

 

Cadillac je zvanično predstavio Blackwing verzije sportskih sedana CT4-V i CT5-V.

Automobili imaju agresivniji prednji deo sa većim otvorima za vazduh, aero body kit (prednjii spojler, pragovi, spojler na prtljažniku...), nove alu točkove (18 inča kod CT4-V odnosno 19 inča kod CT5-V), digitalne instrumente, kožni sportski volan, kao i opciona prednja sedišta od ugljeničnih vlakana (kod modela CT5-V Blackwing.

 

cadillac ct4 novi06.jpg

 

CT4-V Blackwing pokreće 3.6 twin-turbo V6 motor koji raspolaže sa 479KS i 603 Nm obrtnog momenta, ubrzanje od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) iznosi 3.8 sekundi, dok je najveća brzina 304 km/h.

 

cadillac ct4 novi05.jpg

 

Model standardno dolazi sa 6-stepenim manuelnim menjačem, ali će se kao opcija nuditi i 10-stepeni automatik. U paketu za CT4-V Blackwing su i elektronski zadnji LSD diferencijal, Brembo kočnice sa prednjim diskovima 381 mm, opcioni aerodinamički paket od ugljeničnih vlakana, AKG audio sistem sa 14 zvučnika, 8.0-inčni infotainment sistem, 12.0-inčna digitalna instrument tabla...

Cene za CT4-V Blackwing u SAD-u startuju od 59.990 dolara (49.800 evra).

 

 

Cadillac CT5-V Blackwing pod haubom ima 6.2 lV8 sa kompresorom koji razvija 677KS i 893 Nm obrtnog momenta (što je dovoljno za najveću brzinu od 322 km/h i ubrzanje do 96 km/h za 3.7 sekundi).

 

cadillac ct5 novi04.jpg

 

I ovde se standardno nudi 6-stepeni manuelni a kao opcija i 10-stepeni automatski menjač.

 

cadillac black novi03.jpg

 

Cadillac je za CT5-V Blackwing prevideo zadnji pogon, elektronski zadnji LSD diferencijal, Brembo kočnice sa prednjim diskovima 398 mm, opcione karbon-keramičke kočnice, 12.0-inčnu digitalnu instrument tablu, 10.0-inčni infotainment sistem, audio sistem sa 15 zvučnika, head-up displej, Surround Vision sistem sa funkcijom snimanja...

 

cadillac ct5 novi02.jpg cadillac ct5 novi01.jpg

 

Što se cene tiče, CT5-V Blackwing na američkom tržištu košta 84.990 dolara (70.600 evra).

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

thestraightpipes.jpg TheStraightPipes: 2021. Cadillac CT4-V

 

Ovo je auto koji Ameri smatraju kompaktom - ima 2.7 motor sa 325 konja/515Nm i pogon pozadi - glavni rivali su mu Mercedes AMG CLA35, A35 sedan, BMW M235i, Audi S3:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

motorweeknoviyoutube.jpg MotorWeek 2021. Cadillac CT4-V

 

Nekada je ''V'' oznaka značila top model sa najjačim performansama, a sada je srednji nivo...nešto kao što su S modeli kod Audija, a iznad njih su RS:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

kelleybluebook.jpg KelleyBlueBook: 2021. Cadillac CT4

 

Kada hatchback dobije gepek kao limuzina...drugim rečima, ovo je kao američki Audi A3 Sedan, ili A klasa sedan...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

motorweeknoviyoutube.jpg MotorWeek: 2021. Cadillac CT5

 

Cadillac CT5 stigao je na tržište prošle godine kao zamena za CTS - automobil koji je napravio veliki napredak u tome što je bio pravi konkurent evropskim luksuznim sportskim limuzinama. Ali sada, samo godinu dana kasnije, GM predstavlja restajling CT5. Pogledajte da li je to dovoljno da CT5 ostane relevanantan auto u svetu gde se sve manje prodaje limuzina:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

throttlehouse.jpg ThrottleHouse: 2022. Cadillac CT5-V Blackwing

 

CT5-V Blackwing ima sve dobre osobine automobilske industrije, ali istovremeno su to i karakteristike koje izumiru - standardno dolazi sa ručnim menjačem (sa dostupnim 10-stepenim automatikom), ima veliki 6.2 V8 sa kompresorom, pravi se na istoj platformi kao i aktuelni Camaro. Kada se sve to spoji sa elektronskim LSD-om pozadi, CT5-V Blackwing bi trebao napraviti nemilosrdno iskustvo u vožnji, a pritom proizvesti odličan zvuk. Pogledajte šta Thomas i James imaju da kažu o ovom huliganu koji guta benzin:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

dougdemuro.jpg Doug DeMuro: 2022. Cadillac CT4-V Blackwing

 

CT4-V Blackwing je zabavna i sportska limuzina, za koju Cadillac smatra da je rival BMW-u M3. Doug će nam pokazati sve neobičnosti i karakteristike ovog automobila, i reći kakav je na putu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

topgear.jpg Top Gear: 2022. Cadillac CT5-V Blackwing

 

Ukratko - ovo je američki M5. B)

Malo detaljnije: ima 6.2 V8 sa kompresorom koji mu daje 668KS/895Nm, ide 3.7 sekundi do stotke i može sve do 330 km/h.

Još detaljnije: mnogo se bolje čuje od M5, dizajnerski je M5 pored njega dosadan auto, standardno ima manuelac sa 6 brzina (opcija je automatik sa 10 brzina), desetinama hiljada evra je jeftiniji od M5...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

raitiyoutubelogo.jpg Raiti'sRides: 2022 Cadillac CT5-V Blackwing

 

CT5-V Blackwing je najmoćniji Cadillac ikada proizveden. Spolja ćete pronaći jedinstvenu rešetku hladnjaka, detalje od ugljeničnih vlakana, Brembo šestoklipne kočione čeljusti... Ispod haube je 6.2 V8 sa kompresorom koji daje 668konja, uparen sa 10-brzinskim automatskim menjačem.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...