Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Cadillac CT3 / CT4 / CT5

Recommended Posts

shmee.jpg Shmee150: Cadillac CT5-V Blackwing

 

Novi CT5-V Blackwing ima isti 6.2 V8 sa kompresorom kao u Corvetti Z06 ili Camaru ZL1, ali ovde ima malo veći kompresor tako da ima i najviše snage - 677 konja i 893Nm obrtnog momenta. Po dimenzijama je ovaj Cadillac nešto manji od BMW-a M5, ali i veći od M3:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

motorweek.jpg MotorWeek: 2022. Cadillac CT4-V Blackwing

 

Najlakši način da se opiše CT4-V Blackwing je kroz poređenje sa CT5-V Blackwing - CT4 mu je kao mlađi i slabiji brat.

Ali, nije baš sve tako jednostavno jer postoje razlozi zašto ovaj auto zaslužuje samostalni tržišni život van senke svog velikog brata:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

redlinereviewyoutubelogonew.jpg RedlineReviews: 2022. Cadillac CT5-V Blackwing

 

Corvette Z06 I ZR1 su najveći donatori komponenti za ovaj Cadillac, što je dobra stvar:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cadillac CT5 restajling

 

237224-cadillac ct5 04.jpg

 

Cadillac je u Detroitu prikazao unapređeno izdanje limuzine CT5, modelske godine 2025. Kako se navodi, izvršene su određene promene u stilu kako bi se istaklo agresivnije lice, uz poboljšanu i ažuriranu tehnologiju.

 

237225-cadillac ct5 03.jpg

 

Najveće estetske izmene su izvršene na prednjem delu, gde se ističe nešto veća maska. Standardna maska ima sjajnu crnu završnu obradu sa hromiranim detaljima, dok Sport model dobija sjajno crni mrežasti dizajn, koji se prenosi na donji deo rešetke. Sve to uz redizajnirane LED farove.

 

cadillac ct5 02.jpg

 

Zadnji deo nije doživeo veće korekcije, sem određenih modifikacija svetala. U paleti su i dve nove boje, nazvane Deep Space Metallic i Typhoon Metallic. Osim  toga, 2025 Cadillac CT5 dobija ''kokpit koji je najviše fokusiran na vozača koji je Cadillac do sada uradio''. Fokusira se na novi ekran od 33 inča, zakrivljen prema vozaču, koji služi i kao infotainment i instrument tabla. Ovaj LED ekran, u 9K LED-u koristi funkcije ekrana osetljivog na dodir sa desne strane kao i sa leve strane upravljača. Koristi Google ugrađene tehnologije, uključujući Google Maps, Google Assistant i Google Play. CT5 nudi 5G Wi-Fi hotspot za bolju povezanost, kao i ugrađeni Amazon Alexa. Tehnologija pomoći vozaču se poboljšava standardnom asistencijom za upravljanje u mrtvom uglu i automatskim kočenjem na raskrsnici, poboljšanom pomoći pri zadržavanju trake i prepoznavanjem znakova.

 

237223-cadillac ct5 01.jpg

 

Motori ostaju isti. 2.0 turbo četvorocilindraš ima 240 KS i 350 Nm, dok 3.0 V6 twin turbo motor razvija 340 KS i 550 Nm (oba imaju 10-stepeni automatski menjač). CT5 i dalje dolazi sa pogonom na zadnje točkove, a dostupan je i sa pogonom na sve točkove. Režimi vožnje su Tour, Sport, Snow/Ice, kao i prilagodljivi MyMode. Cadillac još nije objavio tačnu strukturu opreme ni cene, ali navodi da će 2025 CT5 početi da se proizvodi u Lansingu (Mičigen) na proleće 2024.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

2025 Cadillac CT5-V & Cadillac CT5-V Blackwing

 

Cadillac CT5-V 2024 05.jpg

 

Cadillac je predstavio osvežene i naprednije modele CT5-V i CT5-V Blackwing - donoseći sledeću iteraciju smele američke izrade, tehnologije i performansi u visoko cenjene luksuzne sportske limuzine. Proslavljajući svoju 20. godišnjicu, V-Series je vrhunski izraz Cadillac dizajna, performansi i tehnologije, i najčistiji izraz strasti koja postoji u srži brenda Cadillac.

 

''Cadillac limuzine nastavljaju da daju pozitivan zamah brendu, iz godine u godinu'', rekao je Džon Rot, potpredsednik Cadillaca. ''Prošle godine, naše limuzine su doživele svoju najbolju prodaju od 2018. i CT5 je najprodavanije vozilo Cadillaca, na globalnom nivou. Budući da V-Series slavi rekordnu godinu, cenimo važnost ove opcije za one kupce koji cene performanse i snagu.'' Elegantan i ekspresivan, dizajn CT5-V i CT5-V Blackwing modela kombinuje upečatljiv stil sa promišljenom funkcionalnošću. Za modelsku godinu 2025, limuzine imaju svež spoljašnji izgled sa revidiranom prednjom maskom, nudeći jače vizuelne elemente koji dodatno razlikuju CT5-V i CT5-V Blackwing.

 

Cadillac CT5-V 2024 04.jpg

 

Unutrašnjost karakteriše agresivne površinske linije sa fokusom na kvalitet, pažnju ka detaljima, autentičnost materijala i besprekornu izradu. CT5-V se odlikuje novim dizajnom prednjeg dela sa širim, nižim izgledom. Tu su redizajnirana prednja maska sa crnim lajsnama i novi spojler, doterana LED svetla, tri nove boje (Drift Metallic, Deep Space Metallic, Typhoon Metallic), nove izduvne cevi, displej dijagonale 33 inča...

 

Cadillac CT5-V Blackwing 2024 03.jpg

 

2025 CT5-V Blackwing je učinjen još hrabrijim zahvaljujući redizajniranom grilu, prednjim branicima i pragovima, kao i paketu od ugljeničnih vlakana.

 

Cadillac CT5-V Blackwing 2024 02.jpg

 

Dodatne tehnološke karakteristike uključuju:

  • Performance Data Recorder (kreiran uz pomoć GM inženjera i dizajnera opsednutih trkama, a između ostalog pruža analize podataka koje pomažu vozačima da maksimiziraju svoje performanse i vreme na stazi)
  • Automatski rezime (pre izlaska na stazu prikazuje konfiguraciju vozila, pritisak u gumama i podatke o stazi za najbolji učinak vozača)
  • Head-up displej
  • Super Cruise tehnologija pomoći vozaču...

Cadillac CT5-V Blackwing 2024 01.jpg

 

CT5-V i CT5-V Blackwing raspolažu snagom i performansama koje vlasnici očekuju, pored Cadillacove filozofije vožnje i upravljanja - tiho, glatko i bez napora.

  • 3.0 Twin-Turbo motor sa 360 KS, sa 10-stepenim automatskim menjačem (CT5-V)
  • 6.2L Supercharged V8 motor sa 668 KS, u paru sa 6-stepenim ručnim ili 10-stepenim automatskim menjačem (CT5-V Blackwing)
  • Dostupan pogon na svim točkovima (CT5-V)
  • Standardne Brembo prednje i zadnje kočnice sa V-Series grafikom (CT5-V Blackwing)
  • Standardni Performance Traction Management (CT5-V i CT5-V Blackwing)
  • Standardni Launch Control
  • Birač režima vožnje

2025 Cadillac CT5-V i CT5-V Blackwing će se proizvoditi u GM-ovoj fabrici Lansing Grand River u Mičigenu, a proizvodnja će početi u leto 2024. godine.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...