Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Jeep sprema još jedan manji SUV

Recommended Posts

jeep baby.jpg

 

Prema poslednjim saznanjima Jeep bi uskoro trebalo da potvrdi da se sprema na lansiranje još jednog SUV-a, a navodno je reč o modelu koji bi se u ponudi ovog američkog proizvođača smestio ispod modela Renegade.

To je vest koja dolazi iz samog vrha, odnosno od Jeepovog šefa Mikea Manleya koji je izjavio da bi takav potez bio ekonomski opravdan, ali da ćemo na konkretnije informacije još da sačekamo. Tačnije, potvrda se može očekivati u junu. Naime, tada bi Jeep trebalo da predstavi svoj novi petogodišnji plan razvoja za koji se očekuje da će uključivati i mali SUV za koji navodno u Jeepu veruju da će svojim kupcima biti u mogućnosti da ponudi onakve off-road karakteristike kakve se mogu očekivati od vozila pod ovom značkom.

Što se tehničkih karakteristike tiče za sada se samo nagađa da će se bazirati na platformi Fiat Mini koju između ostalog koriste modeli 500 i Panda. Pogon na sva četiri točka bi mogao da bude dostupan, a motorizacija će verovatno biti slična onoj u pomenutim Fiatovim modelima.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeep potvrdio dolazak malog modela i elektrifikaciju game

 

jeep baby.jpg

 

O ovome se pričalo još ranije, a u međuvremenu je i definitivno potvrđeno - na tržište stiže i najmanji Jeepov model. Dolazak je najavljen za 2022. godinu, pri čemu se budući mališan opisuje kao ''ultra compact utility vehicle'' koji će biti manji od trenutno najmanjeg modela Renegade.

 

S tim u vezi, Marco Pigozzi, Jeepov evropski šef za marketing, najavljuje da će ovaj za sada neimenovani model biti dugačak oko četiri metra. To znači da će biti duži od Suzukija Jimny i kraći od Nissana Juke. Imajući u vidu buduće spajanje FCA i PSA grupe, moguće je da novi mali Jeep dobije platformu iz Peugeot-Citroen ponude, a moguća je i elektrifikovana verzija. Takođe, dodavanjem još jednog elektromotora za zadnju osovinu ovaj model bi dobio i pogon na sva četiri točka. Na kraju, iz Jeep-a je stigla i najava da će do 2022. godine njihova kompletna gama biti elektrifikovana kako bi Jeep postao ''najzeleniji SUV brend na svetu''. To znači da će se Compass, Cherokee, Grand Cherokee, Wrangler, Renegade, Grand Commander, Wagoneer i Grand Wagoneer nuditi i u hybrid ili plug-in hybrid verzijama.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stiže najmanji Jeep

 

jeep baby 002.jpg

 

Već neko vreme je poznato da na tržište stiže i najmanji Jeepov model. Dolazak je najavljen za 2022. godinu, pri čemu se budući mališan opisuje kao ''ultra compact utility vehicle'' koji će biti manji od trenutno najmanjeg modela Renegade. S tim u vezi, Marco Pigozzi, Jeepov evropski šef za marketing, najavljuje da će ovaj za sada neimenovani model biti dugačak oko četiri metra. To znači da će biti duži od Suzukija Jimny i kraći od Nissana Juke.

 

jeep baby 001.jpg

 

Osim toga, najavljuju se da će ovaj model pored svakodnevne praktičnosti nuditi i poznate Jeep off-road mogućnosti. Imajući u vidu spajanje FCA i PSA grupe, možda će novi mali Jeep dobiti platformu iz Peugeot-Citroen ponude (na kojoj su napravljeni i Peugeot 2008 i DS 3 Crossoback), a pored standardnih varijanti izvesna je i potpuno električna verzija sa autonomijom od oko 340 km. Takođe, dodavanjem još jednog elektromotora za zadnju osovinu ovaj model bi dobio i pogon na sva četiri točka. Na kraju, iz Jeep-a je još ranije stigla i najava da će do 2022. godine njihova kompletna gama biti elektrifikovana kako bi Jeep postao ''najzeleniji SUV brend na svetu''. To znači da će se Compass, Cherokee, Grand Cherokee, Wrangler, Renegade, Grand Commander, Wagoneer i Grand Wagoneer nuditi u hybrid ili plug-in hybrid verzijama.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi mali Jeep na PSA platformi?

 

jeep-renegade baby.jpg

 

Već neko vreme je poznato da na tržište stiže i najmanji Jeepov model. Dolazak je još ranije najavljivan za 2022. godinu, pri čemu se budući mališan opisuje kao ''ultra compact utility vehicle'' koji će biti nešto manji od trenutno najmanjeg modela Renegade. Osim toga, najavljuje se da će ovaj model pored svakodnevne praktičnosti nuditi i poznate Jeep off-road mogućnosti.

Imajući u vidu spajanje FCA i PSA grupe, nije iznenađenje da će budući mali Jeep dobiti CMP platformu iz Peugeot-Citroen ponude, kao i PSA motore. Takođe, pored standardnih varijanti izvesna je i potpuno električna verzija, kao i pogon na sva četiri točka. Što se proizvodnje tiče, ona bi trebalo da počne u fabrici u Poljskoj, i to na leto 2022. godine. Nakon Jeep-a, u januaru 2023. na istoj CMP platformi stiže i novi Alfa Romeo crossover (najverovatnije pod nazivom Brennero), a nešto kasnije i novi Fiat (takođe na CMP platformi i takođe iz fabrike u Poljskoj).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mali Jeep od sledeće godine iz Poljske

 

jeep h 1.jpg

 

Već neko vreme je poznato da na tržište stiže i najmanji Jeep-ov model. Dolazak je još ranije najavljivan za 2022. godinu, pri čemu se budući mališan opisuje kao ''ultra compact utility vehicle'' koji će biti nešto manji od trenutno najmanjeg modela Renegade (na slici). Osim toga, najavljuje se da će ovaj model (kodne oznake Project 516) pored svakodnevne praktičnosti nuditi i poznate Jeep off-road mogućnosti.

 

Imajući u vidu spajanje FCA i PSA grupe, nije iznenađenje da će budući mali Jeep dobiti CMP platformu iz PSA ponude, kao i PSA motore. Takođe, pored standardnih varijanti sa benzinskim motorima izvesna je i potpuno električna verzija (od februara 2023. godine) i mild hybrid varijanta (imaće prednji pogon). Što se proizvodnje tiče, ona će se po novim informacijama odvijati u fabrici Tychy u Poljskoj, i to od novembra 2022. godine (očekuje se proizvodnja do 110.000 primeraka godišnje).

 

Nakon Jeep-a, u aprilu 2023. na istoj CMP platformi stiže i novi Fiat crossover (Project 364), takođe na CMP platformi. I ovaj model će nuditi sa benzincima, kao i u električnoj i mild hybrid verziji, a očekuje se do 130.000 primeraka godišnje. Na kraju, u oktobru 2023. će se poijaviti i novi Alfa Romeo crossover (najverovatnije pod nazivom Brennero), na početku samo u električnoj verziji. Šest meseci nakon toga se očekuje i mild-hybrid varijanta, a tokom 2024. godine i verzija sa 4x4 pogonom (to kasnije očekuje i novi mali Jeep).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

A, zna li se kada dolazi zamena ( naslednik ) za aktuelni Renegade? I zna li se išta tehnički o tome? Sve ovo iznad što piše se tiče tog novog manjeg modela, pod raznim bedževima (manjeg nego sadašnji Renegade) ?

 

Pitam da bih mogao da procenim do kada će možda trajati tržišni život za aktuelni Renegade ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stiže i mali Jeep

 

216622-jeep baby.jpg

 

Jeep je ranije ovog meseca tokom Stellantis EV Day događaja najavio svoje novitete za naredni period. Pre svega, plan im je da do 2025. godine ponude bar jedan model sa nultom emisijom u svakom SUV segmentu i da 70% svih prodatih vozila od te godine bude bar delimično elektrifikovano. Između ostalog je potvrđen i novi mali Jeep koji je još ranije najavljivan kao ''ultra compact utility vehicle''. Novi mališan (čije ime još nije poznato) će dakle biti nešto manji od trenutno najmanjeg modela Renegade, a kako se najavljuje pored svakodnevne praktičnosti nudiće i poznate Jeep off-road mogućnosti. Neke ranije najave kažu da će mali Jeep imati i 4xe plug-in hybrid verziju, ali nije isključena ni potpuno električna varijanta (na novoj generaciji Stellantis CMP platforme koja stiže 2022. godine).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeep Mini E SUV

 

jeep e.jpg

 

Jeep Mini E SUV je najava električne verzije američkog modela, u smanjenoj verziji modela Renegade i pogonski koncept modela iz koncerna Stellantis - Peugeot e-2008. Bilo kuda, struja svuda.

 

Na krilima koncerna Stellantis, italijansko krilo pojačava program Jeep. Najavljuje se SUV B-segmenta dugačak 410 cm, dakle mini-Jeep. Predviđa se za 2024. i naravno biće isključivo sa električnim pogonom, a zvanično ime još nije izabrano. Sasvim izvesno, koristiće električnu platformu modela Peugeot e-2008 sa prednjim pogonom. Zbog smanjenja ukupnih otpora. kako bi mogla da se koristi standardna litijum-jonska baterija kapaciteta 50 kWh (time se i smanjuje cena, što je zbog sve veće konkurencije važno), biće samo sa jednim elektromotorom snage 136KS i prednjim pogonom. A slika, koju je izradio Avarvarii govori više od stotinu reči. Odbrojavanje je počelo...

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

motorweek.jpg Motorweek: Snimljen Baby Jeep

 

Ovaj ''baby Jeep'' ima proporcije slične Jeep EV krosoveru koji je najavljivan. Na ovim kamufliranim fotografijama možemo videti izduv koji ukazuje da će auto ipak imati i motor SUS, ali glasine kažu da će koristiti modularnu platformu koja može da prihvati i EV i SUS pogonske sklopove.

Očekujte da će biti lansiran 2023. kao model za 2024. godinu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...